Στήσιμο πισιού για web design και προγραμματισμό και κανά παιχνιδάκι

dimkasta

AVClub Addicted Member
14 November 2006
2,246
Παιδάκια θέλω τη βοήθειά σας γιατί έχω μείνει αρκετά εκτός του παιχνιδιού και έχω πολύ επιφανειακή άποψη για το τι είναι καλό αυτές τις μέρες...

Το πσ θα αντικαταστήσει το τωρινό μου λάπτοπ που έχει βγεί μεγάλη μπαρούφα και ξεροψήνεται στα παιχνιδάκια...

Η δουλειά που θα γίνεται θα είναι κυρίως photoshop και corel, ενώ συχνά χρησιμοποιώ visual studio, eclipse και άλλα παρεμφερή, ενώ πολύ δουλειά κάνω και πάνω σε browsers.
Από παιχνιδάκια παίζω κυρίως WoW (vanilla κυρίως για να τα λέμε με την παρέα που είναι μακρυά) ή κανένα diablo 3 ή devil may cry αν θέλω απλά να χαλαρώσω σφάζοντας

Κατ αρχήν να πώ ότι θα πρέπει να αγοραστεί από Ελλάδα για να κοπεί τιμολόγιο (Δεν έχω κάνει έναρξη για ενδοκοινωτικές κλπ).

Ξεκινώντας απ την οθόνη, έχω μια dell 2311 και σκέφτομαι να πάρω άλλη μία 2312 για να μη σπάσει το dual screen που έχω συνηθίσει.

Δίσκους κλπ έχω πολύ πράμα, οπότε δεν με απασχολεί. Θα του βάλω ένα SSD ocz που έχω να κάθεται, ενώ τα υπόλοιπα είναι ήδη στο microserver.

Πάμε για μητρική και επεξεργαστή.
Σκεφτόμουν για AMD FX-6300 πάνω σε μια Asus M5A99X EVO

Εδώ θέλω τη βοήθειά σας για τι μνήμη να του βάλω. Θεωρώ ότι τα 8GB θα μου είναι αρκετά, αν και δεν θα πω όχι και για 16. Ειδικά όταν πάω να σηκώσω κανένα virtual είναι αστείο να του δίνω μόνο 1-2GB...

Για κάρτα γραφικών σκεφτόμουν μια Sapphire 7870

Τέλος θα ήθελα την άποψή σας για τροφοδοτικό και κουτί.

Α και λειτουργικό τα 8αρια

Υπολογίζω ένα budget γύρω στα 700-800 μαζί με το ΦΠΑ...

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Σε ίδιες πάνω κάτω λύσεις έχουν κινηθεί αρκετοί φίλοι με αντίστοιχο προφίλ Photoshop/eclipse/VMs/gaming

H 7870 είναι καλή επιλογή στα λεφτά της σίγουρα. Αν και μπορείς να σκεφτείς και κάτι λίγο πιο ισχυρό για τα παιχνίδια που θα έρθουν μες την χρονιά. Ή τουλάχιστο να πάρεις μια με custom ψύξη και υψηλά ρολόγια.

Μιας και βάζεις κάρτα γραφικών καλά κάνεις και δεν πας προς FM2 socket.

Σε σχέση με τον 6300, σκέψου και τον 8320 και 8350 (+20 ή +40 ευρώ) και αυτό ανάλογα με τα VMs που θα έχεις ανοιχτά. Κάποιες φορές θες 2 VMs από 2 core στο κάθε ένα ταυτόχρονα, όποτε κακό δεν είναι.

Η RAM είναι τόσο φθηνή που είναι εύκολη πια η απόφαση για 16 αντί 8GB. Εάν πάς σε 8 πήγαινε δηλαδή σε 2χ4 ώστε να έχεις εύκολη αναβάθμιση αργότερα. Και βάλε 1600αρες τουλάχιστο.

Μια γρήγορη ματιά που έριξα στη Mobo, φαίνεται πλήρης, με μπόλικα sata / usb3 κ.ο.κ.

Μιας και είσαι λίγο απαιτητικός και φαντάζομαι ότι θα το γονατίζεις το μηχάνημα για ώρες με τα παραπάνω προγράμματα, Σίγουρα βάλε και μια καλή ψήκτρα CPU, γιατί όλες οι μαμά ψήκτρες σήμερα κάνουν πολύ θόρυβο.

Από κουτί διάλεξε κουτί που να χωρά ψήκτρα με 12αρι ανεμιστήρα. Όσο πιο στιβαρό τόσο καλύτερα. Απέφυγε τα κουτιά των 50 ευρώ χωρίς νεύρα στα πλαϊνά, που με δυο μεταφορές αρχίζουν και ‛παίρνουν σασί’.

Σ ευχαριστώ πολύ. Θα δω και για τον 8350.
Καμιά ιδέα για τροφοδοτικό?

Θα κοιτούσα για ~700 watt, επώνυμο, 80+ , με 12αρι ή 14αρι ανεμιστήρα εσωτερικά (και όχι 9αρι στην πίσω πλευρά του κουτιού)
Είναι τόσα πολλά τα μοντέλα στην αγορά και αλλάζει το availability καθημερινά, που είναι δύσκολο να σου προτείνω συγκεκριμένο χωρίς να συμβουλευτώ το availability συγκεκριμένων καταστημάτων.
Έχει ελέγξει αρκετά ο johnnyguru και το silentpcreview
http://www.silentpcreview.com/Recommended_PSUs
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Review_Cat&recatnum=13
Αν κατά τύχη συμπέσει κάποιο από τα μοντέλα που θα βρεις στην αγορά, να το έχουν κάνει review οι παραπάνω, τότε διάβασε την άποψή τους – τους θεωρώ –παραπάνω από αξιόπιστους.

Πάντως με 700-800 πας και σε intel και στον 3770K

αν στα 700-800 συμπεριλαμβάνεται και η οθόνη τότε νομίζω πως δεν βγαίνεις για 3770k και για την χρήση που θες vm κλπ καλύτερα στον 8350

Φοβερές οθόνες αυτές τις Dell!!!

Last edited:
Ναι το budget είναι μαζί με οθόνη. Θα ρίξω μια ματιά στο site με τα τροφοδοτικά. Και πάλι σ ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Έχει καθυστέρηση η Cyprus οπότε θα τα λιώσω στο διάβασμα...