Σώστε ένα συνάνθρωπο σας απο την αυτοκτονία...

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Πάει τελείωσε,θα τρελαθώ να ησυχάσω...
Ας παίξουμε ένα παιχνιδάκι...
Λοιπόν φέρτε τον εαυτό σας στην παρακάτω θέση:
Μένετε σε μια γκαρσονιέρα 35 τ.μ. από 10/3/2008,δηλαδή εδώ και 195 μέρες.
Σήμερα ο σπιτονοικοκύρης σας φέρνει τον πρώτο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Χάνετε τον κόσμο κάτω από τα πόδια σας με το ποσό και, παρ'όλες τις αντιρρήσεις σας ο σπιτονοικοκύρης επιμένει ότι όλο το ρεύμα αυτό το κάψατε εσείς...
Οπότε αρχίζετε τους υπολογισμούς για το τι έχετε καταναλώσει αυτό τον καιρό:
air condition:500 ώρες max
θερμοσίφωνο: 15 ώρες max
κουζίνα:50 ώρες max
ψυγείο μικρό φοιτητικό, συνέχεια επί 180 μέρες.
πλυντήριο 30 ώρες max
τηλεόραση crt 21'', 5 ώρες τη μέρα max
αποκωδικοποιητής 5 ώρες τη μέρα max
laptop 10 ώρες τη μέρα max
ασύρματο router συνεχώς επι 150 μέρες
2 εξωτερικοί σκληροί 5 ώρες τη μέρα max
subwoofer 2 ώρες τη μέρα max
3 λάμπες φωτισμού απλές 8 ώρες τη μέρα max
3 κινητά για φόρτιση
Λείπατε τελείως απο το σπίτι για 30 μέρες, διάστημα στο οποίο δεν δούλευε τίποτα, ούτε το ψυγείο.
Και σας ρωτάω αγαπητά φιλαράκια (sorry αν σας κούρασα):
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ?

Απαντήστε με τους πλέον απαισιόδοξους υπολογισμούς, σκεπτόμενοι ότι δεν είναι ιστορία φαντασίας, συνέβη σε μένα.

Μόλις απαντήσουν μερικοί θα σας πώ το ποσό. Δεν το λέω τώρα για να μη σας προϊδεάσω....

Τι να μαντέψουμε? Ρολόι δεν έχεις? Παίρνει κανείς άλλος από εκεί? Μήπως γίνεται καμία ρευματοκλοπή?

Εάν είναι τρελό, να μην πληρώσεις, να δούμε πώς θα τα πάρει.

Πληροφοριακώς το ρεύμα που έχω κάψει το αντίστοιχο διάστημα σπίτι μου (αφαιρουμένων των πάσης φύσεως τελών, για ρεύμα και ΦΠΑ μιλώ) ήταν γύρω στα 250-280 ευρώ. 4μελής οικογένεια.

Last edited:
το aircondition του έδωσες και κατάλαβε πάντως...μόνο αυτό μπορεί να έχει κάψει αρκετά ευρώ ,ειδικά αν είναι παλιό (εν. κλάση C,D...)

600 max

...και γω εκει γυρω στα 1200 σε κόβω.

το ρευμα ακρηβυνε πολύ αφ ενος αφ ετέρου ειναι δυσκολο με το να μην το πληρώνει ο μπαμπάς.... (ομοιοπαθής)

μικρά Τιπς

>Αλλαξε τις λάμπες με χαμηλής κατανάλωσης - ειναι MUST 8 λάμπες 75ρες Χ 8 ωρες την μερα = εγκεφαλικό εκ προοιμίου.

>καταργησε το κλιματιστικό (αν εκει που βρισκεσαι ειναι αδυνατο, αλλαξε σπίτι με πιό ευάερο. Αγόρασε κουβέρτες - πολλές για να τις βάζεις διπλές.

Για σομπα, μια υγραερίου ή πετρελαίου (ειχες και στο χωριό σου κλιματιστικο) ΟΧΙ ΜΑΓΚΑΛΙ!

