Στα δύσκολα... επιλογή κεραίας

Gianniz

New member
29 November 2012
36
Και αφού τελείωσα με την αγορά τηλεόρασης (samsung UE40EH6030) τώρα πάμε στην επιλογή κεραίας. Έχω διαβάσει κάποιους οδηγούς, δεν έχω μαύρα μεσάνυχτα με το θέμα αλλά σίγουρα δε μπορώ να βασιστώ μόνος μου για να αγοράσω κάτι.
Κάποιες λεπτομέρειες λοιπόν.
- Μένω στη Θεσσαλονίκη. Περιοχή Πυλαία. Σχετικά κοντά στο κέντρο εκπομπής (Χορτιάτης)
- Είμαι στον 1ο όροφο. Το δωμάτιο όπου θα μπει η κεραία βλέπει στο πίσω μπαλκόνι. Το πίσω μπαλκόνι με τη σειρά του βγαίνει ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Δηλαδή από όλες τις πλευρές υψώνονται 3-4 όροφοι πολυκατοικιών.

Αυτά είναι τα δεδομένα. Μια εσωτερική λέτε να κάνει τη δουλειά ; Αν ναι, κάποια πρόταση σε μάρκα, μοντέλο ;

Απάντηση: Re: Στα δύσκολα... επιλογή κεραίας

Αν εχεις καποιο φιλο να εχει εσωτερικη κεραια, δανεισου τη για να τη δοκιμασεις σπιτι σου.
Αν τελικα χρειαστεις εξωτερικη, προτιμησε καποιο πανελ, για να πιανεις τις ανακλασεις του σηματος, δεδομενου οτι δεν υπαρχει οπτικη επαφη.

Ευχαριστώ πολύ Σπύρο. Κάτι άλλο αν γνωρίζεις. Επειδή εγώ θα συνδέσω δορυφορικό δέκτη στην τηλεόραση μήπως μπορώ να παραλείψω τελείως το θέμα τη κεραίας και να βλέπω τα ελληνικά κανάλια δορυφορικά ; Φαντάζομαι ότι τα μεγάλα (alpha,skai,mega,ant1,star, net) εκπέμπουν και δορυφορικά. Τα μικρότερα δεν με απασχολούν. Από ποιότητα εικόνας με αυτόν τον τρόπο (δορυφορική λήψη) ξέρεις πως είναι τα πράγματα στα ελληνικά κανάλια ;

Αγαπητε φιλε φανταζομαι οτι εννοεις δορυφορικη OTE or Nova. ΟΤΕ δεν εχω δει ακομα. Αλλα απο προσωπικη εμεπιρια οταν ειχα Nova και τωρα απο την συνδεση του αδερφου μου σε διαβεβαιω τουλαχιστο με τα δικα μου ματια οτι σαφεστατα τα επιγεια ψηφιακα εχουν πολυ καλυτερη ποιοτητα εικονας σε σχεση με την δορυφορικη τους εκπομπη. Ο κυριος λογος νομιζω ειναι η συνπιεσγη η ακομα και το προτυπο εκπομπης, O mpeg4 αλγοριθμος ειναι πολυ πιο αποδοτικος και δινει καλυτερη ποιοτητα εικονας. Απο την αλλη τα δορυφορικα καναλια πασχιζουν να κερδισουν bandwidth οποτε συμπιεζουν πιο πολυ με αποτελεσμα να χανεται η οξυτητα και στην τελικη η ποιοτητα των καναλιων. Γνωμη μου ειναι να βλεπεις ψηφιακα με κεραια κλασικη. Αν επιθυμεις να εχεις και δορυφορικη τηλεοραση απλα θα εχεις την δυνατοτητα να συγκρινεις ιδιοις ομασι.
Νικος

Όχι δεν εννοώ δορυφορική Ote/Nova. Εννοούσα να πάρω ένα πιάτο και ένα δέκτη και μέσω αυτών να πιάσω τα ant1,mega,star,skai,alpha... Δεν λειτουργεί έτσι ;
Όπως και να χει, πήρα μια χτες μια εσωτερική κεραία με δυνατότητα ενίσχυσης σήματος που κάνει τη δουλειά μια χαρά. Μια Meliconi (http://www.skroutz.gr/s/428455/Meliconi-881030.html) είναι, στα 37 Ευρώ από Mediamarkt.