σούπερ Custom ηχοσύστημα 5.1. χρειάζομαι γνώμες!

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Καλησπέρα μάγκες.

αυτόν τον καιρό σκέφτομαι να φτιάξω ένα custom ηχοσύστημα για σύνδεση στο pc για μουσική και ταινίες.

το budget με χίλια ζόρια έχει ανέβει στα 1000-1200ε.:flipout:

θα ήθελα κάποιες γνώμες εάν μπορείτε,έχω καταλήξει στα παρακάτω:

ενισχυτής: Yamaha RX-V463

ηχεία μπροστά: Magnat Quantum 603

center: Magnat Quantum 613

subwoofer: Yamaha YST-SW315

από εσάς θα ήθελα να μου πείτε γνώμες και να μου κάνετε κάποια πρόταση για 2 ηχεία δαπέδου.

θα αυτοπρότεινα τα Quantum 605 αλλά δυστυχώς το όριο είναι στα 300ε το πολύ διότι ήδη έχω ξεπεράσει αρκετά το budget που είχα θέσει στην αρχή.

άμα έπαιρνα λέτε τα Magnat Monitor 880 για τα πίσω λέτε κάτι να μην κάθεται καλά στον ήχο επειδή τα μπροστά είναι σαφώς καλύτερα;

είχα σκεφτεί για τα monitor 900 αλλά αν και πολύ καλά για την τιμή τους,τα ηχεία απλά δεν...

επίσης τι ακριβώς τρέχει με το sub; το άκουσα και μπερδέυτικα,δεν ξέρω τι να πω δεν μου έμοιαζε για 250w εκτός άμα είναι woofer κανονικό και πιάνει πιο υψηλές συχνότητες από subwoofer και έτσι δεν χτύπαγε σόι...

αν πείτε όχι για το sub,τι έχετε να προτείνετε; είμαι λίγο κάγκουρας (hehe:flipout:) και μου αρέσει οι χαμιλές να καλύπτουν τις υψηλές και να τρίζει ο τόπος,οπότε θα χρειαστώ κάποιο δυνατό πάνω από 200w με όριο 300ε.

επίσης για τον ενισχυτή τι έχετε να πείτε; το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να λέει 5x100w και να τα πιάνει,όχι να βάλω πάνω 100w ηχεία και να βογκάει ή σαν κάτι έτοιμα set home cinema που λένε 1000w και με το ζόρι βγάζουν τα 100.γιατί αν είναι έτσι πάω και στα χιλιοδοκιμασμένα creative gigaworks s750 να γλυτώσω και λεφτά,δεν τίθεται θέμα. :flipout:

ότι έχω σκεφτεί παραπάνω θα το πάρω εκτός αν βρούμε κάτι καλύτερο ή κάποιο από τα παραπάνω είναι μάπεξ.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις γνώμες σας.

Φίλε μου καλησπέρα και καλώς ήρθες κοντά μας....
Αυτο που μπορώ να σου πω γιά αρχή, μιά και μου δίνεις την αφορμή, είναι ότι SUPER ηχοσύστημα 5,1 με 1200 ευρώ, ακόμη δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο!!!!
Να είσαι σίγουρος πως εαν υπήρχε αυτη η κατηγορία εδω, θα ήταν περιττή!!!

Το ξέρω,αλλά εννοώ ότι πιο super στα 1200ε.:chinscratch:

Για super γενικώς όντως δεν υπάρχει και όχι μόνο στα 1200ε,ακόμα και ενισχυτές των 20000ε να πάρω και ηχεία nautilous 20000ε το καθένα,πάλι μάπα θα είναι σε σύγκριση πιο ακριβών και πιο ποιοτικών ηχείων.

Εξάλλου σιγά,ένα δωμάτιο είναι,η μουσική θα ακούγεται,καλή ένταση και καλή ποιότητα ήχου θα υπάρχει λόγο και καλής κάρτας ήχου,δεν χρειάζεται κάτι άλλο,δεν θα πάρω και για πάρτυ τον μπετόβεν...;)

Ευχαριστώ για το welcome!:p

Αφου θα παρεις sub, θα σου ελεγα να παρεις ηχεια βασης για να γλιτωσεις χρηματα με την μικροτερη "εκπτωση" στο αποτελεσμα. Υπαρχουν πολυ αξιοπρεπεις λυσεις σε ηχεια βασης απο 200 με 300 ευρα. Αυτο στο λεω γιατι το sub θα σου καλυψει το ευρος συχνοτητων που θα σου προσεφεραν τα δαπεδου.

Το σκέφτομαι και εγώ αυτό...

Για την ακρίβεια σκέφτομαι να πάρω 2 ζευγή quantum 603,και τα δύο πίσω να τα βάλω πάνω σε βάση.

Αν πάρω δαπέδου θα τα κανονίσω να είναι σε κάποιο ύψωμα,γιατί αν είναι στο δάπεδο θα είναι κρυμένα.

Πάντως φοβάμαι να πάρω magnat supreme δάπεδου,για τον λόγο ότι φοβάμαι μήπως από κάτι χαλάσει ο ήχος γιατί το center και τα front είναι πιο καλά.

Έχω και μεγάλο πρόβλημα,σε περίπτωση που πάρω τα magnat supreme 1000 ας πούμε,είναι 180W και θα βογκάει ο ενισχυτής.:slapface:

Θυμίζω οτι η ονομαστική ισχυς του ηχείου δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το βασικοτερο χαρακτηριστικό είναι η ευαισθησία και η διακύμανση της αντίστασης.
Τα magnat supreme 1000 φαίνεται (δεν τα γνωρίζω) να είναι ευκολα ηχεία αφου εχουν ευαισθησία 92db και αντίσταση 4-8. Μάλιστα ο κατασκευαστής τα προτείνει απο 30w ενισχυτή.

