Σταματάει το 3d;

valantis

New member
11 April 2010
51
thessaloniki
Η samsung ανακοινωσε οτι σταματαει να υποστηριζει τηλεορασεις 3d, η Lg βγαζει πλεον μονο στα ακριβα της μοντελα. Με τιτλους τι γινετε ξερει καποιος;
Ειδα οτι το civil war βγηκε ειδη σε 3d.
Αν εχετε πληροφορηση γραψτε.
Ελπιζω οτι το καινουργιο Avatar θα δωσει ξανα ωθηση. εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ.
Κινηματογραφο πηγαινω μονο σε 3d προβολες, κατα 90% τουλαχιστο, με εντυπωσιαζει ακομη.

Re: Σταματαει το 3d;

Στον κινηματογραφο δεν σταματαει σιγουρα, στο οικιακο κοματι δεν ξερω τι γινετε ακομη, δεν υπαρχει ξεκαθαρη πληροφορηση.

Αργοπεθαίνει το 3D, δεν έπιασε εμπορικά όσο περίμεναν. Εχω 3Dtv και προβολέα και έχω δει μια φορά μόνο. Στο Σινεμά είναι άλλο πράμα, πολύ καλύτερο. Θα σταματήσει κάποια στιγμή τελείως αλλά δεν ξέρουμε πότε. Υπάρχει πάντως αρκετό υλικό. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_films

Προσωπικά δεν θέλω ούτε 3d ούτε smart ούτε ο,τι άλλο gimmick σκαρφιστούν οι εταιρίες.....θέλω άπειρη αντίθεση, μαύρο πίσσα και Motion Resolution εφάμιλλο με το resolution του μέσου προβολής μου

Τα παραπάνω όμως θέλουν μπόλικα χρήματα για έρευνα και θα ανέβαζαν το κόστος και την κατανάλωση μιας φυσιολογικού μεγέθους τηλεόρασης/προβολέα/monitor στα ύψη και δεν θα τις αγόραζε η μάζα οπότε αντί για αυτά μας δίνουν ένα κάρο άλλα κολπάκια για να χαιρόμαστε....

βασικα διαβαζω τωρα οτι μονο η samy k i philips αποσυρθηκαν απο την παραγωγη τηλ. για το 15/16, και στο box of. εχει τιτλους. Νομιζω οτι ειναι θεμα μαρκετινκ των εταιριων θα το ξαναπλασαρουν οταν πεσουν οι πωλησεις στανταρ. :)

@valantis μερικές απόψεις για το θέμα (πριν λίγο καιρό) εδώ πέρα : http://avclub.gr/forum/showthread.php/148301-SAMSUNG-PHILLIPS-τέλος-το-3D-από-το-2016

Λογικό να φύγουν samsung & philiips το active 3d είναι πιο κουραστικό και ακριβό. Το passive πιο ξεκούραστο και φθηνό, οπότε μπορεί το passive 3d να υπάρξει σαν χαρακτηριστικό μιας νέας τηλεόρασης. Πολλοί γνωστοί μου δεν έβλεπαν τα "πλεονεκτήματα" του active αλλά έβλεπαν τα ματάκια τους να πονούν - πράγμα που δεν συνέβαινε στις εκδόσεις με passive 3d.
Πάντως σε πολλά ξένα site με "ειδικά αρχειάκια" υπάρχουν πολλές νέες ταινίες 3d, πχ The martian, In the heart of the sea, Everest, Mad Max (2015) κλπ. Δηλαδή βγαίνει ακόμα υλικό 3D και μάλιστα "φρέσκο".

Last edited:

To 3D δε νομίζω να σταματήσει ως concept, το βέβαιο είναι πως υπάρχει ανάγκη για αναβάθμιση των τεχνολογιών.

Προσωπικά αν και φανατικός αντίπαλος του 3D στο σινεμά (και στις τηλεοράσεις), είχα την τύχη να απολαύσω το Civil War σε 3D σε ένα από τα καλύτερα IMAX στον κόσμο, ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα με δύο laser προβολείς 4Κ (έναν για κάθε "μάτι"), που διορθώνει τα περισσότερα θέματα που μας ενοχλούν στο 3D (χαμηλή φωτεινότητα, blur κλπ). Για πρώτη φορά λοιπόν, όχι μόνο δε μου κατέστρεψε την κινηματογραφική αίσθηση αλλά -για τα δεδομένα της συγκεκριμένης ταινίας πάντα- θα έλεγα ότι μου τη βελτίωσε.

Όταν τέτοια συστήματα γίνουν στάνταρ, θα μιλάμε τελείως διαφορετικά για το 3D. Με τα σημερινά δεδομένα όμως, για μένα, είναι από άχρηστο μέχρι αντιπαθητικό.

Oταν αγορασα την LG (πριν 4 χρονια) ειχα απο ελαχιστο εως μηδενικο ενδιαφερον για το 3D της (passive 3D).