>Κλείνε την TV και τον αποκωδικοποιητή οταν δεν βλέπεις ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ

>κλεινε το λαπτοπ οταν δεν κατεβαζεις. Βγαζε κι κλείνε τους δίσκους (η ζεστη και το πύρωμα που βγάζουνε ειναι λεφτά που φευγουν απο την τσέπη σου- ΚΑι αυτά απο το πολύμπριζο, εκτός αν το λάπτοπ πρεπει να φορτίσει)

Ζητα απο τον σπιτονοικοκύρη να βάλει ηλιακό.

πλένε στους 30 ακόμα και τα λευκά (τα καλά απορρυπαντικά (ακόμα και το παμθηνο Essex(TM) ) καθαρίζουν τα λευκά ακόμα και σε κρύο (18-22οC) νερό.

πάρε φουρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνεις το φαί - πολυ οικονομικότερος απο το να ζεσταινεις το παστίτσιο στον φουρνο.

1200+1000+280+600=3080/4=770 Μ.Ο. μέχρι τώρα.
Θέλω άλλες 6 προβλέψεις για να βγεί ένας ας πούμε αξιόπιστος Μ.Ο. και μετά θα μάθετε...

γυρω στα 240 ευρα...δεν μπορει να ειναι παραπανω..με τιποτα...

αν ειναι κατι αλλο παιζει

αλλα παλι τωρα που το σκεφτομαι 195 μερες ειναι πολλες...η ΔΕΗ ερχεται καθε διμηνο

Last edited:
Είπα, 280 δίχως τα τέλη. Για 35 τ.μ., να πω 400 ευρώ με όλα τα τέλη να είμαι μέσα? Πες 450. Παραπάνω με τπτ. Εάν μιλάμε για ένα κοινό 9ρι κλιματιστικό, πόσο νομίζετε πως καίει? Να είναι οι 500 ώρες του 60 ευρώ έξτρα, για τόσο μιλάμε. Και όταν λέμε 500ώρες, δεν μιλάμε για 500ώρες λειτουργίας του συμπιεστή, σωστά? 500 ώρες κλιματισμού. Περίπου 9 ώρες ημερησίως για 2 μήνες συνεχόμενα.

μισό λεπτο ρε παιδιά.

Εδω , σπιτι 65 τ.μ.

Λαμπες χαμηλής με ψυχωση στο σβήσιμο.
Σπάνια κατεβαζω γιατι δεν αφηνω το PC
κλιματισμός = 3 κλιματιστικά αλλά ποτε δεν δουλευουν- δεν αναψαν ολο το καλοκαιρι
το κλασικο ψυγείο - οχι καμιά ντουλάπα ενα ξεχωρο καταψυκτη εχουμε

250W h 42'' 8 ωρες την μερα

ηλιακός και πλυντήριο με... ξηλωμένη αντίσταση

ζεσταμα μονο στα μικροκύματα και εχουμε πήξει στα βραστά για να μην δουλευει ο φουρνος

δεν μενει μπρίζα στον τοιχο το βράδυ

και ερχεται 250 ευρα το διμηνο, 125 ευρα ο μήνας. ΜΕ αυτα τα τίποτα.

ΤΙ λετε για 280ρες?????

Αν είναι πάνω από 600 , κάτι τρέχει.
Να υποθέσω ότι για να σου φέρει ο "σπιτονοικοκύρης" τον λογαριασμό,δεν έχεις δικό σου ρολόι;

να σας πω τι τρέχει?

-δεν εχει δικό του ρολόι

-ο λογαρασμός ειναι Γ1 κλιμακουμενος, το σπίτι του σπιτονοικοκύρη και εχει ανέβει στον θεό γιατι εχει καμιά 13000 κιλοβατώρες το τετράμηνο και εχει ενα κόστος 17 λεπτά την κιλοβατωρα

http://www.dei.gr/Documents/χτ.τιμ.1.7.08.pdf

και βέβαια μοιράζει στα 3-4-5-6 ή περισσότερα τα τέλη (που και το πάγιο που ερχεται στο θεό)

εχεις κάψει και τα παλούκια που λέει ο λόγος

και ιδου η 1200ρα που λέγαμεεεε.....