Οπότε αν είναι παω στα supreme 1000.

Θα κοιτάξω όμως αν μπορέσω μήπως πάρω τα quantum 605,που στο manual ίδια specs με τα supreme 1000 λένε.

Ευχαριστώ παιδιά,τώρα αν μπορεί κάποιος να πει δύο λόγια για το sub και τον ενισχυτή,θα ήμουν υπόχρεως,πριν πάω και αγοράσω κάτι που δεν πρέπει.:slapface:

ενημερωτικά: δεν υπάρχουν πολλοί ενισχυτές που να λένε 5Χ100 και να τα βγαζουν κιολας!!! Ο 463 λεει 5Χ105 με τη λεπτομερεια οτι ειναι μετρημένος στα 6ωμ στο 1Khz. Οπως ειπαμε ομως δεν θα εχεις προβλημα με τα magnat.
ο 463 ειναι value for money.
απλά η δική μου πρόταση θα ήταν yamaha 663 και οχι αγορά sub μιας που τα ηχεια κατεβαίνουν πολυ χαμηλα.
αλλα περι ορεξεως.....

Αχ τι μου'κανες τώρα... ξέρεις μάλλον προς τον 663 θα πάω (για 100ε παραπάνω...) και θα προσπαθήσω να κοψω από κάπου (ίσως center) γιατί καλύτερα να έχεις καλύτερο ενισχυτή,παρά....

Για τα watt τα ξέρω αλλά φοβάμαι μην βγάζει καμιά 50αριά,γιατί έστω και 80w στην χειρότερη να βγάζει εντάξει.Μην ενθουσιαστώ χωρίς να ξέρω και τι έχω γι'αυτό το λέω.

Πάντως είμαι πολλά χρόνια με sub και δεν λέει κατά την γνώμη μου χωρίς,όσο και χαμηλά να κατεβαίνουν τα woofer,το μπάσο ενός ξεχωριστού subwoofer 10" και όλας δεν το αναπαράγουν.-bye-

Και μάλλον επειδή έχω ξεφύγει πάνω από 1500e,ότι πάρω θα το πάρω ένα κάθε μήνα,γιατί ήδη αναρωτιέμαι πως θα τα αγοράσω.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: Re: σούπερ Custom ηχοσύστημα 5.1. χρειάζομαι γνώμες!

Αχ τι μου'κανες τώρα... ξέρεις μάλλον προς τον 663 θα πάω (για 100ε παραπάνω...) και θα προσπαθήσω να κοψω από κάπου (ίσως center) γιατί καλύτερα να έχεις καλύτερο ενισχυτή,παρά....

Για τα watt τα ξέρω αλλά φοβάμαι μην βγάζει καμιά 50αριά,γιατί έστω και 80w στην χειρότερη να βγάζει εντάξει.Μην ενθουσιαστώ χωρίς να ξέρω και τι έχω γι'αυτό το λέω.

Πάντως είμαι πολλά χρόνια με sub και δεν λέει κατά την γνώμη μου χωρίς,όσο και χαμηλά να κατεβαίνουν τα woofer,το μπάσο ενός ξεχωριστού subwoofer 10" και όλας δεν το αναπαράγουν.-bye-

Και μάλλον επειδή έχω ξεφύγει πάνω από 1500e,ότι πάρω θα το πάρω ένα κάθε μήνα,γιατί ήδη αναρωτιέμαι πως θα τα αγοράσω.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως!!!
Απο τον κεντρικό ήχο μην κόψεις ΤΙΠΟΤΑ...αντίθετα εαν μπορείς αφαίρεσε απο εμισχυτή και πρόσθεσε σε αυτόν....

Έχω ανέβει στα 1720 ευρώ μαζί με sub,ενισχυτη,4 ηχεία και ένα center.

Είτε κόψω 200 ευρώ από το center,είτε πάρω center,τα λεφτά έχουν ξεφύγει και έχουν πάει μακριά από κάθε όριο της τσέπης μου για ήχο.

Αυτό πάει να πει ότι 200 ευρώ πιο κάτω δεν με σώνουνε,οπότε θα πάρω και center.

Τελική σύνθεση: ενισχυτής Yamaha RXV-663 (αν τον βρω κάπου καλώς),Magnat Quantum Center 613,τα δύο μπροστά Magnat Quantum 603,τα πίσω δύο Magnat Quantum 605,και subwoofer το Yamaha YST-SW515.

Σας ευχαριστώ.:D

Απάντηση: Re: σούπερ Custom ηχοσύστημα 5.1. χρειάζομαι γνώμες!

Έχω ανέβει στα 1720 ευρώ μαζί με sub,ενισχυτη,4 ηχεία και ένα center.

Είτε κόψω 200 ευρώ από το center,είτε πάρω center,τα λεφτά έχουν ξεφύγει και έχουν πάει μακριά από κάθε όριο της τσέπης μου για ήχο.

Αυτό πάει να πει ότι 200 ευρώ πιο κάτω δεν με σώνουνε,οπότε θα πάρω και center.

Τελική σύνθεση: ενισχυτής Yamaha RXV-663 (αν τον βρω κάπου καλώς),Magnat Quantum Center 613,τα δύο μπροστά Magnat Quantum 603,τα πίσω δύο Magnat Quantum 605,και subwoofer το Yamaha YST-SW515.

Σας ευχαριστώ.:D
Ετσι μπράβο...-bye-