Στάθμη ακρόασης

Timbre

Senior Member
13 September 2007
513
Επειδή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο (ή εξαρτάται από άλλες παραμέτρους), θα ήθελα να γράψετε τα εξής:

1. Ιδανική στάθμη ακρόασης :
  2. Ποια η στάθμη που ακούτε συνήθως :
Αρκεί να απαντήσετε μόνο με αριθμούς αλλά αν θέλει κάποιος μας λέει και κάτι παραπάνω, όπως το "γιατί" ή το "εξαρτάται" . . ή ότι νομίζει σχετικό.

H σταθμη ακροασης σε unplugged υλικο πρεπει να ειναι ιδια με το πραγματικο μουσικο γεγονος. Αυτο φυσικα προυποθετει και καλη ηχογραφηση με ασυμπιεστα δυναμικα.

Στο σύστημά μου 85-105 db (στις κορυφώσεις) στη θέση ακρόασης (3 μέτρα από τα ηχεία)
Θα έλεγα ότι η μέση στάθμη είναι γύρω στα 90.

Η στάθμη ακρόασης είναι ένα δείγμα της επάρκειας συστήματος-χώρου.
Κατά την γνώμη μου στάθμη σημαντικά πάνω από τα 100 db δεν είναι αληθοφανής , παρότι ένα σωστό σύστημα πρέπει να την φτάνει χωρίς να δημιουργεί ενόχληση στον ακροατή.

Γύρω στα 110db συνήθως.
Με τα παλιά ηχεία (96db ευαισθησία) άκουγα στα 115-118db.
Με τα επόμενα ηχεία ευελπιστώ να ακούω πιο δυνατά.

Γύρω στα 110db συνήθως.

Xμμ...
Θα πάθεις ζημιά άν ακούς έτσι.

:offtopic: Ερώτηση από άσχετο: Πως βρίσκουμε τα db που ακούμε;

Ειναι μαθηματική εξίσωση.
Πολλαπλασιάζουμε το ύψος του ηχείου με τη διάμετρο του ποτενσιόμετρου της έντασης και διαιρούμε με την απόσταση της θέσης ακρόασης.

Αν δεν είμαστε καλοί στα μαθηματικά αγοράζουμε ντεσιμπελόμετρο.

Re: Απάντηση: Στάθμη ακρόασης

Γύρω στα 110db συνήθως.

Νομίζω ότι είναι αδύνατο να ακούς σε αυτή την στάθμη στην θέση ακρόασης . Κάποιες (πολύ λίγες) κορυφώσεις στιγμιαίες μόνο , πιστεύω.

Δηλαδή στο ένα μέτρο από το ηχείο πόσο είναι η στάθμη ?

Ειναι μαθηματική εξίσωση.
Πολλαπλασιάζουμε το ύψος του ηχείου με τη διάμετρο του ποτενσιόμετρου της έντασης και διαιρούμε με την απόσταση της θέσης ακρόασης.

Αν δεν είμαστε καλοί στα μαθηματικά αγοράζουμε ντεσιμπελόμετρο.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στάθμη ακρόασης

Νομίζω ότι είναι αδύνατο να ακούς σε αυτή την στάθμη στην θέση ακρόασης . Κάποιες (πολύ λίγες) κορυφώσεις στιγμιαίες μόνο , πιστεύω.

Δηλαδή στο ένα μέτρο από το ηχείο πόσο είναι η στάθμη ?
Αν υπολογίσεις ότι ο διπλασιασμός της απόστασης ισοδυναμεί με -6 dB*, θα το βρεις..
Βέβαια είναι "χονδρική" μέτρηση αλλά έτσι υπολογίζεται.