SR 4936 7E KAI 10E και dream

teomad

Banned
5 July 2008
1,980
θα ηθελα να ρωτησω αν κατεβαινει σε dreambox οποιαδηποτε συχνοτητα σε σε SR 4936(DVB-S2) απο feed σε 10Ε ΚΑΙ 7Ε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

800HD KAI 8000 HD H KAI ΚΛΩΝΟΣ HD αυτων?/:operator:

θα ηθελα να ρωτησω αν κατεβαινει σε dreambox οποιαδηποτε συχνοτητα σε σε SR 4936(DVB-S2) απο feed σε 10Ε ΚΑΙ 7Ε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

800HD KAI 8000 HD H KAI ΚΛΩΝΟΣ HD αυτων?/:operator:

Αν μας πει κάποιος πότε κάποιο feed θα είναι ενεργό, μπορούμε να δοκιμάσουμε. Τα feeds που βλέπεις πχ στο lyngsat (πχ 7E, 10972H, 4936, 3/4, DVB-S2, EBU feeds) δε δουλεύουν συνεχώς.

κάθε ώρα βγαίνει και 1 με αυτό το sr αν μπορείς δοκίμασε και πες μου αλλά την ώρα που θα είναι ενεργό θα σου πω κι εγώ από εδώ αν είσαι τυχερός και πέσεις την ώρα που θα το πω

Δοκίμασα 7Ε, 10988 Horizontal, SR 4936, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK και έπιασα το κανάλι, μόνο ήχο, χωρίς εικόνα. Πάντως συντονίστηκε κανονικά, σήμα 52% σε Gibertini OP120 στην Πάτρα.

DM800 original.

Δοκίμασα 7Ε, 10988 Horizontal, SR 4936, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK και έπιασα το κανάλι, μόνο ήχο, χωρίς εικόνα. Πάντως συντονίστηκε κανονικά, σήμα 52% σε Gibertini OP120 στην Πάτρα.

DM800 original.

θα σε παρακαλουσα μια φωτο οταν μπορεις γιατι μιλαγα με καποια κατασκευαστρια εταιρια δεκτων και μου δωσαν αυτην την απαντηση

(ενα snapshoot που να διχνει ενεργες τις συχνοτητες)

i now understand your problem and can explain why: first generation of DVB-S2 hardware doesn't support symbol rate below 10 MSps for DVB-S2 signal and that is true not only for DVB-S2 cards for computer, but for set-top-boxes and receivers like Dreambox HD series.

Last edited:
Attached, αν και τα screenshots μπορούν να αλλαχτούν, τι νόημα έχει;

Αυτά είναι από το δεύτερο feed, στη συχνότητα 10970 H. Εικόνα είδα με streaming στο pc με vlc.

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    25.6 KB · Views: 28
  • screenshot1.jpg
    screenshot1.jpg
    27.1 KB · Views: 24
Attached, αν και τα screenshots μπορούν να αλλαχτούν, τι νόημα έχει;

Αυτά είναι από το δεύτερο feed, στη συχνότητα 10970 H. Εικόνα είδα με streaming στο pc με vlc.
δεν εχει σημασια ευχαριστω πολυ ειναι αρκετες οι φωτο για να τις στειλω

ειπαμε DM 800 ORIGINAL ετσι?

Αυτό που σου λέει η εταιρεία πάντως ισχύει (όχι για τους dreambox αλλά ισχύει). Υπάρχουν δηλαδή tuners που υποστηρίζουν σε 8PSK modulation από 10 Msymbols και πάνω. Δε ξέρω αν είναι θέμα "first generation", πως ορίζεται αυτό;

edit: DM800 original από τους πρώτους σχετικά, αγορασμένος Ιούλιο 2008.

Αυτό που σου λέει η εταιρεία πάντως ισχύει (όχι για τους dreambox αλλά ισχύει). Υπάρχουν δηλαδή tuners που υποστηρίζουν σε 8PSK modulation από 10 Msymbols και πάνω. Δε ξέρω αν είναι θέμα "first generation", πως ορίζεται αυτό;

edit: DM800 original από τους πρώτους σχετικά, αγορασμένος Ιούλιο 2008.