Eως οτου επεσα σ'αυτη την διανομη > :blink:

Hubble 3D.jpg

Ακομα στεγνωνω βρακακια :p .... 4 χρονια μετα !

Mην το παρεις ...

Υπαρχει ο κινδυνος να μην μπορεσεις να γυρισεις ΠΟΤΕ σε απλο 2D .... -bye-

4078_2.jpg

Που να δεις την γεννηση αστρικου συστηματος .... περιστρεφομενη ! :blink::blink::blink:

Απάντηση: Re: Σταματαει το 3d;

Αργοπεθαίνει το 3D, δεν έπιασε εμπορικά όσο περίμεναν. Εχω 3Dtv και προβολέα και έχω δει μια φορά μόνο. Στο Σινεμά είναι άλλο πράμα, πολύ καλύτερο. Θα σταματήσει κάποια στιγμή τελείως αλλά δεν ξέρουμε πότε. Υπάρχει πάντως αρκετό υλικό. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_films

Προσωπικά δεν θέλω ούτε 3d ούτε smart ούτε ο,τι άλλο gimmick σκαρφιστούν οι εταιρίες.....θέλω άπειρη αντίθεση, μαύρο πίσσα και Motion Resolution εφάμιλλο με το resolution του μέσου προβολής μου

Τα παραπάνω όμως θέλουν μπόλικα χρήματα για έρευνα και θα ανέβαζαν το κόστος και την κατανάλωση μιας φυσιολογικού μεγέθους τηλεόρασης/προβολέα/monitor στα ύψη και δεν θα τις αγόραζε η μάζα οπότε αντί για αυτά μας δίνουν ένα κάρο άλλα κολπάκια για να χαιρόμαστε....

+1000

Συμφωνω και εγω ...

Παρολο που ειμαι ακρως εντυπωσιασμενος απο μια (τουλαχιστον) διανομη σε 3D ... οι υπολοιπες διανομες ... δεν εντυπωσιαζουν
(ας πουμε το TRON Legacy 3D που μου ρθε δωρακι μαζι με την αγορα της LG ... απροσμενη απογοητευση η υλοποιηση 3D !!!!).
Επειδη καποια στιγμη θα καταφθασει και το 8Κ ... με τoση πληροφορια ανα τετραγωνικη ιντσα το 3D θα ειναι πρακτικα αχρηστο.
Εξαιτιας της χαμηλης αναλυσης του 2Κ (και του κοκκου στις 55 ιντσες) σκαρφιστηκαν κολπακια με 3D γυαλακια. Αλλιως ....

Ηδη, με αναλυσεις 4K σε PC monitors (31 ιντσες) .... δειχνουν σαν να εχουν "βαθος" (σε πολυ συγκεκριμενα demos ) !
Το μεσο προβολης ειναι το ενα σκελος της αληθοφανειας σε βαθος .... το αλλο φυσικα ειναι το μεσο ληψης (καμερα).
Εκει τα πραγματα ξεφευγουν καπως. Στην Ιαπωνια κατι πηγε να ξεκινησει με καμερες στα 8Κ (για αθλητικα γεγονοτα)
αλλα δεν ξερω αν τελεσφορησε η προσπαθεια. Ισως το κοστος, ισως καποιες τεχνικες δυσκολιες ..... δεν ξερω !

Last edited:

Δηλ .αν παίρνετε σημερα tv θα ηταν 3d; Αν όντως σας άρεσε το 3d;

Aν ρωτας εμενα .... ΟΧΙ, δεν θα παιρνα 3D.
(θα πηγαινα στο φιλαρακι μου τον Teddy .... να απολαυσω το Hubble 3D :p)
Δεν ειναι τοσο συνταρακτικη η ποιοτητα του 3D στην πλειοψηφια των κυκλοφορουντων διανομων ... ωστε να σε σπρωξει !

georho32 αν μια tv έχει καλή ποιότητα εικόνας ας έχει και 3d...δεν με χαλάει....αλλά με τίποτα δεν θα αγόραζα μέσω προβολής με βάση το αν έχει καλό 3d.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aν ρωτας εμενα .... ΟΧΙ, δεν θα παιρνα 3D.
(θα πηγαινα στο φιλαρακι μου τον Teddy .... να απολαυσω το Hubble 3D :p)
Δεν ειναι τοσο συνταρακτικη η ποιοτητα του 3D στην πλειοψηφια των κυκλοφορουντων διανομων ... ωστε να σε σπρωξει !

:ernaehrung004:

γιατί είναι plasmakias? Εγώ έριξα άδεια για να πιάσω γεμάτα. (παιδιά sorry για τα offtopic σταματώ εδώ)

Απάντηση: Re: Σταματαει το 3d;

γιατί είναι plasmakias? Εγώ έριξα άδεια για να πιάσω γεμάτα. (παιδιά sorry για τα offtopic σταματώ εδώ)

Εμενα δωσε μου αντιθεση και παρε μου... το 3d. :jester: