Στραβό S-Video βύσμα (υποδοχή) - Τηλεόραση 37PFL9603D

x-rays

New member
21 January 2009
4
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σε όλους,

Καταρχήν καλώς σας βρήκα και ευτυχώς που υπάρχετε γιατί υπάρχουν και newbies στα της τεχνολογίας TV (όπως εγώ δηλαδή). Παρόλα αυτά είμαι λάτρης της τεχνολογίας γενικώς, καθότι και προγραμματιστής ;)

Επί του θέματος, αγόρασα την εν λόγω τηλεόραση 37PFL9603D την προηγούμενη εβδομάδα και την παρέλαβα χθες. Όταν την άνοιξα ενθουσιασμένος για την επιλογή που έκανα και τις προσδοκίες που είχα για την απόδοσή της σε εικόνα κυρίως, ήρθε κάτι και με "χάλασε". Το βύσμα (υποδοχή) του s-video είναι στραβόοοο!!!!!!

Δε φρίκαρα τόσο όσο το περιγράφω διότι δεν έχω καν βιντεοκάμερα, αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως αυτό το "στράβωμα" έχει επηρεάσει και άλλα πράγματα μέσα. Για παράδειγμα η εικόνα που έχω δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, παρόλο που έχω κάνει enable (On) όλα τα καλούδια (νομίζω δηλ.) από το menu (Perfect pixel κ.λπ.).

Μήπως να την επιστρέψω?

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,

Κώστας

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πειραχτεί κάτι, αλλά από τη στιγμή που ήταν χαλασμένο πήγαινε να το φτιάξουν. Τί εννοείς ότι η εικόνα δεν είναι καλή? Από τί πηγή?

Δεν ξέρω τι τηλεόραση είχες πριν, πάντως αν είχες CRT, είναι λογικό να φας ένα αρχικό "ξενέρωμα", με την έννοια ότι η εικόνα ακόμη και μιας καλής lcd είναι σε σήμα DVD, τηλεοπτικό, και γενικότερα standard definition, μάλλον προβληματική σε σχέση με την CRT... (μιλάω για πιξελιάσματα, παστελ χρωματα κλπ).

Δοκίμασε ωστόσο να συνδέσεις ενα bluray, ενα PS3 ή ενα pc πάνω και εκεί θα δεις αν η τηλεόραση έχει πρόβλημα ή όχι... καθώς και τα "δόντια" μιας καλής lcd ;)

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε. Νίκο,η πηγή είναι τα αναλογικά κανάλια όπως (π.χ. NET, MEGA κ.λπ.) αλλά και τα ψηφιακά της ΕΡΤ (σπορ+, σινε+ κ.λπ.). Maestro, Bluray player δεν έχω ακόμα, ούτε και κάποια video game console :). Πάντως έχω ακούσει ότι μπορώ να την συνδέσω με Η/Υ και να της αυξήσω την ανάλυση/ποιότητα ισχύει? Αν ναι, ξέρετε τι software χρειάζομαι?

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Όπως σου απάντησε και ο Maestro, η μετάβαση από μια crt σε μια lcd φέρνει μια απογοήτευση σε ότι αφορά στο τηλεοπτικό σήμα, λόγω της άθλιας ποιότητας των ελληνικών καναλιών. Την πραγματική διαφορά θα δεις όταν βάλεις κάποια πηγή υψηλής ανάλυσης (pc, ps3, bluray κλπ). Για σύνδεση με υπολογιστή δε χρειάζεσαι κάποιο software, απλώς ένα καλώδιο vga ή dvi, αναλόγως της κάρτας γραφικών και των εξόδων της και είσαι έτοιμος.
Υ.Γ. Η σύνδεση με πηγή υψηλής ευκρίνειας δεν αυξάνει την ανάλυση της tv (η οποία είναι σταθερή) αλλά εκμεταλλεύεται την ανάλυση αυτή.

Επισης, αναφέρεις ότι έχεις κάνει enable όλα τα καλούδια.... Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτά δρουν ευεργετικά... Κάποιες επιλογές, όπως πχ ή μείωση θορύβου μπορεί να σου χαλάνε την εικόνα... Τελικός κριτής τα μάτια σου...

Τελικά δεν τα είχα ενεργοποιήσει όλα :D. Τώρα που τα ενεργοποίησα είμαι λιγότερο δυσαρεστημένος :) χε χε. Πάντως όταν βλέπω ταινίες, σήριαλ κ.λπ. (από κανάλια τύπου mega, ant1 κ.λπ.), είτε έχω ενεργοποιημένο το Natural Motion είτε όχι, το ένα και το αυτό (στις CRT έπαιζε κανονικά). Τέλος, έχω ακούσει ότι οι τηλεοράσεις (ίσως όχι όλες) πωλούνται με την ανάλυση όπως έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο και ότι μπορείς (δεν ξέρω πως) να την αυξήσεις και να βλέπεις κρυστάλλινα :O (δηλ. περισσότερα pixels, αυτό το θέτω ξανά γιατί "κάτι μου λέει" ότι γίνεται).

PS:ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει με DVD ή Κονσόλα but I will :)

Τελικά δεν τα είχα ενεργοποιήσει όλα :D. Τώρα που τα ενεργοποίησα είμαι λιγότερο δυσαρεστημένος :) χε χε. Πάντως όταν βλέπω ταινίες, σήριαλ κ.λπ. (από κανάλια τύπου mega, ant1 κ.λπ.), είτε έχω ενεργοποιημένο το Natural Motion είτε όχι, το ένα και το αυτό (στις CRT έπαιζε κανονικά). Τέλος, έχω ακούσει ότι οι τηλεοράσεις (ίσως όχι όλες) πωλούνται με την ανάλυση όπως έχει ρυθμιστεί από το εργοστάσιο και ότι μπορείς (δεν ξέρω πως) να την αυξήσεις και να βλέπεις κρυστάλλινα :O (δηλ. περισσότερα pixels, αυτό το θέτω ξανά γιατί "κάτι μου λέει" ότι γίνεται).

PS:ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει με DVD ή Κονσόλα but I will :)

Μάλλον έχεις παρανοήσει κάτι που διάβασες ή άκουσες, η ανάλυση μιας τηλεόρασης είναι καθορισμένη και δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό που γίνεται είναι ότι η τηλεόραση μπορεί να δεχτεί εισερχόμενο σήμα από διαφορετικές αναλύσεις (το native τηλεοπτικό σήμα είναι 576p) και εννοείται όσο καλύτερο το εισερχόμενο σήμα (όσο μεγαλύτερη ανάλυση, δηλαδή, έχει) τόσο καλύτερη η εικόνα που βλέπεις.