Soundbar για Samsung S90F

koumis

Established Member
30 July 2010
107
Καλησπέρα!

Πρόσφατα απέκτησα μια 83" Sam S90F και ενδιαφεριμαι για soundbar (Q990F)

Στο χώρο υπαρχει ήδη CXN v2 + Acoustic energy AE1 active τα οποια ειναι μικρα για το χωρο αλλα ποιοτικα

Εσείς τι θα προτείνατε για χρήση μουσική/ταινίες: 65/35

1. All-in-one λυση: Q990F
2. Stereo only: CXN + AE1
3. Και τα 1+2
4. Κάτι άλλο

Σημείωση: Το ισόπλευρο τρίγωνο είναι 4m/πλευρά

Attachments

• plan.jpeg
    plan.jpeg
    125.9 KB · Views: 23
Last edited:
Τα πίσω ηχεία που θα τα βάλεις;

Βλέπω ότι θα υποχρεωθείς να χρησιμοποιήσεις το mode που έχει η q990f για να παίζει με τα πίσω ηχεία τοποθετημένα εμπρός.

Μια και την έχω δοκιμάσει, καλούτσικη είναι σε μουσική, σπάνιο για ηχομπάρα, και όταν βάλεις τα πίσω ηχεία εμπρός, αυξάνει σε διαστάσεις το εμπρός soundstage.

Τα πίσω ηχεία σκεπτόμουν να μπουν στην εσοχή πίσω από το καναπέ

ωραία ιδέα να μπουν μπροστά ηχεία (στη θέση των ae1 active) αλλά πίσω που θέλω να έχω μια αίσθηση surround/atmos δεν θα είναι φτωχό;

Υπάρχουν συμβατά ασύρματα ηχεία να εμπλουτίσω το σύστημα ή άλλη soundbar με μπροστινά L+R και surround πίσω;

4μ απόσταση ακρόασης.
Καναπές κολλητά στον πίσω τοίχο.

Ότι και να κάνεις, στράφι θα πάει.

Μείνε σε 2.0 με τα ηχεία που έχεις ήδη.

Τα πίσω ηχεία σκεπτόμουν να μπουν στην εσοχή πίσω από το καναπέ

ωραία ιδέα να μπουν μπροστά ηχεία (στη θέση των ae1 active) αλλά πίσω που θέλω να έχω μια αίσθηση surround/atmos δεν θα είναι φτωχό;

Υπάρχουν συμβατά ασύρματα ηχεία να εμπλουτίσω το σύστημα ή άλλη soundbar με μπροστινά L+R και surround πίσω;

Ποια εσοχή; Δεν φαίνεται κάτι στην κάτοψη. Έχε υπ' όψη ότι τα ηχεία αυτά έχουν οδηγούς εμπρός-πλάι-και πάνω. Πρέπει να είναι ελεύθερα στον χώρο.

Εννοείται πως εάν τα βάλεις εμπρός, δεν θα είναι το ίδιο σε αίσθηση surround.

Ποια εσοχή; Δεν φαίνεται κάτι στην κάτοψη. Έχε υπ' όψη ότι τα ηχεία αυτά έχουν οδηγούς εμπρός-πλάι-και πάνω. Πρέπει να είναι ελεύθερα στον χώρο.
ο καναπές είναι μέσα σε εσοχή (με χαμηλότερο κιόλας ύψος στο ταβάνι)
εκεί έλεγα να βάλω τα surround κοιτώντας προς τη θέση ακρόασης

Ψάχνοντας εναλλακτικές βρήκα και τα Sony BRAVIA Theatre Quad + SA-SW5 (2.300€)
Έχει κάποιος εμπειρία αν αξίζει να αντικαταστήσουν το υπάρχον σύστημα stereo ?

Η χρήση όπως καταλάβατε είναι με προσανατολισμό στην εναρμόνιση με την διακόσμηση αλλά με την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου

Όπως σου έγραψα, τα ηχεία θα πρέπει να είναι ελεύθερα στον χώρο γιατί έχουν οδηγούς που στέλνουν ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις.
Οι ηχομπάρες χρειάζονται παράλληλες επιφάνειες συμμετρικές για να λειτουργήσουν στο μέγιστο που μπορούν να προσφέρουν.

Το Bravia theater είναι καλό αλλά πάσχει πολύ στο θέμα του sub.
Υπάρχει και το οικονομικότερο Hisense HT-Saturn.

Σε κάθε περίπτωση άλλου κατασκευαστή θα χάσεις το q symphony.

Από όσο ξέρω έχει παρουσιάσει ηχεία η Samsung για να ενσωματωθούν σε οικοσύστημα Samsung, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στην αγορά.

Το Bravia theater είναι καλό αλλά πάσχει πολύ στο θέμα του sub.
ακόμα με το SA-SW5 ?

Σε κάθε περίπτωση άλλου κατασκευαστή θα χάσεις το q symphony.
ούτως ή άλλως η tv είναι κολλημένο στο τοίχο με ελάχιστο κενό οπότε δεν έχω και τον καλύτερο ηχο από τα ηχεία της

Από όσο ξέρω έχει παρουσιάσει ηχεία η Samsung για να ενσωματωθούν σε οικοσύστημα Samsung, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στην αγορά.
αν έχεις κανένα press release please share....