Starlink το νέο δορυφορικό ίντερνετ του Ελον Μασκ

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,590
Πειραιάς
Να προσθέσω ότι είμαι συνδρομητής της υπηρεσίας κανονικά από την Βαρυμπόμπη που κατοικώ, κάτω από 200 δεν έχω δει και upload είναι συνήθως 15+.
Είμαι με το 2η γενίας σύστημα, που το αγόρασα μεταχειρισμένο και μέχρι στιγμής δεν το μετανιώνω στιγμή !
Το ρούτερ δεν αξίζει ιδιαίτερα, έχω κάνει bypass την λειτουργικότητά του και παίζω με tplink deco x10 mesh και σε συνδυασμό με ethernet adapter της starlink.
To 2ης γενιάς είναι μηχανοκίνητο πιάτο, ρυθμίζει τον εαυτό του αυτόματα, και ανάλογα την ώρα της ημέρας το βλέπεις να αλλάζει κατεύθυνση. :D

• Like
Reactions: tiniakos

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,180
Είναι αορίστου η τιμή το βάζεις όποτε θέλεις το βγάζεις όποτε θέλεις ούτε συμβόλαια δεσμευσης τίποτα. Οι δικοί μας να τα βλέπουν αυτά με τις δεσμεύσεις και τα τρελά penalty αποχώρησης που ζητάνε. Θα τους αφανίσει η starlink και μην ξεχνάμε έρχεται και η ΔΕΗ σιγά σιγά στο χώρο του ίντερνετ.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

17 June 2006
25,102
Αθήνα
Να προσθέσω ότι είμαι συνδρομητής της υπηρεσίας κανονικά από την Βαρυμπόμπη που κατοικώ, κάτω από 200 δεν έχω δει και upload είναι συνήθως 15+.
Είμαι με το 2η γενίας σύστημα, που το αγόρασα μεταχειρισμένο και μέχρι στιγμής δεν το μετανιώνω στιγμή !
Το ρούτερ δεν αξίζει ιδιαίτερα, έχω κάνει bypass την λειτουργικότητά του και παίζω με tplink deco x10 mesh και σε συνδυασμό με ethernet adapter της starlink.
To 2ης γενιάς είναι μηχανοκίνητο πιάτο, ρυθμίζει τον εαυτό του αυτόματα, και ανάλογα την ώρα της ημέρας το βλέπεις να αλλάζει κατεύθυνση. :D
Βαρυμπόμπη είσαι; Φαντάζομαι θα είχες τρομερές ταχύτητες με ΟΤΕ στην ακριτική Βαρυμπόμπη. 😁😁

17 June 2006
25,102
Αθήνα
Είναι αορίστου η τιμή το βάζεις όποτε θέλεις το βγάζεις όποτε θέλεις ούτε συμβόλαια δεσμευσης τίποτα. Οι δικοί μας να τα βλέπουν αυτά με τις δεσμεύσεις και τα τρελά penalty αποχώρησης που ζητάνε. Θα τους αφανίσει η starlink και μην ξεχνάμε έρχεται και η ΔΕΗ σιγά σιγά στο χώρο του ίντερνετ.

Αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές αναγκαστικά το βαζεις. Αλλά ακόμα και τα 40 τον μήνα για τον μέσο έλληνα είναι υπολογίσιμο πάγιο.
Βέβαια από την άλλη αν αποφασιστεί να πάει π.χ. 100 ευρώ δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,180
Αν δεν υπάρχουν εναλλακτικές αναγκαστικά το βαζεις. Αλλά ακόμα και τα 40 τον μήνα για τον μέσο έλληνα είναι υπολογίσιμο πάγιο.
Βέβαια από την άλλη αν αποφασιστεί να πάει π.χ. 100 ευρώ δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Ειναι η τελευταία λύση για σημεία στην Ελλάδα που δεν έχουν καθόλου καλό σήμα 4g 5g αλλά και ο χαλκός του ΟΤΕ αγγίζει 2 3mb όταν είναι στις καλές του. 40 δίναμε όλα τα χρόνια για σταθερό μόνο το μήνα και έγινε 40 με ίντερνετ 24αρι και τα τελευταία χρόνια έπεσε στα 30 για 50αρα σύνδεση. Το starlink προσφέρει πέρα από πολύ καλή ταχύτητα και upload αν και αυτό είπαν θα το ανεβάσουν όχι σε συμμετρικα επίπεδα αλλά αρκετά. Εγώ παίζω με 5G router 1.5 χρόνο με 3 ευρώ το μήνα extra Sim και έχω σωθεί αλλά όταν λήξει το συμβόλαιο πάνε στα 25 ευρώ οπότε μετά θα μας τα πάρουν κανονικά. Μια σωστή υπηρεσία για τον πελάτη έβγαλε η cosmote με απεριόριστα δεδομένα και αυτή την κατηργησαν.
Μακαρι να πάει το starlink 20 ευρώ να βάλουμε όλοι γιατί η κοροϊδία των παροχών στην Ελλάδα μια ζωή την έχουμε βαρεθεί.

17 June 2006
25,102
Αθήνα
Μακάρι να παει 20 να μπει κάνα αγγούρι μήπως και συνέλθουν όλοι τους.
Μην γλυκαθούν όμως μετά κι αυτοί και πάει 100.....Εταιρεία είναι κι αυτή όχι ευαγές ίδρυμα.

