Soundar για Samsung

wave1975

AVClub Enthusiast
27 January 2011
883
Δ. Μακεδονία
Ετοιμάζομαι να υποδεχθώ την 48j6200 που μόλις παρήγγειλα για την κρεβατοκάρα..
Και μιας και λέω να το κάνω cinema το δωμάτιο (στο σαλόνι έχω hometheater που φαίνεται στην υπογραφή μου) σκέφτηκα να δώσω και το κάτι τις για την αγορά ηχόμπαρας ή βασης - ηχείου
Με βάση αυτά και με το ότι δεν θέλω να πάνω υψηλότερα των 150-170 βρήκα δύο υποψήφια

Ενα αυτό
HW-H600:

http://www.kotsovolos.gr/site/sound...me-cinema/138725-samsung-hwh600?cmicc=skroutz
που πράγματι ως βάση στα 170 φαίνετια ΠΟΛΥ καλή τιμη

και αυτό
HW-J355:

http://www.mediamarkt.gr/el/product...tcc_par=Price Search Engine&et_cid=3&et_lid=5

που έχει χωριστο ηχείο - μπάρα και subwoofer..

Τι θα προτείνατε για:
1) Θέαση ταινιών
2) Χρήση ως ηχείου για μουσική στον ελεύθερο χρόνο απευθειας από το iphone???

ΥΓ Οι ηχόμπαρες, ΜΗΠΩΣ λόγω συνάφειας με τις τηλεοράσεις θα πρεπει να μπουν ως θέμα στο νημα της τηλεόρασης;

Re: Soundar για samsung:

Κατά τη γνώμη μου αξίζει να πας σε μια ηχομπάρα της Samsung που έχει τη δυνατότητα να πάρει ασύρματα πίσω ηχεία, αφού σε ενδιαφέρει να το κάνεις Home Cinema. Βέβαια μιλάμε για ηχομπάρα που έχει WiFi, multi-room κλπ.

Εφ' όσον δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα, διάλεξε μία με subwoofer, όχι πως θα είναι το ίδιο με ένα κανονικό subwoofer, αλλά τουλάχιστον θα έχεις μπάσο.

Φίλε Pleo χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω μετά από τον καιρό του 924...
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν νομίζω ότι η κρεβατοκάμαρα θα μπορούσε να γίνει ... home cinema με την έννοια των ηχείων "εμπρός και πίσω". Αυτά, στο σαλόνι που όλα είναι μια χαρα.
Θέλω απλά να έχω λίγο καλό ήχο (όχι απαραίτητα δυνατό) εκεί παίζοντας μουσική και κάτι καλύτερο στις ταινίες από τον κούφιο ήχο της τιβι.
Γι αυτό και προσανατολίζομαι σε μια από τις 2 λύσεις που έβαλα. Η μια all in one και η άλλη με ξεχωριστό το subwoofer και ποιό πολλά watt που βέβαια δεν είναι το πρωτίστως ζητούμενο..
Η μια είναι 4.2 και η άλλη 2.1
Και οι δύο λύσεις έχουν ΒΤ και μπορούν να προσφέρουν και λύσεις μουσικής.. Το θεμα είναι ποιά από τις δύο είναι καλύτερη...
Φοβάμαι ότι η λύση του ξεχωριστού (j355) μου δώσει ποιό.. κούφιο και ασυμνπλήρωτο ήχο, δεδομένου του ότι μπορεί το sub να μην ανταποκρίνεται σωστά...

Η διαφορά στην τιμή τους είναι μικρή και είναι στο όριο του αποδεκτού για κρεβατοκάμαρα

Τα ηχεία αυτά εκτός από ηχεία surround είναι και αυτόνομα ηχεία. Δηλαδή μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και αλλού. Και μάλιστα το καθένα μόνο του.

Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια. Ηχομπάρα χωρίς sub, σε αυτά τα χρήματα τουλάχιστον είναι κάτι που απλά είναι καλύτερο από τον ήχο της TV, άντε να έχει και κανένα DSP που να δίνει την αίσθηση του surround. Οι καλές ηχομπάρες χωρίς sub, και πάλι κοστίζουν παραπάνω και έχουν και κάμποσο όγκο.

