Σωθήκαμε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σωθήκαμε!

είναι αυτό που λέμε :

η φαντασία στην εξουσία ....:BDGBGDB55:

Επι Μεταξά έπαιρναν δάνεια..
Επι Κατοχής ιδρύθηκε η Γερμανοελληνική Εταιρεία απο τον κυριο Δ.Λαμπράκη..
Μετά την Απελευθέρωση κατασχέθηκαν οι μετοχές τής Εταιρείας πού εξέδιδε το ''Ελευθερο Βημα'' καί τά ''Αθηναϊκά Νέα''..

Ακόμα και τό τότε Κράτος πού ειχε μέσα ταγματασφαλίτες αντέδρασε...:flipout:

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/11/12/οι-πόρνες-των-130-ευρώ/

Last edited:
Απάντηση: Re: Σωθήκαμε!

Περίμενε νά δείς σε λίγο ''πανηγύρια'' μέ την εμφάνιση τού δήθεν ''ενιαίου μισθολογίου'' πού θά μετατρέπει τούς πάντες σέ εξαθλιωμένους..

Καί μιά λεπτομέρεια...
Ερχεται καί μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα,πέραν τής συλλογικής σύμβασης πού ήδη καταργήθηκε..
Οποτε μπορούν όλοι πλέον νά πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι οτι ''εξισώθηκαν πρός τά κάτω''..
Έχεις δίκιο φίλε, άμα αποκρυπτογραφήσεις αυτά που λένε είναι να γίνει και άλλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί ως προς το κόστος εργασίας και εξίσωση του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή, πηγαίνετε σε ένα υπουργείο (όποιο να είναι), και ζητήστε, από τον θυρωρό ή ρίξτε μια κλεφτή ματιά στις 2ωρες και 3ωρες άδειες, κοιτάξτε και την υπογραφή, μισές υπογράφει ο διευθυντής, και μισές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όσο για το πόσες είναι κάθε μέρα? ένα πακέτο περίπου 30-40, αυτά σε τρία που εγώ έκανα υπηρεσία πολλά χρόνια!
Όσο για το χτύπημα της κάρτας έ! ας μην το συζητήσουμε, ο ένας χτυπάει του άλλου, μέχρι και εμένα παρακάλαγαν να τους χτυπήσω κάρτα, λόγω του ότι πήγαινα στο Υπουργείο 5.45 το πρωί!!!

Πάντως βλέπω ακόμα μεγάλη καΐλα για τους δημοσίους ρε παιδί μου...

Τι τσουβάλιασμα και απαξιωτικά σχόλια είναι αυτά...

Αντι να λέμε ότι ο ιδιωτικός σε θέματα ωραρίων, σε θέματα επιδομάτων, σε θέματα υγείας, κλπ κλπ πρέπει και οφείλει να αποκτήσει τα ίδια με τον δημόσιο, την λέμε στους δημοσίους που θα κάθονται με λιγότερα λεφτά, λόγω μειώσεων επι μειώσεων των μισθών τους, περισσότερο στην δουλειά τους.....

Μπράβο...εύγε...νεοελληνικό στοιχείο.

Και σε τι θα ωφεληθεί η οικονομία και το κοινωνικό σύνολο που οι ΔΥ θα δουλέψουν μισή ώρα παραπάνω; Συμφωνώ, ο Δημόσιος Τομέας στην Ελλάδα είναι γεμάτος στρεβλώσεις και αντιπαραγωγικός, αλλά με το μέτρο αυτό δε λύνεται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μήπως θα καταπολεμηθεί έτσι η διαφθορά σε ΔΟΥ και Πολεοδομίες;

Μήπως θα καταργηθούν οι αμέτρητες αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις;

Μήπως θα απλοποιηθεί η φορολογική νομοθεσία;

Μήπως θα καταργηθεί εν μία νυκτί η ατιμωρησία των ΔΥ που καταδικάζονται για κατάχρηση και την άλλη μέρα είναι ξανά στη δουλειά τους;

Μήπως θα αναγκασθούν έτσι να είναι ευγενικοί με το συναλλασόμενο κοινό;

Μπα, δε νομίζω...αλλά αν αυτά τα πραγματάκια που κατέγραψα πραγματοποιηθούν δεν έχω αντίρρηση να δουλεύουν όχι 7,5 αλλά 4 ώρες την ημέρα. Το να είναι 8 ώρες την ημέρα στη δουλειά τους και αυτή να γίνεται όπως τώρα δε μου λέει τίποτα.

κάτω από 20% του συντάξιμου μισθού οι επικουρικές συντάξεις ακόμα και αυτές που καταβάλλονται ήδη .

εκτός του ότι ο συντάξιμος μισθός είναι για γέλια και θα μειωθεί και άλλο ... είναι τραγικό να έχεις πληρώσει εισφορές σε όλη σου τη ζωή και επειδή κάποιοι τα φάγανε να σου κόβουνε τώρα τη σύνταξη ..

στο κάτω κάτω ας το κάνουνε προαιρετικό, όποιος θέλει επικουρική να δίνει εισφορές, αλλά μετά που θα βρίσκουν γεμάτους κουμπαράδες να βάζουν χέρι ???

τώρα στα κρατάει με το έτσι θέλω, τα τρώνε και μετά σου κόβουνε την σύνταξη ...... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ....!!!

*http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231077414

Last edited: