sos..... την αποψη σας αναμεσα σε 55' sony KD8096 & LG SJ810V

Απάντηση: ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ VA με 60HZ ή IPS με 120HZ

Αν βλεπεις ταινιες με σκοτεινες σκηνες τοτε VA αν την θελεις μονο για κανα ποδοσφαιρο παρε IPS

Παντως εγω που εχω την Panasonic TX-40EX600E και την panasonic TX-65DX750E δεν μπορουν ουτε για πλακα να φτασουν το μαυρο της Panasonic 50GT30 που ειχα.
Αλλα ηθελα μεγαλη οθονη και ξεπεσα στο VA γιατι για 65 OLED ηθελα τα τριπλασια.

Κι αν την θες για ταινιες και κανα Νετφλιξ, συν κανα PS4.... τοτε που καταληγεις??

Πρεπει μεχρι αυριο να το αποφασισω. αναμεσα σε 55' sony KD8096 & LG SJ810V
120hz η lg αλλα οχι καθαρο 4k
60 hz η σονυ με απο οτι λενε καλυτερο επεξεργαστη για τηλεοπτικο σημα.
περισσοτερο με ενδιαφερει το digea και σε μικροτερο βαθμο netflix και τα υπόλοιπα.
Το android της sony το ξεπερναω με tv box
αυτο που με ενδιαφερει έιναι να μαθω αν καποιος μπορει να μου το πει , αν τα 120 hz της lg θα μου δωσουν ομαλοτερη κινηση στο πανελ.
Το λεω αυτο γιατι ειδη εχω αγοράσει την sony , ξενερωσα λίγο γιατι νομιζα οτι το bluetooth μπορουσε να συνδεθει με ακουστικα αλλα λογω οτι δεν υποστηριζει a2dp δεν γινετε. μιλησα με το καταστημα και μπορω να κανω την αλλαγη με την lg , που ήταν στις αρχικες μου επιλογες.
Σε τηλεοπτικο σημα αλλα και σε σειρες (αν εξαιρεσεις την πολυ καλη αποδοση χρωματος) δεν μπορω να πω οτι σε σχετικα γρηγορες σκηνες υπαρχει ομαλη κινηση. διακρινω σπασιματα .
τα 120 hz της lg το λυνουν αυτο το θεμα ή και εκει δεν θα δω διαφορες.
για να μη σας κουραζω αλλο τελικα που κανουν την διαφορά τα 120hz?
παρακαλω οποιος μπορει και εχει αποψη ας μου πει ...
ευχαριστω,,,,,,,,,,,,,,

Μη φτιάχνεις καινούργιο thread για κάθε ερώτημα, που αφορά ουσιαστικά μία αγορά τηλεόρασης. Μοιράζονται, χωρίς λόγο, οι πληροφορίες, με αυτόν τον τρόπο...

https://avclub.gr/forum/showthread....Samsung-UE49MU6102-49-Τι-στο-καλό-γίνεται-εδώ
https://avclub.gr/forum/showthread.php/162497-Προτιμότερο-το-VA-με-60HZ-ή-IPS-με-120HZ

Επίσης, αν η τηλεόραση που έχει αγοραστεί είναι η XE8096, διαθέτει IPS panel (αν δεν κάνω λάθος), όπως και η SJ810V. Αν μπορείς να πάρεις τα χρήματά σου πίσω ή να κάνεις διαφορετική αλλαγή, κάποια εκ των Samsung MU7000 και Sony XE85xx θα είναι καλύτερη λύση. Όσον αφορά τα 100 Hz, σε ταινίες κανονικά θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένο το motion interpolation. Δηλαδή, με 24 fps υλικό, σε γρήγορη κίνηση του πλάνου, ενδέχεται να εμφανίζεται μερική "θολούρα". Τα "σπασίματα" που παρατηρείς, ίσως οφείλονται στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης.