Stereophile's Products of 2013.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
1213poty.arcamp.jpg

1213poty.wilsonspeak.jpg

1213poty.bwheadphones.jpg

1213poty.kefls50.jpg

http://www.stereophile.com/content/stereophiles-products-2013

Last edited:
Εγώ προσωπικά όχι, αλλά δεν θα πόνταρα πολλά πάνω τους.
Μου φέρνουν προς την lifestyle πλευρά του αθλήματος...
Μακάρι να είναι καλά...

Κοιτα να δεις που ο γραφιστας της παρεας (μαλλον ενας απο αυτους, μην παρεξηγηθουν και οι υπολοιποι) υποτιμα το design
Ντροπη και ονειδος εισαι για τον κλαδο σου. :P

Εγώ προσωπικά όχι, αλλά δεν θα πόνταρα πολλά πάνω τους.
Μου φέρνουν προς την lifestyle πλευρά του αθλήματος...
Μακάρι να είναι καλά...
Να πω την αμαρτια μου μου αρεσε η εμφανιση τους για αυτο ρωτησα....

Εμένα μου αρέσουν αυτά τα λίγο μεγαλύτερα ακουστικά της ακριβώς προηγούμενης φώτο.
Αλλά μαύρα,όχι καφέ....

Πολύ ακριβά είναι αν και λένε ότι είναι μόνιτορ. Βέβαια, σχεδιαστικά δεν κτυπάνε την αγορά γιατί είναι μαύρα, οι απλάκηδες θέλουν τα πάντα λευκά, σαν άγγελοι :Banane0:

γενικώς η psb είναι πολύ σοβαρή εταιρία και με vfm λογική ακόμα και στα πιο ακριβά της μοντέλα... θυμάμαι πριν χρόνια το stratos αν δεν κάνω λάθος που είχα ακούσει σε μια έκθεση στη Θεσ/νικη.. από τα εν λόγω θα περίμενα να έχουν ξεχωριστούς εν/τες σε κάθε ηχείο... όπως και να έχει όταν έρθει η ώρα για ηχεία desktop θα τα σκεφτώ πολύ σοβαρά... υπάρχει αντιπροσωπία της εταιρίας εδώ;

γενικώς η psb είναι πολύ σοβαρή εταιρία και με vfm λογική ακόμα και στα πιο ακριβά της μοντέλα... θυμάμαι πριν χρόνια το stratos αν δεν κάνω λάθος που είχα ακούσει σε μια έκθεση στη Θεσ/νικη.. από τα εν λόγω θα περίμενα να έχουν ξεχωριστούς εν/τες σε κάθε ηχείο... όπως και να έχει όταν έρθει η ώρα για ηχεία desktop θα τα σκεφτώ πολύ σοβαρά... υπάρχει αντιπροσωπία της εταιρίας εδώ;

Ειναι στο ίδιο group με NAD, άρα αντιπρόσωπος θα ειναι ο Λάιος .

Είναι, αλλά δεν τα σπρώχνει καθόλου μου φαίνεται. Το Image T6 ας πούμε στη χαμηλομεσαία κατηγορία (λίγο πάνω απ' τα $1000 στις ΗΠΑ) και το Synchrony 1 ($4.500) θεωρούνται κορυφαία στις κατηγορίες τους, σχεδόν χωρίς συναγωνισμό. Το τελευταίο θυμάμαι ότι το Stereophile το συνέκρινε με τα KEF Reference των $20.000! Εδώ, δεν υπάρχει ούτε ένα review, τίποτα. Αμφιβάλλω κι αν εισάγονται καν.

Ανοίγεις την ιστοσελίδα του Λάιου και βλέπεις μόνο Klipsch. Άβυσσος.

Καλα, για καποιες συγκρισεις και βραβεια κραταμε και μικρο καλαθι. Και εγω καθε μερα συγκρινω την πιο φτηνη με την πιο ακριβη μου κεφαλη, δεν παει να πει οτι ειναι τοσο κοντα ο ηχος. τα περι τηρουμενων των αναλογιων καποιοι τα εχουν ξεχειλωσει λιγο.

Επειδη το Stereophile συγκεκριμενα το διαβαζω αρκετα (καθοτι απο τα λιγα που μετρανε μηχανακια), θα συστηνα σε ολους να κοιτουν περαν της διαδυκτιακης μορφης και το κανονικο περιοδικο, οπου θα παρουν μια ιδεα τι εστι διαφημιση απο καποιους κολοσσους του χωρου (που πολλες φορες δεν παει το μυαλο μας στο ποσο μεγαλοι ειναι) και να λαμβανουν την πληροφορια αυτη ως πιθανο bias factor για τις βραβευσεις.

