Εγώ τα έχω στο 2,40 όχι από επιλογή, αλλά λόγω διαρρύθμισης χώρου χεχε

Είναι σε απόσταση πάνω από 3,5μ από τη θέση ακρόασης οπότε πετυχαίνεται καλή διασπορά παρότι λόγω των συγκεκριμένων βάσεων το tweeter κοιτάζει ένα κλικ πάνω από τη θέση ακρόασης.
Ακόμα και έτσι έχεις την αίσθηση ότι όλα συμβαίνουν πιο ψηλά από σένα αλλά συνεχίζεις να νιώθεις μέσα στα τεκταινόμενα.
Γενικά νομίζω πως η κάθε θέση έχει τα συν και τα πλήν της. Για παράδειγμα στη φάση της επιδρομής ινδιάνων στο revenant νομίζω ότι η τοποθέτηση ψηλά είχε πολλά θετικά. Αντίστοιχα σε εφφέ σε ελικόπτερα. Από την άλλη, στο προτελευταίο (ή το τελευταίο?) επεισόδιο των vikings όταν ο Bjorn περιφέρεται στο στρατόπεδο των vikings την ώρα που ο περίγυρος του δουλεύει πυρετωδώς και ακούγεται ο ήχος του μετάλλου στο αμόνι και του ξύλου, ήταν λίγο περίεργο να σου έρχεται από ψηλά αυτό. Πάλι εντυπωσιακό όμως.
Νομίζω πως αν είχα καθαρά την άνεση της επιλογής θα τα σήκωνα με κλίση προς τα κάτω γύρω στο 1,40 από το πάτωμα. Έτσι έχουν τα ηχεία και πιο άνετο χώρο να φτιάξουν το συνολικό τους πεδίο. Χωρίς να παρεμβάλλονται καρέκλες, τραπέζια και καναπέδες μεταξύ των surround και της μπροστινής τριάδας.