Soul-Funk-Jazz

Απάντηση: Re: Soul-Funk-Jazz

souldennis καλώς ήρθες,

Να σε ρωτήσω κατα αρχήν κάτι γιατί ίσως και να μην αντιλαμβάνομαι σωστά.
Στο link που έδωσε ο Δημήτρης ακούμε samples απο το lp του το 97?Ρωτάω γιατί είναι πάρα πολύ 80ς η παραγωγή και αναρωτιέμαι το 82 στο first love με τι ήχο βγήκε?

Επειδή το θέμα soul jazz funk είναι αφενός τεράστιο αφετέρου όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ υποκειμενικό του τι οριοθετεί κάποιος ως έτσι, αλλά και το σημαντικότερο το τι του αρέσει τελικά να σου πω μια πρώτη γνώμη οριοθετόντας τα πράγματα στο οτι μιλάμε για soul ανδρικές φωνές δεκαετίας 80-90 όπου θα ενταχθεί και ο συγκεκριμένος.

Η άποψη μου είναι οτι απο το 83 και μετά ως και το 87-88 η soul πέρασε ίσως μία απο τις μεγαλύτερες κρίσεις της,τείνω δε να πιστεύω οτι δεν υπήρξε καν soul.Παίζονταν στα ραδιόφωνα το living in America του James Brown, το sledgehammer του Gabriel το Will be together του Sting και άκουγες κοινά στοιχεία γεγονός που φαντάζομαι αντικατοπτρίζει μια γενικότερη κρίση στην μουσική και δη στην popular και όχι μόνο στη soul.Δεν λέω οτι έχουμε κακά κομμάτια αλλά κομμάτια χωρίς σαφή ταυτότητα και προσανατολισμό.
Ομως απο την αλλη κατα την διάρκεια της δεκαετίας του 80 υπάρχει μια φουρνιά μαύρων πάρα πολύ αξιόλογων ανδρικών φωνών μερικοί των οποίων είναι και συγκλονιστικοί και κάνουν τα αδύνατα δυνατα, που είναι το να ακούς πάρα πολύ ευχάριστα μια soul χωρίς ταυτότητα πολύ μακρία απο την μαγεία των περασμένων δεκαετιών και να αγοράζεις μανιωδώς δίσκους εξαιτίας της εξαιρετικής φωνή τους.

Τα 90ς συνεχίζουν την παράδοση των πολύ καλών φωνών αλλά προσωπικά θεωρώ οτι και ο ήχος πια είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Με δεδομένα λοιπόν αυτά(που σαφώς είναι μια πολύ υποκειμενική άποψη) θα μπώ στην διαδικασία απο τα λίγα samples που ακουσα και απο ότι άλλο καταφέρω να βρώ να αξιολογήσω τον εν λόγω τραγουδιστή ως φωνή γιατί μουσικά είναι προσανατολισμένος σε μια περίοδο που δεν είναι η προτεραιότητα μου αλλά και το σημαντικότερο που αξιολογείται με αυτό το κριτήριο.

Για να δώσω λοιπόν 300 ευρώ για έναν δίσκο γνωρίζω οτι θα ήταν λίγο παράλογο να απαιτήσω μια φωνή σαν του Luther Vandross ,του Freddy Jackson, του Peabo Pryson που δεν βγαίνουν καθημερινά, αλλά θα ήθελα κάτι απο James Ingram,Will Downing,Keith Wasington κλπ.Αυτός λοιπόν με το "καλημέρα σας" φαίνεται οτι έχει μια συμπαθητική φωνή απλά,αντίληψη που σαφώς πρέπει να τσεκαριστεί κυρίως αν τα samples είναι του 97 οπότε το 82 μπορεί η φωνή του να ηταν απείρως καλύτερη,αλλά και βέβαια να ακουστούν σωστά και ολοκληρωμένα.

Εσύ που φαντάζομαι έχεις το δίσκο πως αντιλαμβάνεσαι την "αξία" του πέρα απο την σπανιότητα του.Ρωτάω γιατί για να φτάσεις εδω λογικά πρέπει να το έχεις ψάξει πολύ το είδος και την περίοδο.

Φίλε Κώστα οι τραγουδιστές που αναφέρεις πιο πάνω δεν ήταν οι καλύτερες φωνές. Ήταν αυτοί που έκαναν επιτυχίες επειδή το σύστημα της μουσικής στην Αμερική προώθησε αυτούς. Για παράδειγμα ο James Ingram έγινε γνωστός όταν πήγε με Quincy Jones το 1981 και πήρε βραβείο Grammy. Ένα χρόνο πριν που ηχογραφούσε στην Wheel Records με πολύ καλές ερμηνείες στα τραγούδια του, δεν τον ήξερε κανένας. Όταν έμεινε από χρήματα η εταιρία του, τον πήρε ο Quincy Jones. Μιλάμε για διαφορά μερικών μηνών. Τον ανακάλυψε η γυναίκα του Lamont Dozier στο L.A. και όχι ο Quincy Jones.