Παναγιώτη έχεις δίκιο, τα είχαμε πει άλλωστε κι από κοντά για το Absolute Sound, όπου η PSB έχει καπαρώσει μόνιμες θέσεις στις ετήσιες λίστες με 2-3 μοντέλα. Το ίδιο όμως ΔΕΝ συμβαίνει με τη NAD, που είναι υποτίθεται και η μητρική εταιρία. Επίσης, μια και κάναμε λόγο για το Stereophile, ρίξε μια ματιά στις μετρήσεις των PSB όλων των κατηγοριών και στα σχόλια του Atkinson. O Barton δεν παίζει. Το αποδεικνύουν και τα reviews του ευρωπαϊκού τύπου (αγγλικού και γερμανικού) που συνήθως δίνουν και 2-3-4 πόντους παραπάνω στα προϊόντα των χωρών τους.

Τώρα, αν είναι τα καλύτερα και αν συγκρίνονται με ηχεία πολύ ακριβότερα κ.λπ., όντως εκεί χωράει πολλή συζήτηση και πολλή διαφήμιση -και δεν έχεις καθόλου άδικο για τις βραβεύσεις γενικώς. To θέμα είναι ότι, έτσι ή αλλιώς, η PSB είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρίες ηχείων στη Β. Αμερική (που απευθύνονται και σε ευρύ κοινό, με αυτή την έννοια το λέω, δεν τη συγκρίνω με την Wilson, να εξηγούμαστε) και ο Λάιος την έχει γραμμένη, μαζί με τη NAD, σε σημείο που δεν ξέρεις καν αν είναι ο αντιπρόσωπος κι αν φέρνει όντως τα μοντέλα της. Τι λογική είναι αυτή, δεν καταλαβαίνω.

Last edited:
δεν θα ηθελα να επεκταθω στο θεμα των μετρησεων, θα παει πολυ μακρυα η βαλιτσα. ας το θεσουμε καπως ετσι, ειδικα στα ηχεια, ειναι καλο και επιθυμητο να υπαρχουν σωστες μετρησεις αλλα ο τροπος δεν ειναι κοινος για ολους τους τυπους ενω η ομοιογενεια στις χροιες δεν αποτυπωνεται σε καμια μετρηση.

βεβαια, ολα αυτα δεν τα λεω επειδη τα PSB δεν μου αρεσουν η δεν ειναι καλο vfm. μια χαρα ειναι και de gustibus non est disputandum.

Η NAD ειναι αλλο θεμα. εκανε καποια βηματα προς το αγνωστο, νομιζω πως εμπορικα δεν της βγηκαν, και τωρα ψαχνει καποια πατηματα.

Η συχνοτικη ανταποκριση ενος ηχειου μπορει να επιτευχθει με μοναδες που χρησιμοποιουν διαφορετικες αρχες, πχ ενα ribbon tweeter με ενα παραδοσιακο, δυναμικου τυπου mid woofer. ενα ηχειο μπορει να εχει μια απολυτα φλατ ανταποκριση αλλα οι μοναδες να εχουν η καθεμια τον δικο της χαρακτηρα και σαν ακουσμα, κυριως στα σημεια που κροσαρουν οι μοναδες να παρουσιαζει μια ανομοιογενεια.

Κατ εμε αυτο γινετε αρκετα αισθητο στα ηλεκτροστατικα ηχεια που χρησιμοποιουν δυναμικα woofer για την τελευταια οκταβα. ο ηχος δινει την αισθηση πως σπαει στα κατα μερους συστατικα του, κατι που οι μετρησεις πολλες φορες δεν αποτυπωνουν.

ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες εκτιμησεις, ειμαι βεβαιος οτι πολλοι θα εχουν διαφορετικο γουστο. εγω ας πουμε αν ηθελα να εχω ηλεκτροστατικο για να εκμεταλευτω τα χαρισματα του θα ηθελα να ειναι αμιγης σχεδιασμος. και ιδανικα, θα ηθελα ακομα και στα παραδοσιακα ηχεια ολες οι μοναδες να ειναι παραπλησιου σχεδιασμου και οχι πχ tweeter μεταλικου θολου με χαρτινο mid και συνθετικο woofer.

Ας μεινουμε ομως στο θεμα μας, που ειναι τα βραβεια του Stereophile και αν υπαρχει ορεξη για θεωρητικη κουβεντα μπορει να ανοιχτει ενα νεο νημα