Streaming από Dreambox μέσω internet

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
υπαρχει καποιος οδηγός για να κανω steaming ton dreambox μου στο ιντερνετ και να μπορω να αλλαζω και καναλια?

υπάρχει πολλοι στο νετ αλλα οι πιο πολλοι δεν δουλεύουν..υπαρχει κάποιος δοκιμασμένος?
 
Re: Οδηγός για streaming από dreambox μεσω ιντερνετ!?

Χωρίς reencode δε γίνεται, δε φτάνει η ταχύτητα των DSL γραμμών. Με reencode, η πιο απλή λύση είναι κάποια συσκευή για place shifting, σαν το slingbox. Διαφορετικά θες ένα αρκετά ισχυρό pc και δύσκολα θα πετύχεις την ευελιξία που σου δίνει ένα slingbox. Έχε πάντως υπ' όψιν σου πως ακόμα και με transcode σε QVGA με 600-700kbit, η ποιότητα θα είναι μέτρια.

Φυσικά, αν πρόκειται να χρησιμοποιείς pc, μπορείς με το VDR, ένα ισχυρό PC και μία κάρτα DVB-S/S2 να πετύχεις το ίδιο χωρίς δέκτη.
 
Re: Οδηγός για streaming από dreambox μεσω ιντερνετ!?

ναι εννοειται με re-encode. Απλα το slingbox ειναι λιιγο πανακριβο.. με h264 φαντάζομαι κάπως θα βλεπεται.. σε κινητό η λάπτοπ θα το βλέπω οπότε η οθόνη θα είναι max 15 inches..

το θεμα είναι οτι προσπάθησα αρχικα να φτιάξω εναν dyndns account.. εκανα portforwarding στον dm.. αλλα δεν μπορω να μπω στο webinterface εξω απο το δικο μου δίκτυο..
 
Έχω έναν Dreambox DM 500 plus και θέλω να βλέπω απο οπουδήποτε τα κανάλια του και δεν ξέρω πως να το κάνω.
Διάβασα στο διαδίκτυο ότι μάλλον θα χρειαστεί να ανοίξω κάποια θύρα στον Modem Router που έχω - ZTE H108NS του ΟΤΕ ,αλλά ούτε και αυτό ξέρω να το κάνω.

1. Μπορεί κάποιος να μου πει βήμα βήμα ή με εικόνες , πως να μεταδώσω (streaming) τα κανάλια απο το Dreambox στο ίντερνετ και
2. Πάλι με κάποιον βήμα βήμα οδηγό ή με εικόνες, πως ανοίγω θύρα στο συγκεκριμένο modem router;
 
Last edited by a moderator:
Καταρχας, να ξερεις πως το σημα που δινει ο dreambox στο stream ειναι ασυμπιεστο. Αυτο σημαινει πως πρεπει να εχεις τουλαχιστον 4 Mb/s upload στη συνδεση σου αν θελεις να βλεπεις εκτος σπιτιου. Αλλιως ή το ξεχνας, ή πας σε αλλες δυσκολοτερες κ ακριβοτερες λυσεις. Αν θελεις να βλεπεις εντος σπιτιου δε χρειαζεσαι καμια ρυθμιση.
 
Last edited by a moderator:
Απο pc, βρησκεις το ip του δεκτη σου και το βαζεις σε εναν browser. πχ http://192.168.1.5. Διπλα σε καθε καναλι ειναι μια οθονη απο την οποια ξεκιναει το stream. Κανε stream ο,τι βλεπεις αλλιως θα σου βγαζει σφαλμα. Επισης να χρησιμοποιεις vlc. Σε android υπαρχουν εφαρμογες οπως το dreamdroid.