Re: Απάντηση: Re: Soul-Funk-Jazz

Φίλε Κώστα οι τραγουδιστές που αναφέρεις πιο πάνω δεν ήταν οι καλύτερες φωνές. Ήταν αυτοί που έκαναν επιτυχίες επειδή το σύστημα της μουσικής στην Αμερική προώθησε αυτούς. Για παράδειγμα ο James Ingram έγινε γνωστός όταν πήγε με Quincy Jones το 1981 και πήρε βραβείο Grammy. Ένα χρόνο πριν που ηχογραφούσε στην Wheel Records με πολύ καλές ερμηνείες στα τραγούδια του, δεν τον ήξερε κανένας. Όταν έμεινε από χρήματα η εταιρία του, τον πήρε ο Quincy Jones. Μιλάμε για διαφορά μερικών μηνών. Τον ανακάλυψε η γυναίκα του Lamont Dozier στο L.A. και όχι ο Quincy Jones.

Σαφέστατα!!Το σύστημα προωθεί οτι του γουστάρει εγώ απλά αναρωτήθηκα με ποιό κριτήριο αντικειμενικό ή έστω υποκειμενικό ο συγκεκριμένος έχει αξία για σένα.
Πχ εμένα στα τέλη της δεκετίας 80 αρχές 90 μου άρεσε πάρα πολύ ο Richard Rodgers που στην Ελλάδα τον έπαιζε μόνο ο Πολυχρονίου αλλά αυτά δεν μπορεί να αποτελεί απο μόνο του κριτήριο.Δηλαδή εγώ λέω οτι ο Rodgers είχε μια αξιόλογη φωνή που θα μπορούσε να προωθηθεί πολύ περισσότερο απο αυτήν του Al b sure επι παραδείγματι που τον "τσάκιζαν " στο airplay την συγκεριμένη περίοδο συν του οτι το cant stop loving you ήταν ένα αξιολογότατο και ένα pure soulful 70ς inspired κομμάτι σε μια εποχή κιόλας που η μαύρη μουσική είχε "υποκείψει' στην new jack sving (είδος που μου αρέσει πάρα πολύ και που ο poly μας το έμαθε αλλά και εδώ υπάρχουν τα καλά τα μέτρια και τα κακά βέβαια)

Φίλε Κώστα οι τραγουδιστές που αναφέρεις πιο πάνω δεν ήταν οι καλύτερες φωνές. .

Και βέβαια αν υπάρχουν καλύτερες ανδρικές φωνές απο Vandross Freddy για Peabo δεν λέω γιατί ενώ αναγνωρίζω την τεράστια φωνή του δεν είναι του απόλυτου γούστου μου...και τα "αυτιά" μου τις αναγνωρίσουν ως έτσι...εγώ πρόθυμα τα "χώνω" αλλά όπως και εσύ για να ξοδέψουμε πρέπει να ικανοποιηθούν κάποια κριτήρια στα οποία για μένα δεν μπορεί να είναι απλά οτι αυτά βρίσκονται στην δισκοθήκη κάποιου που ασχολείται μανιωδώς με το είδος.Ο Αξιολογάτατος Πολυχρονίου του οποίου χρωστώ και εγώ πολλά για την μύηση μου στην μαύρη μουσική "λέγεται" οτι έχει στην δισκοθήκη του όλους τους μαύρους δίσκους που κυκλοφόρησαν απο το 60 και μετά και ίσως και πιο πριν.Είναι ένας εξειδικευμένος μουσικός παραγωγός και συλλέκτης ταυτόχρονα άρα έχει τελείως διαφορετικά κριτήρια απο ένα απλό ακροατή.

Στο προκείμενο θα ήθελα να ακούσω τον εν λόγω δίσκο αλλά θέλω και την προσωπική σου γνώμη για την καλλιτεχνική του αξία.Είναι ας πούμε κάτι σαν holy grail στην soul?Αποτελεί στόχο συλλεκτών ή είναι ενδεικτικός μιας συγκεκριμένης σκηνής.Εχει επηρεάσει έχει δημιουργήσει καποιο ρεύμα?και το βασικότερο τι ήχο έχει?Είναι typical 80s ή όντας του 82 και απο ανεξάρτητη εταιρεία κρατάει κάποια 70ς στοιχεία ή είναι πολύ μπροστά απο την εποχή του?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soul-Funk-Jazz

