Στήνοντας 5.1 από την αρχή - Ερωτήσεις

Γιατι δεν βαζεις τον ενισχυτη να κανει αυτοματη ρυθμιση με το μικροφωνο;

Αυτο θελω να κανω απλα για να τον βαλεις να το κανει πρεπει εσυ να επιλεξεις το setup του συστηματος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε πες μας και ποιές είναι...

το απογευματακι που θα ειμαι σπιτι θα ποσταρω ακριβως ολες τις δυνατες επιλογες.

Τα χαώδη μενού του Pioneer που λέγαμε σε άλλα νήματα. Άντε να θυμηθείς τώρα πως γίνεται. Σε κάποιο σημείο, λογικά, θα πρέπει να απενεργοποιησείς τα FH,FW,SW,SB για να σου βγάλει μετά τις κατάλληλες επιλογές στο amp assign.
Ή αλλιώς, τρέχεις το AV Navigator για το αρχικό σετάρισμα, πριν το MCACC.

Εγω φανταζομουν οτι θα βρισκει απο μονος του ποια ηχεια εχω συνδεμενα και αν δουλευουν (το κανει στο αμεσως επομενο σταδιο) και οχι να πρεπει να του δηλωσω εγω μεσω αυτης της επιλογης ποια ειναι. Το ερωτημα ειναι εστω και αν αυτο που δηλωνω εγω ειναι λαθος, τοτε ακυρωνει την δικια μου επιλογη και εκτελει το mcacc βασει των ηχειων που βρισκει απο μονος του ή βασιζεται στην δικια μου επιλογη;

Οπως και να εχει το απογευμα που θα ειμαι σπιτι θα μπω να δω ακριβως ποιες επιλογες εμφανιζει και θα ενημερωσω.

To AVNavigator νομίζω θα σε βοηθήσει. Αν βέβαια τον έχεις στο δίκτυο τον ενισχυτή.

Χρησιμοποιησα το av navigator, του εβαλα στις αρχικες επιλογες το setup των ηχειων μου κ οτι αλλο ζητουσε και τον αφησα να κανει μετα το auto mcacc μονος του...το ετρεξα 3 φορες διαφορετικες
α) ως προς το symmetry που το εβαλα και στο memory 1
β) ως προς το all ch adj που το εβαλα στο memory 2 και
γ) ως προς front align που το εβαλα στο memory 3
η αληθεια ειναι οτι το memory 1 με το memory 3 μου ακουγονται αρκετα παρομοια στο αυτι μου...δεν διακρινω αξιοσημειωτη διαφορα αλλα με το memory 2 ο ηχος ειναι πολυ πιο γεματος και εχει πολυ περισσοτερο μπασο.

Άρα τώρα θα έχει και διαφορετικές επιλογές στο setup των ηχείων όταν πηγαίνεις να ρυθμίσεις χειροκίνητα. Έχω πάνω από 3 μήνες να πιάσω MCACC στα χέρια μου και το τελευταίο ήταν το Pro, όχι το advanced που έχει ο 924. Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να θυμάσαι αν δεν το έχεις μπροστά σου. Με σκέτο το manual δεν βγαίνει άκρη.

Το Auto αντί του Full Auto είναι καλύτερα να τρέχεις στο MCACC. Περισσότερες επιλογές σου δίνει.

περισσοτερες επιλογες σου δινει αλλα δυστηχως ειναι τοσες πολλες που στο τελος πελαγωνεις...απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει καποιος μπουσουλας να ακολουθησω...απλα δοκιμαζεις κ οτι σου καθεται καλυτερα στο αυτι το αφηνεις...

Θα έλεγα ότι απλώς δεν είναι ταξινομημένα τα μενού με κάποιο γραμμικό τρόπο και σου εμφανίζονται επιλογές από το... πουθενά.

Ένας τρόπος να καταλάβεις τι κάνει κατ' αρχήν το MCACC, είναι να διαβάσεις τον παρακάτω οδηγό. Εσένα σε ενδιαφέρει μέχρι και το advanced. Έτσι κι αλλιώς το Pro είναι στην ουσία ορισμένες επιπλέον δυνατότητες.

http://www.pioneerelectronics.com/ephox/StaticFiles/PUSA/Files/Home/2014_MCACC_Ref_Guide.pdf

Αφού τον εμπεδώσεις, μετά οι επιλογές στην ισοστάθμιση σου φαίνονται πιο απλές. Με τον καιρό θα το παίζεις στα δάχτυλα.