Η μία που κοιτάς δεν είναι ηχομπάρα, αλλά ηχοβάση.

Η πρώτη λύση είναι ηχοβάση με ενσυματωμένη 2 sub.. Από όσο διάβασα δεν φαίνεται να υπολείπεται μπάσου έναντι άλλων υλοποιήσεων τύπου καθαρής ηχόμπαρας...
Η δεύτερη έχει δικό του αυτόνομο sub που είναι ενσύρματο και συνδέεται με την μπάρα η οποία έχει 2 δρόμους.
Απ ο,τι κατάλαβα συμβουλέυεις να πάρω μπαρα που μπορεί να διαχειριστει και άλλα ηχεία ως περιμετρικά, αλλά αυτό το βλέπω ως δυνατότητα που σίγουρα ανεβάζει το κασέ και συγχρόνως εάν δει ηχεία το αφεντικό του σπιτιού διπλα από το κρεβάτι θα.. .δαγκώσει..
Χρειάζομαι δηλαδή μια λύση πιο... "βατή"..
Η μπάρα θα με βόλευε μάλιστα καθόσον θα μπορούσα να την βάλω ψηλά επάνω από την τηλεόραση στο ταβάνι και έτσι να μην φαίνεται και πολύ, κρύβοντας το sub κάπου.. Η δεν συστήνεται τέτοια τοποθέτηση;;;

Για λύση multiroom η samsung έχει βέβαια τις γνωστές λύσεις που ξεπερνάνε κατά πολύ τα 200 ευρώ... και ένα μόνο ηχείο της δεν θα έκανε την δουλειά που θα κάνει είτε η μια είτε η άλλη λύση που σκέφτομαι... χρειάζομαι λογικά 2 τέτοια...

Τα δύο ηχειάκια τα παίρνεις κατόπιν και μπορείς όποτε θέλεις να τα χρησιμοποιείς. Το αφεντικό του σπιτιού θα εκτιμήσει το γεγονός ότι μπορείς να τα έχεις ή όχι και να τα χρησιμοποιείς και αλλού. Ας πούμε στην κουζίνα... .

Όσες ηχοβάσεις έχω ακούσει φτάνουν το πολύ πολύ να θυμίζουν στο χαμηλό τους μικρά ηχεία ραφιού. Αντιθέτως οι ηχομπάρες με sub θυμίζουν (στο μπάσο) κάτι από ηχεία δαπέδου.

Το connected audio όπως λέγεται (από δικτυακό και multiroom μέχρι Bluetooth) είναι το παρόν και το μέλλον. Οι άλλοι τύποι audio πνέουν τα λοίσθια. Σύντομα θα υποχρεωθείς εκ των πραγμάτων να πας σε μια τέτοια λύση.

Η κουζίνα βέβαια είναι 1 με το σαλόνι..
Από την άλλη, για δώσε μου τα φώτα σου: Τι εννοείς και έχεις στο μυαλό σου να δώ ως πρόταση;;

Εάν πρόκειται να πας σε ηχομπάρα της Samsung με δυνατότητα multi-room φυσικά θα πρέπει να ξοδέψεις πολλά περισσότερα. :)

Εάν όμως πας σε απλή ηχομπάρα, τότε δες αυτήν. Για πολλούς λόγους. Συνδέεται ασύρματα με την TV (Samsung) έχει κάμποσες ευκολίες και πάνω απ' όλα σοβαρό subwoofer (για ηχομπάρα).

Κάπου 100 ευρώ πιο πάνω από αυτά που υπολόγιζες. Αλλά παίζει σωστά και κυρίως έχει τη δυνατότητα το sub της να δίνει κινηματογραφικό punch χωρίς να θυμίζει το όλο σύστημα (ηχομπάρα και sub) ένα ηχείο δαπέδου.