Και βέβαια αν υπάρχουν καλύτερες ανδρικές φωνές απο Vandross Freddy για Peabo δεν λέω γιατί ενώ αναγνωρίζω την τεράστια φωνή του δεν είναι του απόλυτου γούστου μου...και τα "αυτιά" μου τις αναγνωρίσουν ως έτσι...εγώ πρόθυμα τα "χώνω" αλλά όπως και εσύ για να ξοδέψουμε πρέπει να ικανοποιηθούν κάποια κριτήρια στα οποία για μένα δεν μπορεί να είναι απλά οτι αυτά βρίσκονται στην δισκοθήκη κάποιου που ασχολείται μανιωδώς με το είδος.Ο Αξιολογάτατος Πολυχρονίου του οποίου χρωστώ και εγώ πολλά για την μύηση μου στην μαύρη μουσική "λέγεται" οτι έχει στην δισκοθήκη του όλους τους μαύρους δίσκους που κυκλοφόρησαν απο το 60 και μετά και ίσως και πιο πριν.Είναι ένας εξειδικευμένος μουσικός παραγωγός και συλλέκτης ταυτόχρονα άρα έχει τελείως διαφορετικά κριτήρια απο ένα απλό ακροατή.

Στο προκείμενο θα ήθελα να ακούσω τον εν λόγω δίσκο αλλά θέλω και την προσωπική σου γνώμη για την καλλιτεχνική του αξία.Είναι ας πούμε κάτι σαν holy grail στην soul?Αποτελεί στόχο συλλεκτών ή είναι ενδεικτικός μιας συγκεκριμένης σκηνής.Εχει επηρεάσει έχει δημιουργήσει καποιο ρεύμα?και το βασικότερο τι ήχο έχει?Είναι typical 80s ή όντας του 82 και απο ανεξάρτητη εταιρεία κρατάει κάποια 70ς στοιχεία ή είναι πολύ μπροστά απο την εποχή του?

http://www.mediafire.com/?22mqxotjymg
Εδώ Γιώργο Θα ακούσεις δείγμα από το πρώτο τραγούδι. Δεν θα μπορούσε ένας τραγουδιστής με ένα άλμπουμ τότε ,να δημιουργήσει ρεύμα. Ζήτημα η εταιρία αυτή να ηχογράφησε πάνω από 20 δίσκους. Φυσικά δεν είχε χρήματα για διαφήμιση. Έτσι ο δίσκος δεν έκανε επιτυχία στην Αμερική γιατί δεν παίχτηκε από τους σταθμούς. Σαν δίσκος είναι συλλεκτικός για τους fan της soul-funk στο εξωτερικό. Κυρίως στην Γαλλία, Αγγλία και Ιαπωνία.
Για μένα είναι πολύ καλός δίσκος στο σύνολο. Δεν έχει μόνο ένα track-single καλό. Έχει αρκετά μελωδικά soul/funk tracks.

Επίσης θα ήθελα να μου πεις άν σου αρέσει το προηγούμενο δείγμα που έβαλα και πιο γνωστό συγκρότημα είναι;

Λοιπόν κάτι βρήκαμε!

Electro funk funk 80s soul 70s mellow
Αναφέρεται η παραγωγή απο wayne douglas jr απο τους Kwick
Οι Kwick όντος ήταν καλό electrofunk γκρουπ
Απο το to the point που είναι και η μόνη δουλειά τους που έχω ακούσει υπάρχει μια electrofunk βόμβα το split decision που μοιάζει όμως αρκετά ,ως πολύ με το one nation under the groove των Funkadelic

souldennis
να υποθέσω οτι κάπου εκεί προσανατολίζεται και το first love?

Απάντηση: Re: Soul-Funk-Jazz

Λοιπόν κάτι βρήκαμε!

Electro funk funk 80s soul 70s mellow
Αναφέρεται η παραγωγή απο wayne douglas jr απο τους Kwick
Οι Kwick όντος ήταν καλό electrofunk γκρουπ
Απο το to the point που είναι και η μόνη δουλειά τους που έχω ακούσει υπάρχει μια electrofunk βόμβα το split decision που μοιάζει όμως αρκετά ,ως πολύ με το one nation under the groove των Funkadelic

souldennis να υποθέσω οτι κάπου εκεί προσανατολίζεται και το first love?

Με εντυπωσιάζεις που ξέρεις τους Kwick. Καταρχήν
Kwick
Memphis vocal group formed at Booker T. Washington High School. Consisted of Terry Bartlett, Bertram Brown and William Sumlin. Recorded as The Newcomers from 1971-78. Changed name to Kwick with the addition of Vince Williams.
Όπως βλέπεις ο Wayne Douglas Jr. δεν ήταν μέλος των Kwick.
Αν σε ενδιαφέρει ψάξε Larry Whittington - You can always count on me produced by Wayne Douglas Jr. στο ίδιο label με το άλμπουμ O.T.Sykes(Fun City Records). Προσωπικά δεν ακούω electrofunk, ακούω τις μελωδικές στιγμές τους.

