Στερεοφωνικός ή Πολυκάναλος ενισχυτής για ακρόαση audio;

atheoh

New member
20 January 2009
8
Γενικά είμαι άσχετος και νέος στον κλάδο του ήχου.
Θέλω να αγοράσω ενισχυτή για να ακούω μουσική από το pc μου, διαθέτοντας περίπου 400 .
Γυρίζοντας στα μαγαζιά άκουσα δύο απόψεις. Η μία λέει ότι οι πολυκάναλοι έχουν πρόγραμμα audio και δεν διαφέρουν από τους αντίστοιχους στερεοφωνικούς. Επίσης ότι οι στερεοφωνικοί δεδομένου ότι έχουν μικρότερη ζήτηση είναι πιο ακριβοί από τους αντίστοιχους πολυκάναλους. Έτσι παίρνεις πολυκάναλο και έχει και την δυνατότητα αναβάθμισης σε home cinema και υποστήριξη σε περισσότερα format.
Η δεύτερη άποψη είναι ότι ένας στερεοφωνικός δεν είναι δυνατόν να βγάζει το ίδιο μουσικό σήμα με ένα πολυκάναλο στα ίδια λεφτά.
Τελικά δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Σκεφτόμουν να πάρω τον RX-V663 (450 ) αλλά μήπως είναι καλύτερα από ποιότητα ήχου να πάρω τον στερεοφωνικό Yamaha RX-797 (340 ) που είναι και πιο φθηνός;

Γενικά είμαι άσχετος και νέος στον κλάδο του ήχου.
Θέλω να αγοράσω ενισχυτή για να ακούω μουσική από το pc μου, διαθέτοντας περίπου 400 .

Δικαναλο. Trends τελικο και DAC ή Kingrex και καθαρισες.

Υποθέτω ότι το "Οι πολυκάναλοι δεν διαφέρουν σε στερεοφωνική αναπαραγωγή από τους στερεοφωνικούς" το είπε κάποιος πωλητής πολυκάναλων ενισχυτών ή κουφός... :flipout:

Ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια, η αλήθεια είναι ότι δε γνώριζα την λύση αυτή.
Μια τελευταία ερώτηση που προέκυψε. Δεδομένου ότι έχω ηχεία Roister Emphasis 5 στα 100watt και τα συστήματα αυτά βγάζουν πολύ λιγότερα μήπως υπάρχει θέμα;

Απάντηση: Re: Στερεοφωνικός ή Πολυκάναλος ενισχυτής για ακρόαση audio;

Υποθέτω ότι το "Οι πολυκάναλοι δεν διαφέρουν σε στερεοφωνική αναπαραγωγή από τους στερεοφωνικούς" το είπε κάποιος πωλητής πολυκάναλων ενισχυτών ή κουφός... :flipout:

ή ψυγειάς!

Δυστυχώς τα ίδια έλεγε και ένας σχετικός υποτίθεται του χώρου αφού ήταν για δεκαετίες διευθυντής περιοδικών ήχου ο Θ.Σπίνουλας.
Οδηγούσε μιά περίοδο παλιά στο σπίτι του τα Magnepan με πολυκάναλο Yamaha σειράς Ζ αν θυμάμαι καλά.
Ελεγε ότι αυτός ο συνδυασμός ήταν καλύτερος από προηγούμενους δικάναλους συνδυασμούς που είχε όπως Naim πρό P55 τελικό ή κάτι μονομπλόκ της Electro.

Ναι...
Όπως τα DVD όταν κυκλοφόρησαν έπαιζαν καλύτερα από τα CD και τα CD με τη σειρά τους όταν πρωτοκυκλοφόρησαν έπαιζαν καλύτερα από το βινύλιο... :flipout:

Re: Απάντηση: Στερεοφωνικός ή Πολυκάναλος ενισχυτής για ακρόαση audio;

Με αυτον http://homecinema.gr/details.php?prid=791
και αυτον http://homecinema.gr/details.php?prid=832
πιστευω θα εισαι ενταξει!

