Speakers για home cinema με 1000 : B&W ΜΤ25, Kef 3005SE ή κάτι άλλο;

loukascy

New member
10 February 2011
5
Γεια σε όλους,

Βρίσκομαι κι εγώ στην ευχάριστη θέση επιτέλους να αγοράζω τα περιφερειακά για το home cinema μου, και ψάχνω για 5.1 speakers με budget γύρω στα 1.000 .

O χώρος μου είναι περίπου 35-40τ.μ., σε σχήμα L και συμπεριλαμβάνει σαλονάκι και κουζίνα του σπιτιού. Επειδή είναι και ο χώρος της οικογένειας, προσπαθώ να αποφύγω floorstanding tower speakers. Η χρήση θα είναι κυρίως για έργα, κατεβασμένα σε καλή ποιότητα 720p ή 1020p ή ενοικιασμένα DVD / Blueray. Μουσική θα ακούμε πολύ λίγη, εκτός απο κάποιο οικογενειακό πάρτυ, γενέθλια, Χριστούγεννα κτλ.

Έχω ήδη:

• Panasonic Plasma 46" τηλεόραση FullHD
  • Amplifier Yamaha RX-V667 που θα τροφοδοτά τα ηχεία και την τηλεόραση με HDMI
  • Western Digital Live TV Hub που θα τροφοδοτά ήχο και εικόνα στον amplifier με HDMI

Οι επιλογές που έχω καταλήξει, είναι οι κλασσικες:

1) B&W MT25 (γύρω στα 1000 )
2) B&W MT30 (γύρω στα 1600 - πολύ πιο πάνω απο το budget μου)
2) KEF 3005SE (γύρω στα 1300 )
3) Boston Acoustics Soundware XS 430

Τα επικρατέστερα μέχρι τώρα είναι τα ΜΤ25 της B&W. Η κύρια ανησυχία μου εστιάζεται στο άν θα είναι ικανοποιητικό το subwoofer...

Άκουσα επίσης τα ηχεία Yamaha NS-555 tower speakers, με center NS-444, rear NS-333 και woofer YST-SW315, και μου έκαναν εντύπωση για το πως "γέμιζαν" το χώρο με ήχο. Το κόστος αυτού του πακέτου είναι γύρω στα 1000 .

Yamaha NS-555

Ερωτήσεις:

1) Υπάρχει κάποιος που έχει τα B&W MT25 ? Είσαι ικανοποιημένος, ή καλύτερα να δώσω τα έξτρα λεφτά και να πάρω τον "καλό" subwoofer της B&W;

2) Θα έχει μεγάλη διαφορά αν πάρω τη μεγάλη απόφαση και πείσω τη γυναίκα μου να αγοράσουμε tower speakers; Μιλάμε για ένα πακέτο κοντά στα 1000 , π.χ τα Yamaha πιο πάνω ή τα Crystal Acoustics στα 1200 ...

Crysta TX-T2-10

3) Μεταξύ KEF 3005SE και B&W MT25, υπάρχει κάποια προτίμηση; Και τα δύο είναι highly recommended απο περιοδικά όπως το WhatHiFi, κτλ.

4) Τα Boston Acoustics Soundware XS ειναι τα μόνα που δέν έχω βρεί να ακούσω. Τα έχει ακούσει κάποιος; Πώς συγκρίνονται με τα B&W MT25?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Λούκας

Εγώ θα έλεγα να πας να ακούσεις και τα focal dome 5.1. Κι εγώ ανάμεσα σε όλα αυτά ήμουν και τελικά μόλις άκουσα τα focal με τον ενισχυτή που ήθελα(pioneer vsx-920) τα έκλεισα. Είναι περισσότερο μουσικά να σε ενημερώσω αλλά σηκώνουν και παραπάνω ρεύματα απο όλα τα άλλα(μπορείς και πιο μεγάλο ενισχυτή εγώ τα άκουσα πρόσφατα με τον επετειακό της denon και νόμιζα ότι εγώ άγορασα αλλα ....ως προς την ένταση εννοώ)

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας.

