- 6 September 2025
- 1
Καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούριος στο forum. Είμαι αρκετά αρχάριος σε θέματα ήχου, ηχοσυστημάτων κ.α. Σκέφτομαι να αγοράσω το ηχοσύστημα που αναφέρεται στον τίτλο (διαθέτει πικάπ 33/45 στροφών - ραδιόφωνο - CD Player με RDS και DAB+ - Διπλό κασετόφωνο με εγγραφή - κωδικοποίηση CD/βινυλίου/κασέτας σε USB). Το budget που διαθέτω είναι σχεδόν οριακό για το συγκεκριμένο ηχοσύστημα (του οποίου η τιμή είναι 250 ευρώ), δεν μπορώ να αγοράσω κάτι αντίστοιχο που να είναι καλύτερο και ακριβότερο. Το μόνο αρνητικό που έχω διαβάσει για αυτό είναι ότι τα ηχεία που το συνοδεύουν δεν είναι τόσο αποδοτικά, αλλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί 9 στις 10 φορές που θα το χρησιμοποιώ (δεν το θέλω και για τόσο συχνή χρήση) θα το χρησιμοποιώ με ακουστικά. Είχα βρει ένα αντίστοιχό του, το Denver MRD-166, που κοστίζει 100 ευρώ λιγότερο, αλλά μου φαίνεται κάπως πιο ευτελές και μέτριο, και επίσης δεν διαθέτει record στο κασετόφωνο (δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης του διπλού deck αν δεν υπάρχει record), κάτι που δεν με πολυβολεύει. Τα μόνα μηχανήματα που έχω μέχρι στιγμής είναι ένα διπλό ιαπωνικό deck του 80 με ενισχυτή, το οποίο παρόλα την προέλευση του και την μέτρια ποιότητα του, ο ήχος του είναι πολύ ικανοποιητικός (όμως σπάνια το χρησιμοποιώ γιατί το φοβάμαι λίγο, ειδικά με πιο ταλαιπωρημένες κασέτες) και ένα απλό boombox SONY CFD-S70, το οποίο χρησιμοποιώ για να γράφω κενές κασέτες ήχου, να ακούω κανένα CD ή ραδιόφωνο. Οπότε λέω να αγοράσω αυτό. Εσείς πιστεύετε ότι αξίζει τα λεφτά του?
Συγκεκριμένα, είναι αυτό εδώ:
Συγκεκριμένα, είναι αυτό εδώ: