Soundmagic E10s

ant2005

New member
6 June 2014
4
Καλησπέρα
Ψάχνω για πολύ ποιοτικά ακουστικά, δεν έχω πρόβλημα αν θα ειναι in ear ή earbuds,
Δυστυχώς θέλω να διαθέτει και μικρόφωνο για να δέχομαι και κλήσεις.
Έχω διαβάσει τόσα πολλά thread για ακουστικά., τα οποία ειναι εντελώς κατατοπιστικά, αλλά να συνδιάζει και μικρόφωνο δεν βρήκα πολλά.
Δεν θέλω να χάσω σε ποιότητα μουσικής, δεν συμβιβάζομαι με τίποτα, απλά λόγω εργασίας δυστυχώς το μικρόφωνο χρειάζεται.
Όσον αφορά το soundmagic E10s έχω διαβάσει καλές Κρητικές, και ειναι μόνο στα 60 , αλλά η γνώμη σας μετράει περισσότερο.
Αν προτείνετε κάτι καλύτερο που σίγουρα θα υπάρχει, με γνώμονα την μουσική ποιότητα πάντα, αλλά και την αντοχή επειδή θα χρησιμοποιηθεί καθημερινά, τα χρήματα που θέλω να διαθέσω ειναι ως τα 300 .
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επιτρέψτε μου Να προσθέσω:
1) πως δεν θα χρησιμοποιηθούν σε γυμναστήριο ή στην οδήγηση αλλά σε άφθονες ώρες δουλειάς γραφείου...
2) ξέρω πως δεν είστε οδηγός αγοράς, και καταλαβαίνω επίσης πως μερικοί από εσάς έχετε φάει χρόνια ολόκληρα στο να ψάχνετε για καλό ήχο, και επίσης για καλό ήχο σε συνδυασμό με καλή τιμή, και έχετε ακούσει εκατοντάδες ακουστικά!
3) το ότι μένω σε μικρή πόλη ειναι φραγμός να τα δοκιμάζω
4) σκέφτηκα να πάρω κάτι απλό για τις κλήσεις και κάτι καλό για ακρόαση μουσικής... Αλλά δεν δεν γίνεται δυστυχώς σε καθημερινή βάση να κουβαλάω δυο ακουστικά!!
Και πάλι ευχαριστώ.

Την μουσική θα την αναπαραγάγεις μόνον από το κινητό σου ; ή έχεις και κάποιο ισχυρό dap ;

Dap ειναι η αμέσως επόμενη αγορά μου στα ίδια χρήματα. Ακόμη διαβάζω νήματα του φόρουμ ! εκεί και αν χρειαστώ σκέψη και βοήθεια που ειναι πιο δύσκολα τα πράγματα και πιο ουσιαστικά.

Οπότε, η 'απόλυτη' ποιότητα ήχου δεν είναι τόσο άμεσα απαιτητή ... εννοώ με πηγή, επί του παρόντος, το κινητό δεν έχει νόημα να πας σε έξοδα 300 ευρώ .. τα soundmagic που αναφέρεις μια χαρά είναι ... εναλλακτικά, φθηνή πλην αξιοπρεπέστατη ηχητικά λύση τα xiaomi pistons και τα περίφημα sony mh1 c (προσοχή, όχι τα απλά, αλλά τα c, για να έχεις μικρόφωνο που λειτουργεί) ... τα τελευταία μπορεί να καλύψουν άνετα και το μελλοντικό dap ...

Αν έχεις άνεση και πάρε δώσε με ebay και αγορές εξωτερικού, μπορείς να κοιτάξεις και τα :

HiFiMAN RE-400

TTPOD T1-E

Τα TTPOD T1-Ε τα έχω και δεν μπορώ να πω ότι έχω τρελαθεί...

Ο φίλος θέλει με μικρόφωνο...

έχεις δοκιμάσει κάποια από τα κλασσικά? τι ήχος σου αρέσει?

Προτάσεις έχω να σου κάνω:

Sennheiser MM 70s

Sennheiser M2IEi Momentum

Sennheiser IE80 (χωρίς μικρόφωνο) και λίγο αλμυρή τιμή

Bose QuietComfort 20 Acoustic Noise Cancelling αλμυρή τιμή αλλά εξαιρετικά και πολύ καλό noise cancellation ειδικά αν υπάρχει θόρυβος στο εργασιακό περιβάλλον ή αν πας ταξίδια με αεροπλάνο

Shure SE215 χωρίς μικρόφωνο αλλά νομίζω υπάρχει καλώδιο από e-bay

Etymotic hf3

Προσωπικά θα έπαιρνα για φτηνότερα τα Momentum ή τα Etymotic λόγω ότι είναι πολύ άνετα.

Και για πιο ακριβά τα Bose ή τα Ie80 (δυστυχώς χωρίς μικρόφωνο)

Σας ευχαριστώ πολύ για τις επιλογές που μου προτείνετε! Εκτιμώ το ότι μοιράζεστε την γνώση και την εμπειρία σας μαζί μου.
Σε δυο επιλογές καταλήγω
Bose QuietComfort 20 και Sennheiser IE80 σε συνδυασμό με τα Sony mh1 c. Αν και νομίζω ότι θα με κουράσει να τα έχω μαζί μου και τα δυο κάθε μέρα.
Τα ΙΕ80 τα σκέφτομαι επίσης, μήπως αναβαθμίσω τελικά την πηγή σε κάποια καλή φορητή ........
Όσο σκέφτομαι μπερδεύομαι....