• Like
Reactions: king2009

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,180
Μακάρι να παει 20 να μπει κάνα αγγούρι μήπως και συνέλθουν όλοι τους.
Μην γλυκαθούν όμως μετά κι αυτοί και πάει 100.....Εταιρεία είναι κι αυτή όχι ευαγές ίδρυμα.

Κοίτα θεωρητικά πηγαίνουμε στο μέλλον. Δηλαδή τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να πέφτουν. Εποχές 2002 δίναμε 52 ευρώ για 2 συμβόλαια κινητής με 2 ώρες ομιλία το καθένα. Σήμερα με 26 το μήνα περνεις απεριόριστα στα πάντα.
To starlink ήταν στα 80 πήγε 60 μετά 50 τώρα 40. Πιστεύω θα συνεχίσει να πέφτει είναι η λογική κίνηση δηλαδή ώστε να πάει σε περισσότερο κόσμο.
Όπως είπες το τραβάνε το αγγούρι οι δικές μας εταιρίες εδώ όλα τα χρόνια τις κάναμε χρυσές και συνεχίζουν να μας δουλεύουν.
Δεν τον φοβάμαι τον Ελον ότι έχει κάνει είναι για το καλο του κόσμου και θα πέσουν και άλλο οι τιμές.
Στο 20αρι απλά κόβουν όλοι την σταθερή και ησυχάζουν με το χαλκό και τις αποσυνδέσεις.

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,590
Πειραιάς
Βαρυμπόμπη είσαι; Φαντάζομαι θα είχες τρομερές ταχύτητες με ΟΤΕ στην ακριτική Βαρυμπόμπη. 😁😁

Μόνη λύση στην περιοχή η cosmote που προσφέρει "μέχρι 24mbps"... χαχαχααχχααχ
Βέβαια για να μην την αδικώ, τα σπίτια από την κάτω πλευρά της πλατείας είναι στα 100mb, οπότε αυτά που είναι στην πάνω μεριά αναμένεται κ αυτά να φτάσουν αυτή την ταχύτητα, που δεν είναι κακή.
Μέχρι τότε όμως είμαστε με Starlink που είναι ωραιότατο, σταθερό (μην το ματιάσω), γρήγορο και εντάξει τα 40 ευρώ παλεύονται, μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν στα 60.

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,951
Τήνος / Ελλάς
Να ρωτήσω κάτι.
Ακτινοβολία έχει;
Βέβαια είναι στην ταράτσα και μεσολαβεί μπετόν αλλά θεωρητικά το έχει ψάξει κανένας.

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,180
Να ρωτήσω κάτι.
Ακτινοβολία έχει;
Βέβαια είναι στην ταράτσα και μεσολαβεί μπετόν αλλά θεωρητικά το έχει ψάξει κανένας.
Δεν εχει καθολου περα απο το wifi σημα που εχουμε ολοι σε καθε σπιτι. Απο εκει και περα ενα πιατο ειναι σαν αυτα που ειχαμε ολα τα χρονια απο nova cosmote κτλ. Λιγο ακομα να πεσει η τιμη του και θα γινει αναρπαστο.

Το "πιάτο" της Starlink δεν είναι μόνο δέκτης, είναι και πομπός. Αλλιώς δεν θα υπήρχε αμφίδρομη επικοινωνία.

Αλλά αφενός είναι χαμηλής ισχύος (~0,5W μέση ισχύς εκπομπής), αφετέρου δεν παίζει και ρόλο γιατί είναι κατευθυντικό και ποτέ δεν κοιτάζει προς ανθρώπους.

Περισσότερα: https://fcc.report/IBFS/SES-LIC-20190211-00151/1616679

17 June 2006
25,102
Αθήνα
Για τηλέφωνο τι κάνουμε με starlink;
Φορητότητα αριθμού σε αυτή την εταιρεία με 15 ευρώ τον χρόνο. Χρειάζονται voip συσκευές βέβαια (υπάρχουν και ασύρματες δεν είναι ακριβές) καθώς επίσης μπορείς να μην έχεις καθόλου συσκευές και να χτυπάει το κινητό μέσω voip app.

• Like
Reactions: lakiss51

yianniskyr

AVClub Enthusiast
26 May 2008
862
UK
Επειδή ενδιαφέρομαι , Ας μας πει κάποιος που έχει είναι εύκολη η σύνδεση να γινει από κάποιον που δεν είναι σχετικός ή χρειάζεται να καλέσω τεχνικό ;

michkal91

AVClub Addicted Member
23 May 2011
1,889
Πανεύκολη. Ένα καλώδιο ουσιαστικά πρέπει να κατέβει από εκεί που θα βάλεις το πιάτο στο ρουτερ.

yianniskyr

AVClub Enthusiast
26 May 2008
862
UK
Πανεύκολη. Ένα καλώδιο ουσιαστικά πρέπει να κατέβει από εκεί που θα βάλεις το πιάτο στο ρουτερ.
Και η στόχευση από το πιάτο για το δορυφόρο ;
Χρειάζομαι και κάποιο μόντεμ ;
Ευχαριστώ