Φίλε Γιάννη, πιστεύεις ότι είναι καλύτερη λύση οι ενισχυτές που προτείνεις από τα συστήματα Trends και Kingrex;
Βασικά είναι το πρώτο μου βήμα από compact συστήματα σε κάτι καλύτερο.
Πιστεύω ότι ίσως χαλάσω λεφτά για ποιότητα που προσωπικά να μη την καταλάβω.
Επιπρόσθετα δεν έχω ακριβά ηχεία που ίσως δε μου αναδείξουν τις ικανότητες του ενισχυτή (τα αναφέρω σε προηγούμενο post) .
Η λύσεις των Trends+DAC και Kingrex+Τροφοδοτικό κοστίζουν 310 και 400 αντίστοιχα. Ενώ με τα ίδια λεφτά και ίσως λιγότερα πάρω ενισχυτή με περισσότερες λειτουργίες και ισχύ.
Αξίζουν τόσο πολύ τα συστηματάκια αυτά (Trends - Kingrex), ακόμα και για έναν άσχετο από ακριβά-ποιοτικά συστήματα;

Τη λύση ενεργών ηχείων (ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή) την έχεις σκεφτεί;

Re: Απάντηση: Στερεοφωνικός ή Πολυκάναλος ενισχυτής για ακρόαση audio;

Τη λύση ενεργών ηχείων (ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή) την έχεις σκεφτεί;

Όχι, μου πήραν οι κολλητοί μου τα ηχεία που ανέφερα. Οπότε ψάχνω μόνο για ενίσχυση.

Φίλε Γιάννη, πιστεύεις ότι είναι καλύτερη λύση οι ενισχυτές που προτείνεις από τα συστήματα Trends και Kingrex;

Για τα συγκεκριμενα μηχανηματα δαν εχω αποψη γιατι δεν τα εχω ακουσει...
Καλυτερα να σου πουν γνωμες φιλοι του φορουμ που εχουν καποια αποψη!!

Καλημέρα, πήγα εχτές και άκουσα τα συστηματάκια Trends και Kingrex. Στην αντιπροσωπία είχε ηχεία Klipsch βάσης στα 8Ω με 97 dB ευαισθησία. Ο ήχος ήταν εντυπωσιακός, αν και δεν είμαι εξοικειωμένος με ακρόαση σε ποιοτικά συστήματα. Για να καταλάβετε όσο αφορά το Kingrex η ακρόαση σκέτου του ενισχυτή και μετά σε συνδυασμό με τον προενισχυτή/τροφοδοτικό/μπαταρία δεν μου έκανε ιδιαίτερη διαφορά.
Γενικά μιας και ο ενισχυτής της Kingrex είναι στα 255 νομίζω ότι είναι συμφέρουσα τιμή από οποιοδήποτε άλλο σύστημα, ασχέτως ποιότητας. Που από ότι φαίνεται όλες οι κριτικές είναι περισσότερο από ενθουσιώδης. Αυτά με τον λαμπάτο ήχο, δυναμικότητες κλπ μου είναι ακαταλαβίστικα. Όσο το ψάχνω μάλλον μπερδεύομαι περισσότερο, οπότε λέω να μείνω σε αυτό που άκουσα, μου άρεσε, είναι σε χαμηλή σχετικά τιμή και από ότι λένε οι ειδικοί ποιοτικά σε αυτά τα λεφτά δεν υφίσταται καμία σύγκριση με τους κλασσικούς ενισχυτές.
Ο μόνος προβληματισμός μου πλέον είναι η ένταση. Στα ηχεία των 97dB που άκουσα, η ένταση στο μισό περίπου του ενισχυτή ήταν υπέρ-ικανοποιητική για ακρόαση σε κανονικό δωμάτιο. Ξέρει κανείς αν στα δικά μου (4Ω,89dB) η ένταση θα είναι αρκετά χαμηλότερη ώστε να με προβληματίσει το θέμα;
Επίσης οποιοδήποτε σχόλιο στα συμπεράσματα μου είναι καλοδεχούμενο.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα σου φτάσει η ισχύς των kingrex/trends. Θα σου πρότεινα να ζητήσεις να δανειστείς ένα κομμάτι για ακρόαση σπίτι σου.

Καλημέρα!