τι να σου πω εγω παρατηρησα ενα προβλημα σε μια καρτα pci και ειπα να ρωτησω εδω τα παιδια να δουμε τι γινετε γιατι μου φενετε πρεπει να κοιταμε πολλες λεπτομερειες στις αγορες προιοντων

ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου

θα μου επιτρεψεις ακομα να μην την θαψουμε την καρτα οπως και καθε Tuner που δεν κατεβαζει τετοιου ειδος συχνοτητες
παιζει λογο και η motherboard των υπολογιστων διαβασα και η συγκεκριμενη εταιρια(της καρτας) εστειλε σε μελος σε forum που αντιμετοπισε προβλημα τεχνικο σχεδιο
επιλυσης του προβληματος και το μελος εδειξε ικανοποιημενο

κατα την αποψη μου ειναι bug του tuner της καρτας γιατι αυτες οι συχνοτητες ερχοντε στους δεκτες με παρα πολυ δυνατο σημα

τωρα αυτο το
10 MSps f που λενε θελει λιγο ερευνα

παντος θα αναφαιρθω στην συνεχεια των ημερων

ετσι και δεν βγαλω ακρη

Δε νομίζω πως θάβουμε κανέναν αναφέροντας πως η τάδε κάρτα στο χ setup δεν παίζει με symbol rates κάτω των 10MSymbols.

Με ενδιαφέρει το θέμα γιατί έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές dvb-s2 κάρτες για pc. Αν θες μπορώ να δοκιμάσω συμβατότητα και με την Skystar HD, TBS 6920 και TBS 8920.

εχεις δικιο αλλα επειδη εξεταζω παντα ενα ζητημα σφαιρικα και προσπαθω να βρισκω αποψεις απο παντου πριν γραψω κατι που ειμαι δεν ειμαι σιγουρος θα ηθελα να το εξετασω πρωτα γιατι παντα μεσα στο δυκτιο ειναι καποιος που φερνει τα πανω κατω(ενας αγνωστος)

δες αν θες την 8920 διοτι γιαυτην μιλαω λοιπον

για αυτην http://www.tbsdtv.com/english/product/PCI-EDVBS2.html

για να βοηθησω οποιον διαβασει

η ΤΒS εδωσε καποια σχεδια

i will make pictures with instructions how you can fix the problem with one additional capacitor - it's easy and nothing complicated and you can always ask for help in some local place where repair electronic devices (it's much cheaper than replace your motherboard and/or power supply with better one or sending the card back to China). in any case it's up to you to decide how you want to proceed, because you have several options.
αυτο θελω

απαντηση απο ΤΒS αφου εστειλα την φωτογραφια του dreambo:operator:x

hi, DM 800HD and TBS 8920 use the same DVB-S2 demodulator chip - CX24116 (and tuner CX24118A), which can't handle DVB-S2 signal with SR of 4936, here is the datasheet with technical specifications of the CX24116 chip:

http://www.nxp.com/documents/other/75016592.pdf

and as you can see for yourself it says "8PSK/LDPC/BCH: 10-30 Msps". so, if DM 800HD can lock to this transponder then it must be mistaken about the modulation type and it's not DVB-S2 8PSK, but DVB-S QPSK instead.

what i can do is to check if there is any problem to receive DVB-S QPSK signal with SR of 4936, because it's not possible for any device with CX24116 DVB-S2 demodulator chip including DM 800HD to receive real DVB-S2 8PSK signal with SR of 4936.

Last edited:
οπως καταλαβαινω εγω η απαντηση της ΤΒS κατηγοριματικα λεει οτι τα μοντελα dreambox hd δεν εχουν την δυνατοτητα να καταβασουν (dvb-s2) κατω απο 10000 SR

δεν εχω και καμια αμφιβολια να πιστεψω τον φιλο μου Malacudi

για να γινω ποιο κατανοητος η Tbs σαν να εβγαλε ψευτικη την φωτογραφια που στειλαμε

τη γνωμη εχετε πανω στο θεμα αυτο ?

γνωριζει κανενας τι παιζετε με τα εσωτερικα τσιπακια?

Λοιπόν, από αυτά που διάβασα στο thread που αναφέρεις, δε μιλάει για symbol rate αλλά για θόρυβο σε συγκεκριμένες συχνότητες λόγω της τροφοδοσίας από το pci σε κάποια boards. Διαφορετικό δηλαδή πρόβλημα από το δικό σου.

Επειδή έχω όλες τις κάρτες της TBS θα σου λύσω την απορία σύντομα, ίσως και το απόγευμα, αλλά δεν έχω asus board, έχω gigabyte.

Δε ξέρω αν ο DM800 έχει conexant chipset, το tuner είναι alps και από τη λίστα των kernel modules δε βλέπω κάτι για conexant. Πάντως χτες το βράδυ δοκίμασα με τον IPBOX 9000HD με conexant tuner/chipset και έπαιξε κανονικά το feed. Οπότε αυτό που γράφει δεν ισχύει, μπορεί όντως στα spec να λέει 10-30 αλλά δουλεύει κανονικά και στα 4936.

Εσύ έχεις την 8920 (PCI) ή την 6920 (PCI-E);