Τελικά παράγγειλα 5x B&W M1 satellites με τον subwoofer ASW610. Αυτό είναι δηλαδή ένα πακέτο μεταξύ του ΜΤ25 και του ΜΤ30.

Θα τα έχω απο βδομάδας, και θα σας πώ τις απόψεις μου.

Παιδιά καλησπέρα.

Διάβασα περισσότερο το φόρουμ και μπήκα σε σκέψεις. Όλοι λένε ότι τα satellites δέν είναι όσο αποδοτικά όσο τα floorstanding towers...

Τελικά Δευτέρα πρωί πήρα τηλέφωνο το κατάστημα και ακύρωσα τη παραγγελία, λέγοντας ότι ήθελα να ξανασκεφτώ την επιλογή να πάρω towers.

Εδώ και μια βδομάδα διαβάζω ότι μπορώ, αλλά δέν καταλήγω... Προσπαθώ να περιορίσω τον εαυτό μου και να κρατηθώ στο μαξιμουμ budget που έβαλα στα 1.000... παρόλο που είναι δύσκολο!

Σκέφτομαι σοβαρά για το ακόλουθο σύνολο απο τη Yamaha, που πουλιέται απο τον αντιπρόσωπο εδώ στη Κύπρο κάπου στα 1.000:

Yamaha NS555 Tower Speakers

41ylSFCa8IL._SL500_AA300_.jpg

Yamaha NS C444 Center

31%2BIJftLMJL._SL500_AA300_.jpg

Yamaha NS 333 Rear bookshelves
21MRBGS8WXL._SL500_AA300_.jpg

Και λόγω έλλειψης χώρου, σκέφτομαι να πάρω αυτόν τον subwoofer:

Yamaha NS SW310 Advanced YST II

31sgJbMtCLL._SL500_AA300_.jpg

Τί νομίζετε; Τα έχω ακούσει και ο ήχος μου ακούγεται πιο "γεμάτος" απο τα satellites B&W MT30 και KEF 3005SE, στα δικά μου αυτιά.

Είμαι ανοικτός και σε άλλες εισηγήσεις, που να μπορώ να αγοράσω εδώ στη Κύπρο..

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα φίλε μου
Οι ολοκληρωμένες λύσεις είναι σίγουρα καλή επιλογή αφού έχεις σίγουρο ματσάρισμα των ηχείων αλλά και περιοριστικές όσον αφορά την αναλογία χώρου - ποιότητας.
Εγώ αυτό που έκανα και είμαι σίγουρος ότι πολλοί εδώ μέσα έκαναν, ήταν να ξεκινήσω το home theater από τα κύρια ηχεία και όταν μου πέσαν λεφτά στα χέρια, πρόσθεσα κεντρικό και surround, Ακριβώς επειδή με ενδιέφερε η ακρόαση μουσικής όχι εξίσου αλλά σημαντικά. Αν ακούσεις σύστημα κινηματογράφου με καλά full range ηχεία, ακόμα και τετραφωνικά σε σύγκριση με δορυφόρους, η ποιότητα απλά είναι μέρα με τη νύχτα.
Το πρόβλημα είναι χωροταξικό όμως σε πολλά σπίτια, αφού δεν είναι εύκολο να γεμίζεις σαλόνι με ηχεία, αντιθέτως βάζεις έυκολα δορυφόρους. Στα τετραγωνικά που είσαι εσύ αμφιβάλω αν οι δορυφόροι σε καλύψουν, εννοώντας τη μεταφορά της κινηματογραφικής αίσθησης που τα δυναμικά προσφέρουν, ίσως και να κάνω λάθος αλλά δορυφόρους θα πρότεινα σε μικρότερους χώρους από 35 τμ. Αν το χωροταξικό είναι μεγάλο πρόβλημα για σένα τότε το σετ της B&w Ή Της Focal θα σε καλύψουν για home theater αλλά ξέχνα τη στερεοφωνία. Αν πάλι πιστεύεις ότι μπορείς να ζήσεις με δύο μορφα full range ηχεία δαπέδου μπροστά και να προσθέσεις και 2 surround στους τοίχους άμεσα ή και αργότερα τότε go for it, δεν συγκρίνεται.