Stockholm HighEnd Show 2014

dkatr

New member
30 October 2008
69
Τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα... Η φωτογραφική μου μηχανή ΔΕΝ είναι σαν του Γιώργου Πολυχρονίδη, την οποία χρησιμοποίησα στο Μάλμε, και το αποτέλεσμα είναι από κακό έως μέτριο. Με φλας οι φωτό δεν βλέπονταν, κι αποφάσισα να το απενεργοποιήσω, με αποτέλεσμα να μένει ανοιχτό το διάφραγμα τόσο, που οι φωτογραφίες να είναι τελικά κουνημένες. Σκέφτηκα να μην τις ανεβάσω. Απ' την άλλη, έτσι ή αλλιώς, και σε συνδυασμό με τα σχόλια, το θέμα είναι εσείς να πάρετε μια "γεύση" από την έκθεση. Γι' αυτό λοιπόν ξεκινώ:

DSCN8326.jpg

Όχι ακριβώς αυτό που περίμενα από τις Soulution και Piega. Μεγάλος, αλλά και βαρύς ήχος.

DSCN8316.jpg

Το ένα από τα δύο ή τρία δωμάτια με τον καλύτερο ήχο για τ' αυτιά μου. dCS Vivaldi, the Lars, Focal Scala. Ο προενισχυτής είναι MBL. Τα όργανα είχαν φυσικό όγκο και δυναμικά, η σκηνή δεν κουνιόταν όταν ο ακροατής άλλαζε θέση, είχε τρεις διακριτές διαστάσεις και το ακουστικό φάσμα πλήρες κι ελεγχόμενο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ξέρω, ξέρω, να μην κόστιζε ένα σκασμό λεφτά!!!

DSCN8324.jpg

Amphion, Ayon, Burson. Την ώρα που πήγα έπαιζαν μόνο με τ' ακουστικά. Η καινούργια μόδα βλέπετε...

DSCN8333.jpgDSCN8331.jpgDSCN8332.jpg

Esoteric, Onkyo, Canton. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιμένει κάποιος απ' τις καταξιωμένες αυτές εταιρείες.

DSCN8334.jpg

Constellation Audio και Vivid Audio Giya G1...

Ο έτερος των δύο-τριών καλύτερων ήχων της έκθεσης. Η μουσική που έπαιζαν δεν μου επέτρεψε να εντοπίσω τις διαφορές απ´το προηγούμενο σύστημα (dCS, The Lars, Focal), αλλά, ας αποκτήσουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε τέτοιου επιπέδου συστήματα κι ας μπούμε στους... μπελάδες της επιλογής! Όπως φαντάζεστε, η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία. Το δε Vivid στις φωτό ξεγελάει: είναι τεράστιο! Λυπάμαι πολύ που είναι από τα πιό "άτυχα" συστήματα μπροστά στη μηχανή μου. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός έχει τα κακά του και είμαι ανεπαρκής φωτογράφος...

DSCN8335.jpgDSCN8336.jpgDSCN8350.jpgDSCN8337.jpgDSCN8339.jpg

Naim, AudioVector.

Με αφορμή την "καμπύλωση" -και- των AudioVector: Η προσπάθεια των κατασκευαστών ηχείων είναι να εφεύρουν ξανά το κουτί.... Να οι καμπύλες, να τα χρώματα, κι άλλα μαρκετινίστικα, χωρίς ν' αλλάζει κάτι στην ουσία. Οι ηχειάδες την έχουν άσχημα από τους διακοσμητές και τις συζύγους!... Λόγω κόστους, όμως, παραμένουν στην πεπατημένη τεχνολογία... Απ' την άλλη, κι οι οντιοφιλάδες, στην πλειονότητά τους, τα κουτιά ξέρουν, τα κουτιά εμπιστεύονται!

DSCN8342.jpgDSCN8341.jpg

Audio Research, Devialet, Magico. Πολλά υποσχόμενος ήχος, όμως κάτι έλειπε -ή περίσσευε. Ελλειπές στήσιμο μου φάνηκε.

DSCN8349.jpg DSCN8347.jpg

Burmester ηλεκτρονικά, παρέα με τα "προσαρμοζόμενα" Vienna Acoustics. Ήθελα κάτι παραπάνω από ένα τέτοιο σύστημα. Ήταν λίγο άκαμπτο, εύχομαι να ήταν απλά άστρωτο... Τώρα που το βλέπω ξανά, δεν είναι το Klimt, αλλά κάτι ανάμεσα στο Kiss και το Klimt! Sorry guys, πιάστηκα αδιάβαστος!

DSCN8352.jpgDSCN8351.jpg

Ομολογουμένως, τα ηχεία είναι ιδιαίτερα, τόσο σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, όσο και ηχητικά.

DSCN8366.jpg DSCN8364.jpg DSCN8365.jpg

Αυτό που περίμενα ν' ακούσω από Hegel και Dynaudio! Το στήσιμο ήταν πιο καλό από το αντίστοιχο περσινό -και πολύ πιο ακριβό- του Μάλμε. Ίσως να δρουν καταλυτικά τα καλώδια..... :BDGBDGB53:

DSCN8346.jpg DSCN8345.jpg

Καταξιωμένα ονόματα, ενδιαφέροντα προϊόντα, αλλά μπερδεμένος ήχος... Sorry!

DSCN8377.jpg DSCN8376.jpg DSCN8375.jpg DSCN8379.jpg DSCN8378.jpg

Harbeth και Herron. Ξεκούραστος ήχος με πηγή ένα cd Audiolab. "Χρωστάω" το πικάπ!

DSCN8380.jpg

O Hesselvall The Dream κλήθηκε να οδηγήσει τα Gradient Evolution (σε πρώτο πλάνο στη δεύτερη φωτό). Γνωρίζοντας το ηχείο καλά, αν και πάνε χρόνια που το άκουσα τελευταία φορά, φοβάμαι ότι οι εκθέτες υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες του ενισχυτή. Με δύο δωδεκάϊντσα γούφερ βιδωμένα σε μια μπάφλα, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για να οδηγηθεί, ιδιαίτερα από triode sinlge ended ενισχυτή. Δυστυχώς, αυτό ακουγόταν... Πολύ ωραία μεσαία, ψηλά, αλλά σε μεταβατικά και περάσματα με χαμηλό, τα πράγματα ήταν απλά άδεια. Κρίμα, γιατί τα ηχεία είναι εξαιρετικά, παρόλη την δυσκολία τους κι ο ενισχυτής έδειχνε ότι είχε πίσω του ψαγμένο μηχανικό. DSCN8381.jpg DSCN8386.jpg DSCN8383.jpg DSCN8384.jpg