Σπαστικο προβλημα με restart !! (help)

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Λοιπον εχω αυτο το προβλημα .Πολλες φορες οταν βαζω ενα cd μεσα στο dvd rom το pc κανει reboot. Δεν ειναι σιγουρο οτι θα το κανει παντα , δεν ειναι σιγουρο καν οτι θα το ξανακανει με το ιδιο δισκακι αλλα γενικως το κανει παρα πολυ συχνα εως συνεχεια μπορω να πω.Να πω οτι το κανουν και τα δυο drive που εχω ,και το dvd rom και το dvd rw .Τα οποια για αυτο ακριβως το λογο τα αντικατεστησα και με καινουργια..αλλα το προβλημα παραμενει.Αλλαχτηκαν δηλαδη και τα drives και τα καλωδια ,τα οποια επισης σατα καλωδια τα εβαλα και σε αλλες υποδοχες σατα.Τα ιδια κριβως.Ενα απο τα παλια drive ηταν ide..τα ιδια και με αυτο.
Επισης να τονισω οτι δεν μου το εχει κανει ποτε (ειμαι σχεδον σιγουρος ) με dvd παρα μονο με cd.Eπισης δεν μου το εχει κανει ποτε πχ σε ριπαρισμα ταινιας...παρα μονο οταν απλως βαζω ενα cd.

Δεν εχω αλλαξει τα καλωδια τροφοδοσιας απο το τροφοδοτικο (ειναι αποσπωμενα )γιατι δυστυχως δεν εχω περισσειο.Αλλα θα κοιταξω να τα συνδεσω στο αλλο καλωδιο (αυτο που παει στους σκληρους).Αν ομως ηταν το τροφοδοτικο δεν επρεπε να μου το κανει και με τα dvd,οταν βλεπω η ριπαρω μια ταινια ?
Επισης θα κοιταξω να βαλω καινουργια version βιος ,και σατα drivers ..

θα μου πειτε καντα πρωτα και βλεπεις...απλως ρωτα ω μηπως ειναι κατι πιο απλο , καποια ρυθμιση του bios , των windows ...κατι μη hardwarιστικο (οχι βλαβη δηλαδη).
Και βαζω και το μηνυμα που μου γραφει ο viewer μπας και πειτε καμμια ιδεα :

''The device, \Device\Scsi\JRAID1, did not respond within the timeout period.''

Y.Γ.Oι δισκου μου δεν ειναι raid.

επειδη τα sata δημιουργουν ηλεκτρομαγνητικο πεδιο συμβαινει αυτο
προσπαθησε να ειναι ευθεια και να μην ακουμπανε αλλα καλωδια.

Το κάνει με οποιουδήποτε τύπου CD, ή μόνο με π.χ. Audio CD ?

Δημητρη τωρα που το λες δεν ειμαι και σιγουρος.Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση αλλα 1 , 2 cd με games που εβαλα δεν το εκανε.Ολα τα παραπανω που λεω ηταν αυδιο cd.Δυστυχως δεν το κανει παντα για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.Εχεις κατι κατα νου ?
Μερικα ηταν backup ασφαλειας..

....

Last edited:
μη με αγνοεις το ειχα και εχω και εφτιαξε.δοκιμασετο:grandpa:
επειδη τα sata δημιουργουν ηλεκτρομαγνητικο πεδιο συμβαινει αυτο
προσπαθησε να ειναι ευθεια και να μην ακουμπανε αλλα καλωδια.

Δημητρη τωρα που το λες δεν ειμαι και σιγουρος.Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση αλλα 1 , 2 cd με games που εβαλα δεν το εκανε.Ολα τα παραπανω που λεω ηταν αυδιο cd.Δυστυχως δεν το κανει παντα για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα.Εχεις κατι κατα νου ?
Μερικα ηταν backup ασφαλειας..

....

Από κάρτα ήχου τι έχεις; Είναι on-board, PCI ή εξωτερική;

Drivers φρέσκοι;

Κάτι σε conflict κάρτας ήχου μου κάνει..

Από κάρτα ήχου τι έχεις; Είναι on-board, PCI ή εξωτερική;

Drivers φρέσκοι;

Κάτι σε conflict κάρτας ήχου μου κάνει..

PCI audiotrack.Drivers οι τελευταιοι.Λες να παιζει κατι τετοιο ? Θα ξεκινησω απο τη νεα εκδοση bios , και μετα θα βγαλω την καρτα ηχου , θα κανω και απεγκατασταση των drivers της και θα ξαναδω.