Επανερχομαι στο νημα μετα απο αρκετο καιρο...εχω την εξης ερωτηση...
θα ερθει συντομα στην κατοχη μου το παρακατω 5.1 συστηματακι
AUrhF7K.jpg
JCqsZja.png
UfTP5CZ.png
YDI3JvH.png

Υπενθυμιζω το τωρινο setup μου ειναι http://www.skroutz.gr/s/424075/Eltax-Experience-5-Pack.html χωρις subwoofer και ο http://www.skroutz.gr/s/5130533/Pioneer-VSX-924.html?keyphrase=vsx924.
Θα δω καποια διαφορα αν χρησιμοποιησω το sub απο το παραπανω συστημα?

Σίγουρα να βάλεις το sub αφού δεν έχεις ακόμα. Θα κάνει διάφορα. Τα magnat που βλέπουμε έχεις ιδέα ποια είναι; Βεβαίως, πάντα μια δοκιμή θα σας πείσει :) , τα βάζεις δηλαδή και ακούς ποια σου φαίνονται καλυτερα

και εγω αυτο πιστευω...αφου δεν εχω καθολου, καποια διαφορα θα κανει προς το καλυτερο οσο μικρο κ αν ειναι...οχι δεν εχω ιδεα ποια ειναι τα ηχειακια...απλα ξερω οτι ειναι δορυφοροι και εχω κ τις φωτογραφιες αυτες...το sub θα το εχω μεσα στην βδομαδα σιγουρα για τα ηχεια δεν ξερω...υπαρχει πιθανοτητα να ειναι καλυτερα απο τα θηρια τα eltax?

Υπαρχει, αλλα σιγουρα δεν μπορει να ξερεις μεχρι να ακουσεις. Παντως δεν πιστευω οτι η διαφορα θα ειναι πολυ μεγαλη. Το σαμπ παντως πρεπει να βοηθησει, εκτος αν δεν δουλευει σωστα. Εχω τα magnat 102 για πισω, το 252 κεντρικο και το 301 sub (τα μπροστινα αριστερα-δεξια ειναι κληρονομια απο παλαιοτερο ηχοσυστημα). Δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο ηχοσυστηματα, αλλα οπως τα ακουω μου φαινονται οκ για τα λεφτα τους. Βεβαιως, αυτα τα magnat ειναι καινουρια, ενω τα δικα σου ειναι παλια, επισης αυτοι οι δορυφοροι που μας δειχνεις σε φωτο νομιζω οτι υπολοιπονται σε σχεση με τα 102. Οικονομικα αν το δεις τα eltax ειναι πιο φτηνα απο το αντιστοιχο πακετο magnat, οχι οτι αυτο λεει παντα την αληθεια. Τελος, το αν ενα ηχειο ειναι θηριο σε μεγεθος δεν εχει παντα μεγαλη σημασια, οποτε καταληγουμε παλι στο να τα ακουσεις και βλεπεις.

ναι σιγουρα μονο ετσι θα βγει το πιο ασφαλες συμπερασμα...ειναι παλια οντως δεν ξερω ακριβως ποσο, αλλα ειναι...καμια σχεση με τα δικα σου τα magnat...

Σημερα παρελαβα τα παραπανω subwoofer... το συνδεσα και εβαλα δοκιμαστικα καποια κομματια απο ταινιες...ενταξει η διαφορα ειναι απλα απιστευτη...καμια σχεση με πριν, αλλαξε τελειως ο ηχος...
Αν και δεν το περιμενα ειμαι πολυ ευχαριστημενος...δεν μπορω να φανταστω πως θα ειναι οταν παρω κανονικo 10αρι επωνυμο subwoofer...ανεβασα λιγο την ενταση κ λεω τωρα θα ερθει ο απο κατω να μου χτυπησει κουδουνι για την φασαρια...
Το βραδυ που θα παω σπιτι θα κατσω να κανω την ισοσταθμιση με το mcacc... To μοναδικο κουμπι που εχει το sub ειναι το volume... να το βαλω στο τερμα ή λιγο παραπανω απο την μεση οταν θα κανει ισοσταθμιση;