Attachments

• Larry Whittington - You can always count on me.jpg
    Larry Whittington - You can always count on me.jpg
    88.9 KB · Views: 7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soul-Funk-Jazz

http://www.mediafire.com/?22mqxotjymg
Εδώ Γιώργο Θα ακούσεις δείγμα από το πρώτο τραγούδι. Δεν θα μπορούσε ένας τραγουδιστής με ένα άλμπουμ τότε ,να δημιουργήσει ρεύμα. Ζήτημα η εταιρία αυτή να ηχογράφησε πάνω από 20 δίσκους. Φυσικά δεν είχε χρήματα για διαφήμιση. Έτσι ο δίσκος δεν έκανε επιτυχία στην Αμερική γιατί δεν παίχτηκε από τους σταθμούς. Σαν δίσκος είναι συλλεκτικός για τους fan της soul-funk στο εξωτερικό. Κυρίως στην Γαλλία, Αγγλία και Ιαπωνία.
Για μένα είναι πολύ καλός δίσκος στο σύνολο. Δεν έχει μόνο ένα track-single καλό. Έχει αρκετά μελωδικά soul/funk tracks.

Επίσης θα ήθελα να μου πεις άν σου αρέσει το προηγούμενο δείγμα που έβαλα και πιο γνωστό συγκρότημα είναι;

Λοιπόν σαφώς η φωνή του ακούγεται καλύτερη απο το 97 και το κομμάτι αρκετά ενδιαφέρον έχει και μια Late 70s αισθητική(αλήθεια θα μας ξεθάψεις τίποτα 70ς?).Πρέπει να τα ακούσω ολόκληρο βέβαια.......

Με εντυπωσιάζεις που ξέρεις τους Kwick. Καταρχήν
Kwick
Memphis vocal group formed at Booker T. Washington High School. Consisted of Terry Bartlett, Bertram Brown and William Sumlin. Recorded as The Newcomers from 1971-78. Changed name to Kwick with the addition of Vince Williams.
Όπως βλέπεις ο Wayne Douglas Jr. δεν ήταν μέλος των Kwick.
Αν σε ενδιαφέρει ψάξε Larry Whittington - You can always count on me produced by Wayne Douglas Jr. στο ίδιο label με το άλμπουμ O.T.Sykes(Fun City Records). Προσωπικά δεν ακούω electrofunk, ακούω τις μελωδικές στιγμές τους.

Εγώ άντλησα τις πληροφορίες απο εδώ!http://www.groovecollector.com/lpp/2/811/1/2490/o.t.-sykes-first-love.html
Φαίνεται ως "additional" βέβαια.....
Τι να κάνω?Εψαξα οτι μπορούσα γιατί στα βγάζαμε με το σταγονόμετρο:flipout:

Το γκρουπάκι που λες δεν το "βγάζω"!
Ελπίζω να μην γίνει η αποκάλυψη με το νέο έτος!:flipout:

Εγώ είμαι περισσότερο των up tempo κομματιών κυρίως για τα 80ς και για το συγκεκριμένο είδος.

εγώ άκουσα ολόκληρο το my first love του ΟΤ SYKES και μπορώ να πω ότι αν και η φωνή του δεν είναι ακριβώς του γούστου μου (πολύ alto) εντούτoiς το track είναι ενδιαφέρον με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία των early 80's , από μίλια μακριά θα μπορούσα να το προσδιόρισω χρονικά γιατί αυτή είναι από τις αγαπημένες μου περιόδους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soul-Funk-Jazz

Εγώ άντλησα τις πληροφορίες απο εδώ!http://www.groovecollector.com/lpp/2/811/1/2490/o.t.-sykes-first-love.html
Φαίνεται ως "additional" βέβαια.....
Τι να κάνω?Εψαξα οτι μπορούσα γιατί στα βγάζαμε με το σταγονόμετρο:flipout:

Το γκρουπάκι που λες δεν το "βγάζω"!
Ελπίζω να μην γίνει η αποκάλυψη με το νέο έτος!:flipout:

Εγώ είμαι περισσότερο των up tempo κομματιών κυρίως για τα 80ς και για το συγκεκριμένο είδος.

Εδώ http://www.discogs.com/release/989741 the first Lp Kwick-Kwick-80
Larry Whittington είναι τραγουδιστής εάν λες γι'αυτόν. Εάν λες για το άλλο δείγμα είναι εύκολο. Προσπάθησε και έχεις το τραγούδι αν το βρεις και όποιος το βρεί.

Να σε καλωσορίσω και εγώ φίλε souldennis , άκουσα τα καλύτερα για σένα από φίλους στην Έκθεση.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια και να ευχαριστηθείς την παρέα μας.