Αλήθεια, Τα beoplay h3 σε σχέση με τα παραπάνω αξίζει να τα σκεφτώ; Τα έχετε δοκιμάσει;
Όσο διαβάζω τα νήματα καταλαβαίνω ότι μάλλον ακόμη δεν έχω ακούσει μουσική όπως της αξίζει.
Ευχαριστώ, για τον χρόνο να γράφετε στις παιδικούς, μάλλον, προβληματισμούς!

Last edited:
Η συμβουλή μου είναι να αποκτήσεις σιγά σιγά μια εμπειρία του τι σου αρέσει ξεκινώντας από φτηνότερα ακουστικά.

Προσωπικά με in ear ακούω μόνο σε ταξίδια και καμιά φορά στο κρεβάτι όταν διαβάζω (και μόνο τις ζεστές μέρες, διότι τις πιο δροσερές προτιμάω πάντα μεγάλα over ear).

In ear χρησιμοποιώ τα ταπεινά Denon AH C551 (με Sennheiser double flange λαστιχάκια) ως επί το πλείστον. Τα TTPOD ή τα Sony mh1c δεν με συγκίνησαν, και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν καλά.

Για τις σοβαρές ακροάσεις όμως ακούω με Sennheiser HD800 (και ενώ έχω και άλλα προτιμώ πάντοτε αυτά...).

Οπότε μην βιαστείς να ξοδέψεις χρήματα ειδικά όταν δεν έχεις κατασταλάξει στο τι ήχος σου αρέσει...

Τα beoplay δεν τα γνωρίζω...

Ένα DAP στυλ Fiio X1/X3 είναι ότι πρέπει για αρχή (εγώ έχω το αρχικό Fiio X3 και το λατρεύω και δεν έχω μπει σε διαδικασία για κάτι καλύτερο...)

Φίλε, ο Χρήστος είναι ένας από τους πλέον έμπειρους χομπίστες ... Κράτα την πρώτη φράση από το αμέσως προηγούμενο ποστ του ...

Προσωπικά, δεν θα έδινα τα ποσά που απαιτούνται για τα QuietComfort 20 και Sennheiser IE80 ... και δεν θα τα έδινα για κανένα iem ακουστικάκι, καθώς τα προϊόντα αυτά είναι από την φύση τους υπερβολικά ευπαθή ... θα τα έδινα ευχαρίστως (και τα έχω δώσει αρκετές φορές), για ένα over ear ακουστικό που θα συντροφεύει για χρόνια τις οικιακές μου ηχητικές απολαύσεις ...

Αυτή την στιγμή ''βρωμά ο τόπος'' με καλά iem ακουστικάκια μέχρι 50 ευρώ (σήμερα στο massdrop έχει κάποια nuforce που δείχνουν αξιοπρεπέστατα με 10 δολάρια, επίσης και διάφορες κινεζιές στο e-bay) ... ψάξου λίγο στην φθήνια για το τι σου ταιριάζει και θα ακούς αξιοπρεπέστατα, πάνω από τις προσδοκίες σου ... πχ. αυτό έχω πετύχει εγώ και δεκάδες άλλα μέλη με τα mh1-c ...

Και μάζεψε χρήματα για ένα καλό over ear κομμάτι, όπως το HD 800 του Χρήστου ή κάποια άλλη ναυαρχίδα, όπου θα βλέπεις και θα ακούς που πήγαν τα χρήματα σου ...

Καλές αγορές !

Ακόμη καλύτερα ...

Βέβαια σε κανά δυό ζευγάρια mh1 που έχω έχει αλλάξει η καλωδίωση και δεν μπορώ πλέον να το δοκιμάσω ... επίσης, το mh1-c που έχω σχεδόν 2 χρόνια τώρα, έχει αποδειχθεί το πλέον ανθεκτικό hands-free που είχα ποτέ ... έχω δοκιμάσει 10δες άλλα, φθηνά-ακριβά και όλα χάλασαν (κάποια εντός μίας ώρας, τα ανθεκτικότερα εντός 2-3 μηνών) ... μόνον το c δεν μασάει με τίποτε ...

εγω θα ελεγα να μη δωσεις πανω απο 100 ευρω για αρχη..για μενα, παρε τα momentum in-ear, τα εχω παρει στη συζυγο και ειναι πολυ καλα ακουστικα. εχουν πολυ γεματο και ευχαριστο ηχο. προσωπικα τα προτιμω απο τα σχετικα "ουδετερα" shure 215, τα οποια επισης εχω.

εναλλακτικα, κοιτα τα Audio Technica ATH-CKX9iS

κρατα τα υπολοιπα χρηματα για ενα αξιοπρεπες DAP, θα σου προτεινα το Fiio X3ii που βγαινει καπου στα 250..οποτε με το αρχικο σου budget συν αλλα 50 ευρω εχεις ενα πολυ καλο setup