Στραβοί είναι ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,486
Θέλω να αναφερθώ σε κάποιους (και μάλλον είναι αρκετοί) ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι εκπέμπουν και πληροφορίες ώρας .
Δηλαδή εχθές γυρνώντας από Αθήνα , το ρολόι του αυτοκινήτου , το οποίο είναι στην οθόνη του στερεοφωνικού έδειχνε ότι ώρα νάναι .
Δηλαδή κάποια στιγμή και ενώ υπολόγιζα ώρα άφιξης 22:30 , είδα το ρολόι να γράφει 20:10 και είχα να καλύψω άλλα 350χλμ. Έπαθα !
Τελικά ο σταθμός , μου πήγε το ρολόι 1 ώρα μπροστά . Μετά ένας άλλος το πήγε στις 1:08 !!! Άν είναι δυνατόν . Δεν το βλέπει κανείς εκεί στον σταθμό ?
h025.gif

Εχεις απολυτο δικιο,το rds ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο,οταν χρησιμοπειται σωστα,αλλα τι περιμενεις να εχουν επιπεδο οι ανθρωποι που εγιναν πλουσιοι σε μια νυχτα παρανομοντας και παιζοντας το στην συνεχεια ανεξαρτητοι-ελευθεροι Σε τι διαφερουν απο τους καταπατητες των δασων και της γης που με το νομο περι χρησηκτησιας εχουν καρπωθει τεραστιες εκτασεις?μηπως αγορασαν απο καπου τις συχνοτητα τους?τους την δωρησε το κρατος,γιναν πλουσιοι αγορασαν βιλες,κτηματα,διαμερισματα κλπ,θα νοιαστουν για τη ωρα? η μηπως οσοι δουλευουν στους ρ/σ εχουν πληρες ωραριο και ασφαλιση?ποσα χρωστουν στο ΙΚΑ οι σταθμοι?και γιατι το ΙΚΑ δεν παιρνει μετρα εναντιον τους?ειναι βεβαια και το οτι δεν δειχνουν σωστα την ωρα ενα προβλημα,αλλα λες να τους νοιαζει?

Τελικά δεν έφταιγαν οι σταθμοί , άνοιξα το manual του αυτοκινήτου και βρήκα πως ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία του αυτόματου συντονισμού ώρας .
Την απενεργοποίησα και πιστεύω πως τώρα θα είναι εντάξει , θα κοιτάξω να κάνω και κανένα ταξιδάκι να το τσεκάρω !!!!!

Re: Απάντηση: Στραβοί είναι ?

Τελικά δεν έφταιγαν οι σταθμοί , άνοιξα το manual του αυτοκινήτου και βρήκα πως ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία του αυτόματου συντονισμού ώρας .
Την απενεργοποίησα και πιστεύω πως τώρα θα είναι εντάξει , θα κοιτάξω να κάνω και κανένα ταξιδάκι να το τσεκάρω !!!!!

μα αν δεν κανω λαθος αυτόματος συντονισμός σημαίνει να τραβάει την ώρα απο το RDS, ναι ? αρα όντως εφταιγαν οι σταθμοί για την λαθος ώρα που εβλεπες.

Μα είναι εντελώς ηλίθιο να υπάρχει ένα τέτοιο feature ενεργοποιημένο και μάλιστα από το εργοστάσιο.

Τι μάρκα είναι το αυτοκίνητο φίλε kosmous?

Fiat Brava μοντ.2000 Δεν ξέρω αν ήταν ενεργοποιημένο εξαρχής , πάντως έχει πάρα πολύ καιρό που το κάνει αυτό , στήν περιοχή μου όμως κανένας σταθμός δεν μου δημιουργεί πρόβλημα και δεν το είχα ψάξει .
Όταν όμως κατέβαινα καμμιά Θεσ/νικη (σπανίως ) στο γυρισμό ρύθμιζα την ώρα .

Το θέμα όμως δεν είναι στο αυτοκίνητο , αλλά στους ανόητους που εκπέμπουν λάθος πληροφορία στον αέρα.
Και αν κανείς βιάζεται να φτάσει κάπου και την πατήσει βλέποντας ότι έχασε μια ολόκληρη ώρα τι γίνεται ?

Θα σου απαντήσω με βάση την 2χρονη εμπειρία μου σε ραδιοφωνικό σταθμό μιας και είχα αναλάβει και την ρύθμιση του RDS module.

Καταρχήν να διευκρινίσουμε οτι το RDS δεν εχει σαν κυριο σκοπό να συγχρονίζει ρολόγια. Υπάρχει η υπηρεσία CT (clock time) που παρέχει την ώρα στον δέκτη, αλλά αυτό δεν παρέχει σε καμιά περίπτωση αξιόπιστο reference! Το ρολόι του RDS του σταθμού θα αποσυντονιστεί για χίλιους δυό λόγους, είτε γιατι έπεσε το ρεύμα, είτε γιατί κόλλησε το μηχάνημα ,είτε γιατι το RTC του χάνει... Για την συγχρονισμό των ρολογιών υπάρχουν ειδικευμένοι time servers που παίρνουν την ώρα απο ατομικά ρολόγια κτλ. και ΟΧΙ το RDS.

Ετσι λοιπόν θα ρίζω το 95% του φταιξίματος στην Fiat που φρόντισε μάλιστα να το έχει και ενεργοποιημένο απο το εργοστάσιο και το 5% στον σταθμό που δεν φρόντισε να πηγαίνει καλά το ρολόι του ή δεν απενεργοποίησε εντελώς αυτό το service.

sfortis μπορεί να το ενεργοποίησα παλιά από μόνος μου , δεν ξέρω σίγουρα αν ήταν έτσι από την αρχή , πάντως αν δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον σταθμό , κακώς εκπέμπεται τέτοια λειτουργία , αυτό θέλω να πω εξαρχής .

Θα σου απαντήσω με βάση την 2χρονη εμπειρία μου σε ραδιοφωνικό σταθμό μιας και είχα αναλάβει και την ρύθμιση του RDS module.

Καταρχήν να διευκρινίσουμε οτι το RDS δεν εχει σαν κυριο σκοπό να συγχρονίζει ρολόγια. Υπάρχει η υπηρεσία CT (clock time) που παρέχει την ώρα στον δέκτη, αλλά αυτό δεν παρέχει σε καμιά περίπτωση αξιόπιστο reference! Το ρολόι του RDS του σταθμού θα αποσυντονιστεί για χίλιους δυό λόγους, είτε γιατι έπεσε το ρεύμα, είτε γιατί κόλλησε το μηχάνημα ,είτε γιατι το RTC του χάνει... Για την συγχρονισμό των ρολογιών υπάρχουν ειδικευμένοι time servers που παίρνουν την ώρα απο ατομικά ρολόγια κτλ. και ΟΧΙ το RDS.

Ετσι λοιπόν θα ρίζω το 95% του φταιξίματος στην Fiat που φρόντισε μάλιστα να το έχει και ενεργοποιημένο απο το εργοστάσιο και το 5% στον σταθμό που δεν φρόντισε να πηγαίνει καλά το ρολόι του ή δεν απενεργοποίησε εντελώς αυτό το service.

το RDS module όταν χασει την ωρα για τους λόγους που ανεφερες, το ρυθμίζεις με το χέρι? Η εχει την δυνατότητα να τραβήξει την ώρα απο κάποιον time server, πχ από το internet ?