Σωστότερος τρόπος σύνδεσης;

aggelos29

AVClub Enthusiast
22 October 2011
761
Καλημερα!Μια ερωτησουλα εχω,καλυτερα ειναι να συνδεσω τις συσκευες μου,media player,ps3,δεκτη nova στην tv και μετα την tv μεσω της θυρας arc στον ενισχυτη η ολες τις συσκευες στον ενισχυτη και μετα τον ενισχυτη μεσω της θυρας arc στην tv???Πως θα εχω το πιο καλο αποτελεσμα σε εικονα και ηχο,η οποιον και απο τους 2 τροπους να επιλεξω ειναι το ιδιο???

Re: Σωστοτερος τροπος συνδεσης???

Αν ο ενισχυτής είναι Audio/Video, όλες οι πηγές πάνε σε αυτόν και μετά στην tv.

Αν ο ενισχυτής είναι Audio/Video, όλες οι πηγές πάνε σε αυτόν και μετά στην tv.

Ο ενισχυτης ειναι ο yamaha rxv-475,παντως τωρα τα εχω συνδεδεμενα οπως λες.Απλα επειδη σκεφτομαι για καλιμπραρισμα της tv,νομιζω οτι δεν μπορει να γινει με αυτον τον τροπο,γιατι ετσι παιζουνε ολες οισυσκευες απο τη μια θυρα hdmi που ειναι συνδεδεμενος ο ενισχυτης και δεν μπορει να γινει ξεχωριστο καλιμπραρισμα για καθε πηγη ξεχωριστα.Κανω λαθος???

Το μέσο προβολής καλιμπράρεις, όχι τις πηγές.

Το γνωριζω οτι καλιμπραρω το μεσο προβολης,αλλα το μεσο προβολης καλιμπραρεται και ρυθμιζεται για καθε πηγη ξεχωριστα.Τεσπα την απαντηση που ηθελα κατα βαση Τολη μου την εδωσες,ευχαριστω πολυ!

Ο ενισχυτης ειναι ο yamaha rxv-475,παντως τωρα τα εχω συνδεδεμενα οπως λες.Απλα επειδη σκεφτομαι για καλιμπραρισμα της tv,νομιζω οτι δεν μπορει να γινει με αυτον τον τροπο,γιατι ετσι παιζουνε ολες οισυσκευες απο τη μια θυρα hdmi που ειναι συνδεδεμενος ο ενισχυτης και δεν μπορει να γινει ξεχωριστο καλιμπραρισμα για καθε πηγη ξεχωριστα.Κανω λαθος???

Μια χαρά γίνεται έτσι το calibration, μην ανησυχείς.....

παιδια τη βοηθεια σας παρακαλω. Απεκτησα προσφατα τον Onkyo 636. Θελω να συνδεσω τηλεοραση lglw980s, ps3, και απο την αλλη ακρη του δωματιου (απεναντι τοιχος αποσταση 4 μετρων απο τον εινισχυτη) εναν προτζεκτορα optoma hd131 και ενα media player mede8er 600, το οποιο θελω να προβλαει στον προτζεκτορα. Πως πρέπει να κάνω τις συνδέσεις?

εχω 2 ερωτήματα (καθοτι ειμαι και λιγο αρχαριος και ως εκ τουτου αδαης) :
1. Η τηλεοραση και ο προτζεκτορας θα συνδεθουν στα hdmi out του ενισχυτη? (εχει 2)
2. Με αυτού του είδους τη σύνδεση που μου πρότεινες με ποιό τρόπο θα προβάλλεται στον προτζεκτορα η ταινια που θα παιζει το media player?
Ευχαριστω.

1. Η τηλεοραση και ο προτζεκτορας θα συνδεθουν στα hdmi out του ενισχυτη? (εχει 2)

Ναι. Σύνδεσε την main HDMI out στον Optoma, και την sub HDMI out στην τηλεόραση.

2. Με αυτού του είδους τη σύνδεση που μου πρότεινες με ποιό τρόπο θα προβάλλεται στον προτζεκτορα η ταινια που θα παιζει το media player?
Ευχαριστω.

Αν οι δύο έξοδοι HDMI είναι ταυτόχρονα ενεργές, ότι επιλέγεις να δεις απ' το media Player ή απ' το ps3 θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στα δύο μέσα. Θα επιλέγεις μόνο την κατάλληλη είσοδο στον ενισχυτή κάθε φορά.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μην είναι ταυτόχρονα ενεργές, αλλά θα πρέπει να επιλέγεις ποια θα χρησιμοποιείται κάθε φορά. Ρίξε μία ματιά στο manual να δεις τι γράφει.

Kblachos εκανα όλες τις συνδεσεις οπως μου ειπες (και τις εναλλακτικες) αλλα ο προτζεκτορας δε δειχνει τπτ....

τελικα καταφερα να βγαλω εικονα απο το mede8er αλλα απο το ps3 δε βγαζω εικονα στον προτζεκτορα. Δεν κλειδωνει το σημα με τπτ. καμια ιδέα???

Εάν βγάζεις εικόνα στην τηλεόραση από το PS3 και όχι στον projector τότε μπορεί να είναι κακής ποιότητας το καλώδιο που πηγαίνει στον Projector.
Άλλες περιπτώσεις:
Α. Προβληματικό 'κλείδωμα' και έχει να κάνει με όλες τις συσκευές σε συνδυασμό. Κλείστα όλα, βγάλτα από την πρίζα για 1-2 λεπτά. Άνοιξε μόνο projector και PS3 και δες τι γίνεται.
Β. Λάθος σετάρισμα του PS3. Βάλε το output του PS3 στο auto αντί για 1080p/1080i/1080-24 και τσέκαρέ τα πάλι. Κάντο πάλι αφού έχεις το ρεύμα OFF στην τηλεόραση.

φίλε emperor οντως τελικα το προβλημα ηταν το hdmi που απεληγε στον προτζεκτορα. το αντικατεστησα και ολα καλα!!! σας ευχαριστω ολους για τη βοήθεια σας.