Λοιπόν επειδή άρχιζα να σας τα πρήζω, ο λογαριασμός είναι 2450 , τον είδα με τα μάτια μου και το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι πως έχει να έρθει απο Νοέμβριο του 2007, οπότε ο σποιτονυκοκοίρης πρότεινε 2450/11=222,72,εγώ είμαι μεσα 7 μήνες οπότε 7*222,72=1559, και με την καλή του την καρδιά μου τα στρογγύλεψε στα 1500.
ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΠΟΤΕ?
Του είπα να το ξεχάσει και οτι δεν δίνω πάνω απο 400.
Το λεπόν ετοιμάζομαι για έξωση.....
Κι αυτό που ρωτώ ρε παιδιά είναι πώς σ...ά καταναλώθηκε τόσο ρεύμα; Το μετρητή θα τον δώ αύριο μιας και είναι στο απο κάτω σπίτι απο το δικό μου και λείπει αυτός που μένει εκεί...
PLEASE HELP.....:violent-smiley-011:

2450 να ειναι οι ωρες του πες του...παζαρια σε λογαριασμο της ΔΕΗ δεν εχω ξανακουσει...μαλλον καποιο λακο εχει η φαβα γι αυτο καλο θα ειναι να το ψαξεις ξεκινωντας απ τον συνηγορο του πολιτη

Last edited:
2450 ευρω να ειναι οι ωρες του πες του...παζαρια σε λογαριασμο της ΔΕΗ δεν εχω ξανακουσει...μαλλον καποιο λακο εχει η φαβα γι αυτο καλο θα ειναι να το ψαξεις ξεκινωντας απ τον συνηγορο του πολιτη
Ναί, θα πώ στο συνήγορο του πολίτη να με φιλοξενήσει αυτός....
Κάτι βρωμάει αλλά δεν ξέρω τί......

Απάντηση: Re: Σώστε ένα συνάνθρωπο σας απο την αυτοκτονία...

Λοιπόν επειδή άρχιζα να σας τα πρήζω, ο λογαριασμός είναι 2450 , τον είδα με τα μάτια μου και το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι πως έχει να έρθει απο Νοέμβριο του 2007, οπότε ο σποιτονυκοκοίρης πρότεινε 2450/11=222,72,εγώ είμαι μεσα 7 μήνες οπότε 7*222,72=1559, και με την καλή του την καρδιά μου τα στρογγύλεψε στα 1500.
ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΑΤΕ ΠΟΤΕ?
Του είπα να το ξεχάσει και οτι δεν δίνω πάνω απο 400.
Το λεπόν ετοιμάζομαι για έξωση.....
Κι αυτό που ρωτώ ρε παιδιά είναι πώς σ...ά καταναλώθηκε τόσο ρεύμα; Το μετρητή θα τον δώ αύριο μιας και είναι στο απο κάτω σπίτι απο το δικό μου και λείπει αυτός που μένει εκεί...
PLEASE HELP.....:violent-smiley-011:

Γράψε μας αν υπάρχει δικό σου ρολόι ή όχι.
Είναι πολύ σημαντικό.
Αν δεν υπάρχει,ρώτησέ τον πόσα σπίτια μοιράζονται το ίδιο ρολόι.

2450 να ειναι οι ωρες του πες του...παζαρια σε λογαριασμο της ΔΕΗ δεν εχω ξανακουσει...μαλλον καποιο λακο εχει η φαβα γι αυτο καλο θα ειναι να το ψαξεις ξεκινωντας απ τον συνηγορο του πολιτη
Α και κάτι ακόμα, αν ζήσει ακόμα 102 μέρες καταστράφηκα...
Ούτε το σώβρακο δε θα μου αφήσει....