Σταθεροποιητες & Φιλτρα

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
Σταθεροποιητες Τασης δικτυου και φιλτρα ρευματος....
Προσωπικα εχω προβλημα με το δικτυο και το σκεφτομαι σαν λυση.Χρησιμοποιει καποιος κατι σε λογικο κοστος που να αποδιδει ? Επισης πολλοι ελληνες κατασκευαστες εχουν να προτινουν μια τετοια λυση αξιζει να τους προτιμησουμε ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σταθεροποιητες & Φιλτρα

Εσυ περνα μια βολτα απο το μαγαζι να σου δανεισω ενα isotek titan και αν κανει κακο παρα καλο στο συστημα σου στο χαριζω:furious3:

Nα να 'ρθω? Αληθεια θα μου το χαρισεις?:p:flipout:

Re: Απάντηση: Σταθεροποιητες & Φιλτρα

Εσυ περνα μια βολτα απο το μαγαζι να σου δανεισω ενα isotek titan και αν κανει κακο παρα καλο στο συστημα σου στο χαριζω:furious3:

Προσεξε Ιωαννη διοτι ως γνωστον ο Μιχαλης Kharmacoma εχει Gryphon Diablo.

Η Gryphon λοιπον αποτρεπει κατηγορηματικα τους πελατες της απο την χρηση οποιουδηποτε τυπου φιλτρου.

Το εχω διαπιστωσει κι εγω στην πραξη οτι εχουνε δικιο τουλαχιστον οσον αφορα την Gryphon. η αποδοση χειροτερευει ΣΑΦΩΣ.

Θα το χασεις λοιπον το στοιχημα...

Τωρα οσον αφορα το θεμα των φιλτρων προκειται για μια πονεμενη ιστορια η οποια ομως ειναι γοητευτικη για να την αγνοησεις. Προσωπικα στο λαμπατο και στο class D ενισχυτικο μου εχω οντως δει διαφορες προς το καλυτερο με την χρηση φιλτρων αλλα ΟΧΙ παντα.

Παντως στο κορυφαιο συστημα της burmester με τον 909 τελικο των σχεδον 40κ οι διαφορες ηταν τεραστιες με την χρηση του τιταν.

Οντως η Gryphon προτεινει να μην χρησιμοποιουνται φιλτρα στους ενισχυτες της.

Ιδου και η απαντηση που μου ειχε στειλει ο Rasmussen οταν του ειχα ρωτησει επ 'αυτου:

Sir
Thank you for your kind words, yes the Diablo is magic.
We never recommended power line conditioners because our products usually
stress them to much and our preamplifiers have very effective filters build
in. Your Diablo has a very rugged power supply. Read more about this in the manual.
Reds
F

Απάντηση: Re: Σταθεροποιητες & Φιλτρα

Παντως στο κορυφαιο συστημα της burmester με τον 909 τελικο των σχεδον 40κ οι διαφορες ηταν τεραστιες με την χρηση του τιταν.

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι κορυφαίος, λογικά ο κατασκευαστής του
θα έχει προσέξει το τμήμα τροφοδοσίας του και φαντάζομαι ότι ήδη θα
πρέπει να ενσωματώνει κάποιου είδους φίλτρο στην είσοδο τροφοδοσίας
του. (υποθέτω, δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά είναι το λογικό). Λογικό
γενικώς είναι ότι όλα τα μηχανήματα αυτής της κλάσης πρέπει να έχουν
προσεγμένες τροφοδοσίες και να ενσωματώνουν φίλτρα, άρα μήπως
υπερβάλετε λίγο όταν λέτε ότι οι διαφορές ήταν τεράστιες?!

Εδώ και περίπου δύο χρόνια χρησιμοποιώ το Thor της Nordost
με εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά μόνο για τις πηγές.
Ο προ και ο τελικός είναι εκτός, σε παροχές κατευθείαν από τον τοίχο.
Αλλάζοντας δε τις μαμίσιες σούκο που έχει το Thor με τις αντίστοιχες ροδίου
της Furutech ο ήχος έγινε ακόμη καλύτερος,πιό γλυκός,πιο αναλυτικός και
με πιό σαφή και εκτεταμένη εικόνα.

Πάντως μήν είμαστε και απολύτοι,και εγώ στο παρελθόν είχα ακούσει διάφορους σταθεροποιητές-αναγεννητές στο σύστημα μου που είχαν απο κακά έως πολύ κακά αποτέλέσματα και αναφέρομαι σε αρκετά ακριβά και επώνυμα προίοντα(exact power,burmester,κ.α.).
Αυτά μέχρι που δοκίμασα το power plant premier της PS audio και πραγματικά άκουσα σημαντικές διαφορές στο cd και προ γιατί ο τελικός είναι πάντα στον τοίχο.
Το συγκεκριμένο το άκουσα και σε άλλα δύο συστήματα με τα ίδια ευεργεικά αποτελέσματα και έτσι αποφάσισα να το πάρω.
Μιά δοκίμη άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα.

Re: Απάντηση: Σταθεροποιητες & Φιλτρα

Πάντως μήν είμαστε και απολύτοι,και εγώ στο παρελθόν είχα ακούσει διάφορους σταθεροποιητές-αναγεννητές στο σύστημα μου που είχαν απο κακά έως πολύ κακά αποτέλέσματα και αναφέρομαι σε αρκετά ακριβά και επώνυμα προίοντα(exact power,burmester,κ.α.).
Αυτά μέχρι που δοκίμασα το power plant premier της PS audio και πραγματικά άκουσα σημαντικές διαφορές στο cd και προ γιατί ο τελικός είναι πάντα στον τοίχο.
Το συγκεκριμένο το άκουσα και σε άλλα δύο συστήματα με τα ίδια ευεργεικά αποτελέσματα και έτσι αποφάσισα να το πάρω.
Μιά δοκίμη άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα.

Ποσο κανει ?