SpDIF καλωδιο

sam4

New member
24 October 2007
9
Καλησπερα.Υπαρχει περιπτωση να φταιει το optical cable για την καθυστερηση που παρατηρω κατα τη συνδεση του laptop με το Home Theater?

Δεν ημουν αρκετα σαφης εχετε δικιο. Εννοω διαφορα φασης αναμεσα στην εικονα και στον ηχο. Πιο συγκεκριμενα ο ηχος ειναι καποιες φασεις πισω απο την εικονα.Εκει που ολα στην αρχη ειναι οκ.Μετα απο λίγο συμβαινει. Και αν αλλαξω το source tou home theater απο digital in σε οτιδηποτε αλλο και το ξαναγυρισω στο dig. in ολα οκ. Εχω το HT-XQ100 της samsung.

Last edited:
Θα ελεγα να χρησιμοποιησεις το reclock στο laptop σου/

Κανε ενα search στην κατηγορια htpc και θα βρεις αυτα που πιθανως να με ρωτουσες !!

Καλως ηλθες !

Καπου το διαβασα. Ισως εκανα λαθος. Δηλαδη μπορω να εχω και AC3 μεσω του reclock? Απλα φοβαμαι να κανω παλι αλλαγες με codecs. Θα μου λυσει το προβλημα; Γιατι αν συνδεσω laptop με HT με απλα rca δεν εχω καθυστερηση. To SPDIF το εχω κυριως για AC3

Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αλλά ίσως να μη λύνεται το πρόβλημα... Ενδεχομένως να οφείλεται αυτό το latency στην επεξεργασία του ραδιοενισχυτή σου (μετατροπή και αποκωδικοποίηση ψηφιακού σήματος SPDIF). Κάτι που δε συμβαίνει όπως πολύ σωστά είπες όταν συνδέεις με Analog RCA εφόσον το σήμα είναι ηδη αναλογικό.

Το καλώδιο οπτική ίνας (ή οτιδήποτε άλλο) δεν εισάγει την παραμικρή καθυστέρηση.