Spanned volume & mirroring (RAID-1) σε W7

Georg_

Established Member
24 February 2012
128
Έχοντας πλέον 4 δίσκους (2x3TB, 2x4TB) στον υπολογιστή, για λόγους ευκολίας στο xbmc (αλλά και γενικά στα δεδομένα μου - να τα βλέπω όλα σαν να είναι ένας σκληρός αντί να ψάχνω σε πιο σκληρό έχω κάθε τι) θέλω να συνδέσω τους σκληρούς σε ισότιμες ομάδες "πρωτοτύπου" και "αντιγράφου". Το backup των W7 είναι ΟΚ, αλλά με καθημερινό backup αυξάνεται λογαριθμικά o απαιτούμενος χώρος, όταν ανά διαστήματα κάνει ολόκληρο backup θέλει μία μέρα, και δεν υπάρχει (ή δεν την έχω βρει) ρύθμιση να ξυπνά τον υπολογιστή για να το κάνει. Ο πιο απλός τρόπος, λοιπόν, μου φάνηκε ότι είναι να ενώσω τους δίσκους σε 1 volume (spanning) και μετά τους δύο volumes να τους βάλω σε s/w RAID-1 (όλα από το Disk Management). Δεν ανησυχώ τόσο για ιούς κλπ, όσο για κατάρρευση σκληρού. Ως προς το spanning όλα καλά. Έφτιαξα εύκολα (λέμε τώρα - δεν τα ήξερα όλα αυτά) 2 volumes [(3+4TB)x2], αλλά όταν πήγα να στήσω το mirroring η επιλογή ήταν αχνή (μη διαθέσιμη/επιλέξιμη). Μετατρέποντας τον άδειο volume σε unallocated ξαναχωρίζει και η επιλογή για mirroring εξακολουθεί να είναι αχνή. Υπάρχει κόλλημα με mirroring σε spanned volumes?

Το OS και οι εφαρμογές είναι σε άλλο δίσκο. Οι προς σύνδεση έχουν μόνο δεδομένα.