Σπασιμο συμβολαιου ενοικιαστη για ιδιοκατοικηση

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Καλησπερα!

Νοικιαζω ενα σπιτι σε μια εταιρια. Αυτοι εχουν δυο χρονια συμβολαιο. Τον Δεκεμβριο ληγει ο πρωτος χρονος. Εχω θελω να μετακομισω σε αυτο το σπιτι και εχω ακουσει οτι το συμβολαιο σπαει αυτοματα σε περιπτωση που το θελει ο ιδιοκτητης για ιδιοκατοικηση. Υπαρχει καποιο αλλο προστιμο?Γνωριζει κανεις με σιγουρια?

Ευχαριστω πολυ!!!

Νομιζω οτι εμπλεξες λογου επαγγελματικου καθεστωτος του συμβολαιου αφου προκειται για εταιρια.
Μαλλον θα υπαρξει αρκετα μεγαλη αποζημιωση για ιδιοκατοικηση αρκετων μηνων επι του μισθωματος χωρις να ειμαι βεβαιος ομως. Ακομα και αν ειχε ληξη το συμβολαιο τους καλυπτει ο νομος επαγγελματικης στεγης.

Καλυτερα να παρεις ενα τηλ στο συλογο ενοικιαστων 210-5231848 και 210-5229720

εαν όντως μιλάμε για επαγγελματική στέγη .. δεν καθαρίζεις εύκολα
και εγώ νομίζω ότι επαγγελματική στέγη με 2 έτη συμβόλαιο μου φαίνεται παράξενο

Ενημέρωσε τους για τις προθέσεις σου και δες τις δικές τους προθέσεις.
Αν συμφωνήσουν, κάντε ένα χαρτάκι σε έναν δικηγόρο και όλα καλά.

Έλα και εσύ στην άλλη μεριά. Αν σου έλεγαν αυτοί ότι θέλουν να φύγουν νωρίτερα για τους x λόγους, θα τους άφηνες ή θα τους ζητούσες τα 6 ενοίκια που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να σου δώσουν?

Απάντηση: Re: Σπασιμο συμβολαιου ενοικιαστη για ιδιοκατοικηση

εαν όντως μιλάμε για επαγγελματική στέγη .. δεν καθαρίζεις εύκολα

To συμβολαιο για επαγγελματικη χρηση ειναι τουλαχιστον για 5 χρονια,
ασχετα εαν το συμβολαιο γραφει για 2 χρονια.

Απάντηση: Re: Σπασιμο συμβολαιου ενοικιαστη για ιδιοκατοικηση

Ενημέρωσε τους για τις προθέσεις σου και δες τις δικές τους προθέσεις.
Αν συμφωνήσουν, κάντε ένα χαρτάκι σε έναν δικηγόρο και όλα καλά.

Έλα και εσύ στην άλλη μεριά. Αν σου έλεγαν αυτοί ότι θέλουν να φύγουν νωρίτερα για τους x λόγους, θα τους άφηνες ή θα τους ζητούσες τα 6 ενοίκια που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να σου δώσουν?

Τουs καλυπτει και ο νομοs περι επαγγελματικηs στεγηs!

Δεν έχει σημασία το πόσα χρόνια αναγράφονται στο συμβόλαιο.
Η δυνατότητα ανανέωσης στην επαγγελματική στέγη τα πρώτα 5 χρόνια είναι μονομερής.
Το θέμα είναι αν αναφέρεται στο μισθωτήριο ότι είναι για επαγγελματική στέγη.

Αν δεν θελουν να βγουν και δεν δέχονται να πάρουν τα ενοικια που θα τους προτείνεις...μαλλον θα χρειαστει να περιμένεις αρκετά χρόνια για να τους βγαλεις!

Νομίζω οτι είναι 12 χρόνια και οχι 5, ανεξάρτητα το τι λέει το συμβόλαιο.

Κι εγω νομίζω οτι ειναι 12, 6 τα αρχικά υποχρεωτικά απο τον Νόμο (ασχετως τι γραφεις εσύ στο συμβόλαιο) και αλλα 6 που μπορεί να πάρει μονομερώς ο ενοικιαστής, χωρίς να χρειάζεται την δική σου υπογραφή. Στην 12ετία μπορείς να διαπραγματευτείς νέο ενοίκιο, ακόμη και πολύ υψηλότερο απο το υπάρχον και να ζητήσεις έξωση για ιδιόχρηση ή αλλους λόγους

Κι εγω νομίζω οτι ειναι 12, 6 τα αρχικά υποχρεωτικά απο τον Νόμο (ασχετως τι γραφεις εσύ στο συμβόλαιο) και αλλα 6 που μπορεί να πάρει μονομερώς ο ενοικιαστής, χωρίς να χρειάζεται την δική σου υπογραφή. Στην 12ετία μπορείς να διαπραγματευτείς νέο ενοίκιο, ακόμη και πολύ υψηλότερο απο το υπάρχον και να ζητήσεις έξωση για ιδιόχρηση ή αλλους λόγους
και πάλι δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται ... δεν μπορείς να σπάσεις εύκολα συμβόλαιο επαγγελματικής στέγης έστω και εαν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι που προανέφερες
( είμαι στον 20στο χρόνο ενοικίασης και ΔΕΝ !!! )

Last edited:
και πάλι δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται ... δεν μπορείς να σπάσεις εύκολα συμβόλαιο επαγγελματικής στέγης έστω και εαν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι που προανέφερες
( είμαι στον 20στο χρόνο ενοικίασης και ΔΕΝ !!! )
Φυσικά και δεν ειναι απλό, αλλά για ιδιοχρηση μπορείς να βγαλεις καποιον, πληρώνοντας την αποζημίωση που θα επιδικάσει το δικαστήριο. Πρόσφατα είχε ακριβώς τετοια περιπτωση φίλος μου που αγόρασε κατειλημμένο επαγγελματικό χώρο για οδοντιατρείο και μετα απο κοντα 2 χρόνια δικαστηρια (με διάφορες αναβολές) κατάφερε να πετύχει την "απόδοση του μισθίου" πληρώνοντας για αποζημίωση ενοίκια 2 ετών (η 12ετια ειχε περασει προ πολλού). Μπορείς επίσης να τον βγαλεις αν δεν πληρώνει (αλλά συνήθως αυτοί τα πληρώνουν μία μέρα πριν την δίκη...)