Στερεοφωνικό Δικάναλο Σύστημα προς Δημιουργία

Bicilindrico

New member
23 February 2013
2
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοί Φίλοι γειά σας,

Σας στέλνω χαιρετίσματα από Θεσσαλονίκη.

Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω ίσως να φανούν κουραστικές, χιλιοειπωμένες και "κλασσικές". Είμαι όμως "μικρό παιδί" στον χώρο των ηχοσυστημάτων και νομίζω πως ήρθε η ώρα να ωριμάσω ηχητικά και ποιοτικά. Μετά από αρκετά χρόνια όπου έριχνα αρκετά χρήματα στον κόσμο της μοτοσικλέτας, σκέφτηκα να εξοικονομήσω μερικά χρήματα ώστε να αναβαθμίσω τις ηχητικές μου εμπειρίες.

Δεν έχω όμως καθόλου γνώση. Ανοίγω online καταστήματα και βλέπω τις επιλογές και νιώθω πως πνίγομαι μέσα σε μια ταραχώδη θάλασσα. Θέλω να με πάρετε από το χέρι, σαν μικρό παιδί και να με κατευθείνετε. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις για Hi End συστήματα. Επιθυμώ ένα αξιοπρεπές HiFi σύστημα και συγκεκριμένα έναν ΕΝΙΣΧΥΤΗ, 2 ΗΧΕΙΑ δαπέδου και ένα CD PLAYER. Το σύστημα ολοκληρώνεται με ένα turntable της RELOOP, MK3s R2000 που ήδη έχω. Μου λείπουν τα υπόλοιπα.
Είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω για τα παραπάνω κομμάτια το σύνολο των 2000 Ευρώ.

Θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε βοήθειά σας μέσω υπόδειξης μοντέλων ενισχυτών και ηχείων και cd players που ήδη θα έχετε δουλέψει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Δημήτρης.

Καλωσόρισες στο φόρουμ και στην υψηλή πιστότητα.

Πρίν αρχίσουν να πέφτουν ιδέες και προτάσεις,γράψε λίγα λόγια για τον χώρο που θα στήσεις το σύστημα αυτό(που-πώς) καθώς και για τις μουσικές σου προτιμήσεις.

Καλή συνέχεια!

Καλωσήρθες στην παρέα μας φίλε Bicilindrico!

Λίγες ακόμη πληροφορίες για τις διαστάσεις του χώρου που σκέφτεσαι
να τοποθετήσεις το σύστημα σου, καθώς επίσης και το-τα είδος-η μουσικής που ακούς συνήθως,
θα βοηθούσαν τα μέλη μας να σου προτείνουν συνδυασμούς, ενισχυτή, ηχείων cdp.

Καλησπέρα φίλε και καλώς όρισες στη παρέα!

Είχα μείνει κι εγώ για 3 χρόνια στην όμορφη Θεσσαλονίκη αλλά πριν από 2 χρόνια γύρισα στα μέρη μου.

Όπως είπαν και οι magellan και supersonic δώσε λίγα στοιχεία για την μουσική που ακούς και τον χώρο για να βοηθήσουμε καλύτερα. Επίσης στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν κάποια καταστήματα του χώρου που μπορείς να ακούσεις συστήματα. Είναι η mythos audio στην Βούλγαρη o Ορφέας στην Σαάδη Λεβή, η Oikosound στο ρετζίκι και η Τηλεοπτική δρόμο της Χαλκιδικής μετά την Θέρμη και πριν τη Καρδία. Αν ξέχασα κάποια ας με συμπληρώσουν οι φίλοι.

Οπότε στο κομμάτι της αναζήτησης βάλε στο πρόγραμμά σου και κάποια ραντεβού σε τέτοια καταστήματα κατόπιν συνεννόησης για να κάνεις ακροάσεις και να αποκτήσεις και μία αρχική εικόνα.
Το budget σου είναι καλό και σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές, ειδικά αν παίξεις και με μεταχειρισμένα.

Re: Απάντηση: Στερεοφωνικό Δικάναλο Σύστημα προς Δημιουργία

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Παράλειψή μου που δεν συμπεριέλαβα τις πληροφορίες που ζητάτε.

1) Ο χώρος προς το παρόν είναι μικρός, της τάξης των 20 μέτρων, όμως επειδή εκκρεμεί μετακόμιση σε μεγαλύτερο χώρο, ο εξοπλισμός που θέλω να αποκτήσω θα αφορά κάλυψη χώρου περίπου 40 μέτρων.
Η απόσταση μεταξύ των ηχείων θα είναι περίπου 3-4 μέτρα.

2) Η μουσική που ακούω έχει ως πυρήνα το ανεξάρτητο αμερικάνικο rock, περιλαμβάνει όμως και ήχους από trip-hop, jazz, funk rock.

3) Ενημερώστε με που μπορώ να έρθω για να γνωρίσω τα μέλη της Θεσσαλονίκης.

Περιμένω ανυπόμονα τις υποδείξεις σας.

Ευχαριστώ

Δ.

Με τα τετραγωνικά που θες να καλύψεις, και με τη μουσική που ακούς (και τα δύο μοιάζουν με την περίπτωσή μου), ορθά σκέφτεσαι ηχεία δαπέδου, χρειάζεται όμως να κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, αλλιώς ο ήχος θα μοιάζει άδειος και άψυχος. Άρα, χρειάζεσαι ένα αρκετά μεγάλο ηχείο με αρκετά μεγάλα γούφερ ή μικρότερο με κάποιο ενεργό subwoofer που θα ματσάρει καλά. Στην πρώτη περίπτωση, κερδίζεις σε ομοιογένεια, αλλά θες και δυνατό ενισχυτή. Στη δεύτερη, μπορείς με πειραματισμό να έχεις αρκετά καλό αποτέλεσμα, και έχεις και μεγαλύτερη ευελιξία στο ενισχυτικό σου. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί η δεύτερη λύση να είναι και πιο οικονομική μια και, παρότι προστίθεται μία συσκευή, γλυτώνεις λεφτά από τα ηχεία και από τον ενισχυτή. Ωστόσο, η πρώτη λύση είναι ορθότερη.

Κι εμένα πρότασή μου είναι να κάνεις μια γύρα στα μαγαζιά που έχει η Θεσ/νίκη, και να διερευνήσεις τι σου προτείνουν από demo ή μεταχειρισμένα.