Η σειρά j είναι πράγματι η φετινή
Σε αυτή τη σειρά, το μικρότερο φαίνεται να είανι αυτό που πρότεινα. Προφανώς θεωρείς αναιμικό το sub και μάλλον είναι.
Ενδιάμεσα σε αυτό που προτείνεις και αυτό που σκέφτομαι είνια το J450 με τιμή στα 199 (το δικό σου 280). Η διαφορά τους είναι στο ότι έχει μισή ίντσα λιγότερο το 450 (αν και αξιοπρεπές στις 6,5 ινστες) και 20 W λιγότερο overall..
Δεν είναι πιο λογικό να μην ξεπεράσω τα 200 ευρώ;; Με αυτά ως δεδομένα.. Εκτός και εάν αγνοω κάτι άλλο..

ΥΓ επιβεβαιώνω ότι πράγματι έχουν τα ίδια specs με εξαίρεση τα παραπάνω. Κυρίως απολύτως ίδια διασυνδεσιμότητα. και ασύρματο sub
Που με βολεύει για να βάλω εύκολα την μπάρα πάνω στο ταβάνι πάνω από την τιβι.. για καλύτερη διάχυση του ήχου. Η θα είναι λάθος ????
και το sub κρυμμένο στην άκρη του δωματίου , στα πλάγια...

ευχαριστώ για τον χρόνο σου και πάλι pleo

Last edited:

Δεν μπορώ να σου πω για το μικρότερο μοντέλο με το μικρότερο sub. 320 Watt και το ίδιο 7ιντσο sub βρίσκεις στα μοντέλα μέχρι και την HW-J7501, την οποία και έχω δοκιμάσει. Αναφέρομαι στο sub και όχι στα υπόλοιπα σε σχέση με τα μεγάλα μοντέλα. Είναι προφανές ότι τα 8.1 κανάλια δεν έχουν σχέση με τα 4.1 ή 2.1 κανάλια των μικρότερων μοντέλων.

Το συγκεκριμένο 7ιντσο sub τα σπάει πάντως. Σε σχέση με τα sub από πολύ γνωστές και επώνυμες ηχομπάρες εννοώ.

Δεν μπορώ να σου πω για το μικρότερο μοντέλο με το μικρότερο sub. 320 Watt και το ίδιο 7ιντσο sub βρίσκεις στα μοντέλα μέχρι και την HW-J7501, την οποία και έχω δοκιμάσει. Αναφέρομαι στο sub και όχι στα υπόλοιπα σε σχέση με τα μεγάλα μοντέλα. Είναι προφανές ότι τα 8.1 κανάλια δεν έχουν σχέση με τα 4.1 ή 2.1 κανάλια των μικρότερων μοντέλων.

Το συγκεκριμένο 7ιντσο sub τα σπάει πάντως. Σε σχέση με τα sub από πολύ γνωστές και επώνυμες ηχομπάρες εννοώ.

Αντιληπτό...
το ζήτημα της τοποθέτησης της μπάρας πάνω από την τιβι σε 1 -1,5 μέτρο από πάνω, τι θα έλεγες ;

Καλησπέρα στο φόρουμ.
Για να μην ανοίγω παρόμοιο θέμα, θα ήθελα την γνώμη σας.
Έχω την Samsung 55UE6670 και θα ήθελα μια οικονομική λύση , κάτι που να κάνει την διαφορά από τον ήχο της τηλεόρασης (που δεν είναι και ότι καλύτερο) , αλλά χωρίς πολλές απαιτήσεις λόγω χώρου αλλά και λόγω του ότι ταινίες γενικά βλέπω αργά το βράδυ και ένα πλήρες home theater θα έμενε ανεκμετάλλευτο .
Είδα λοιπόν αυτή
http://www.skroutz.gr/s/6508336/Samsung-HW-J450.html . Η τιμή που θέλω να κινηθώ είναι από 150-170 ευρώ , νομίζω ότι για την χρήση που την θέλω δεν αξίζουν περισσότερα χρήματα.
Τι λέτε;