@Δεν το αγνοω φιλε johny (για τα καλωδια ) ..τωρα που θα βγαλω την καρτα θα κοιταξω να τα τακτοποιησω και καλυτερα..ποτε δεν ξερεις.
Τα κανω αυτα και επανερχομαι.Αν καποιος εχει και καμμια αλλη ιδεα..ριχτε τη παιδια ..

Mε το jraid1 τι ακριβως παιζει ?

Στο bioς απο οτι θυμαμαι ειχα βαλει '' jmicron sata controller mode ->as IDE (οπως ελεγε το manual) .Oι αλλες επιλογες ειναι RAID ,και AHCI.Μηπως ειναι καλυτερα να βαλω καποιες απο αυτες ?

Last edited:
Ο jraid1 είναι ο SATA controller (ή ένας από τους SATA controllers) του MB. Το μήνυμα λάθους που σου βγάζει σημαίνει συνήθως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιο συνδεδεμένο device, στην περίπτωση του DVD-ROM drive μπορεί απλά να σημαίνει ότι έβαλες μέσα ένα γρατζουνισμένο / βρώμικο δισκάκι και δεν το διάβασε σωστά.

τροφοδοτικό είναι , στο spin έναρξης τραβάει αρκετά και πέφτει η τροφοδοσία ,
τέσταρε με .ένα άλλο τροφοδοτικό
και θα δείς ,,, δηλαδη τον κόβω κιόλας ότι το προ είναι εκεί

τροφοδοτικό είναι , στο spin έναρξης τραβάει αρκετά και πέφτει η τροφοδοσία ,
τέσταρε με .ένα άλλο τροφοδοτικό
και θα δείς ,,, δηλαδη τον κόβω κιόλας ότι το προ είναι εκεί

Αυτο ειναι μια αποψη.

Αλλα...οταν ριπαρω μια ταινια(η τελωσπαντων οταν βαζω ενα dvd μεσα) δεν τραβαει αρκετα ?Δεν θα επρεπε και εκει να κανει restart ?

Υ.Γ Δυστυχως δεν εχω και αλλο τροφοδοτικο να τεσταρω ..βεβαια να δεν δω βελτιωση θα το δωσω να το κοιταξουν και αυτο ..

Last edited:
Ο jraid1 είναι ο SATA controller (ή ένας από τους SATA controllers) του MB. Το μήνυμα λάθους που σου βγάζει σημαίνει συνήθως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιο συνδεδεμένο device, στην περίπτωση του DVD-ROM drive μπορεί απλά να σημαίνει ότι έβαλες μέσα ένα γρατζουνισμένο / βρώμικο δισκάκι και δεν το διάβασε σωστά.

Υπαρχει καποια επιλογη στα windows που να εχει να κανει με το χρονο/δυσκολια αναγνωσης στα δισκακια ,να αλλαζεις πχ κατι η να επιλεγεις να μην κανει reboot το συστημα οταν βγαινει λαθος (παντα σε σχεση με τα δισκακια λεω) ?

Σε συγκεκριμένα δισκάκια όλα τα pc κάνουν restart.
Σε μερικά μάλιστα το pc δεν μπαίνει καθόλου στα windows αν δεν τα βγάλεις απο το drive.
Πετάς το δισκάκι και ησυχάζεις.

Αυτο ειναι μια αποψη.

Αλλα...οταν ριπαρω μια ταινια(η τελωσπαντων οταν βαζω ενα dvd μεσα) δεν τραβαει αρκετα ?Δεν θα επρεπε και εκει να κανει restart ?

Υ.Γ Δυστυχως δεν εχω και αλλο τροφοδοτικο να τεσταρω ..βεβαια να δεν δω βελτιωση θα το δωσω να το κοιταξουν και αυτο ..

είμαι σίγουρος το πρόβλημα είναι στο τροφοδοτικό

δανείσου .ένα και τεστ

Οι δίσκοι είναι εντάξει; Όσες φορές είχα παρόμοιο πρόβλημα έφταιγαν οι δίσκοι.
Εκτός από μια asus που είχε γενικό πρόβλημα και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς...

είμαι σίγουρος το πρόβλημα είναι στο τροφοδοτικό

δανείσου .ένα και τεστ

Κατά 99% ο Vasilis-T έχει δίκιο, πρέπει να είναι το τροφοδοτικό. Εχει συμβεί και άλλες φορές. Αλλωστε είπες ότι στο έκανε και σε IDE Drive.
Το IDE δεν έχει σχέση με τον JMicron.