Στήσιμο Home cinema με Yamaha rx-v479

Plakalis

New member
3 November 2011
38
Καλησπέρα παιδιά, μετά από παραίνεση ανοίγω το thread για να στήσω ενα home cinema μιας και θα υπαρχει προβολέας, αλλά και για μουσική.

Mε τον yamaha μου έδωσαν μαζί αυτά τα ηχεία http://www.emimikos.gr/SKYTRONIC-SHFT655B/ Τα πήρα πακέτο σε αγγελία όλα μαζί σε πολυ καλή τιμή.
Ακόμα δεν το έχω ακούσει το σετάκι μιας και μένω Πάτρα, και το σετάκι ειναι αθήνα και θα μου το φερει το καρναβάλι ο κολλητός.

Οπότε.. ψαχνω για κεντρικό και υπογούφερ, και τα φώτα σας, η για δαπέδου και να πουλήσω αυτά (αν γίνεται) η τα κρατάω και βλέπουμε.

Οπως σου είπα στο άλλο θέμα που έκανες την παρέμβαση, τα ηχεία είναι τέρας φορτίων για το συγκεκριμένο ενισχυτή, πριν αποφασίσεις για υπογούφερ και κεντρικό καλό θα ήταν να ξέρουμε για το χώρο σου κάποιες λεπτομέρειες και πολύ καλό θα ήταν ένα σχέδιο κάτοψης με τις διαστάσεις και τα έπιπλα. Ανάλογα το χώρο μπορεί να χρειαστεί να μείνουν τα ηχεία (προσωπικά δεν θα τα κράταγα αφού δεν τα ξέρω και μου φαίνονται κι απ την τιμή για χαμηλής ποιότητας) και να πας για μεγαλύτερο ενισχυτή αλλά αυτό είναι μάλλον το πιο απίθανο σενάριο αν θες να ξεκινήσεις σωστά.

Ο χωρος είναι γυρω στα 25τμ
IMG_0439.jpg

Στον πράσινο τοιχο θα παει σύνθεση τοιχου, δεξια θα είναι καναπές γωνία. Οποτε κεντρικά θα στηθει το σύστημα και δεξιά αριστερά τα ηχεία. Τον ενισχυτή θα κρατήσω σίγουρα, και ελπίζω τοτε να βρω να δώσω τα ηχεία.
Σε τι ηχεία θα μπορουσα να πάω?

Κάτσε δεν κατάλαβα, που θα είναι η θέση ακρόασης και που θα προβάλει ο προτζέκτορας; Ο χώρος είναι μικρός κι αυτό είναι πολύ θετικό, αφενός γιατί ο ενισχυτής θα σε καλύψει αφετέρου δεν θα χρειαστείς ηχεία με μεγάλες μονάδες ούτε και μεγάλο υπογούφερ. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το διαθέσιμο μπάτζετ.

Last edited:
Λοιπόν! στον πράσινο τοίχο θα μπει η σύνθεση τοιχου, και αμέσως μπροστά της, θα πέφτει ηλεκτρική οθόνη κρεμασμένη απο το ταβάνι. Στο λευκό δοκαράκι που βλεπεις στη μεση του ταβανιου θα κρεμαστει ο προβολέας. Ο καναπές γωνια θα παει λιγο μέρος στο λευκό τοίχο δίπλα, και ο υπόλοιπος προφανώς απο εκεί που φωτογραφίζω σχεδόν.
Το ηχοσύστημα θα είναι πανω στη συνθεση, και τα ηχεία δεξιά και αριστερά της.

Ως μπάτζετ τωρα! Μιας και επίκειται γάμος, ας πω γυρω στα 500 για κεντρικό, υπογουφερ και δαπέδου. Αν δεν βγαίνει μπορώ να ανέβω, αλλά δε νομίζω οτι χρειάζεται να ανεβω τοσο.. Αν δώσω και τα υπάρχουσα ηχεία 100-150 καλά θα είναι.
Πισω surround δεν με ενδιαφέρουν προς το παρόν.
Ερώτηση, προσωρινά κάνουν τα πιο πάνω ηχεία, πχ μεχρι μετά το καλοκαίρι που είναι ο γάμος, ώστε να ανοιχτώ μετά? η υπάρχει κίνδυνος να καεί ας πουμε ο ενισχυτης?

Μάλιστα, με 500 ευρώ δεν νομίζω ότι κάνεις δουλιά 200 υπολόγιζε για ένα καλό κεντρικό και 300 ευρώ για ηχεία βάσης για μπροστά μιας και ο χώρος δεν επιβάλλει δαπέδου και άλλα 300 μίνιμουμ για υπογούφερ, εκτός αν πας σε μεταχειρισμένα οπότε με 500 ναι την κάνεις τη δουλιά σου. Τώρα για τον ενισχυτή με τα ηχεία, αν δεν ανεβάσεις στάθμες δεν θα χεις πρόβλημα, εξάλλου οι ενισχυτές πλέον έχουν προστασία απλά για να κουνηθεί αυτό το ηχείο θα δεινοπαθήσει ο Yamaha. Για τα surround δεν θα συμφωνήσω, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οικιακού κινηματογράφου, αυτό που θα σε βάλει στο κέντρο της δράσης. Οπότε θα πρέπει να αποφασίσεις όπως λες αν θες τώρα να διαθέσεις περίπου 800 ευρώ για ηχεία εμπρός, κεντρικό και υπογούφερ, 500 για μεταχειρισμένα αλλά δύσκολα θα βρεις 3άδα ηχείων ίδιας εταιρίας σε αγγελία ή θα το αφήσεις για μετά το γάμο.

Μπορείς να μου βάλεις σχετικά λινκ από διάφορες μάρκες εταιρίες να ξέρω τι να κοιτάζω? Πχ θα μπορούσα να τα παίρνω και λιγα λιγα.. πχ ενα κεντρικό τωρα, ενα γούφερ πιο μετά κλπ κλπ..

Ναι δεν διαφωνώ για τα surround θα μπουν κ αυτα, άλλωστε έχω ενα home cinema με 5,1 και ξέρω οτι είναι αλλη φαση. Απλά αυτο για να μην ανεβει το κόστος απότομα!

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, εαν χρειαστώ κατι άλλο θα το ξεθάψω το θέμα!