Στρώνουνε τα ρημάδια(...οι λυχνίες);

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Τα λαμπόνια;Οι λυχνίες που λέμε.

Στρώνουνε τα γ#^&*$@ και μου έχουν βγάλει την πίστη,για νάρθουν να θυμίζουν το πώς έπαιζαν τα προηγούμενα.

Τρείς βασικές παράμετροι είναι που βελτιώνονται συν τω χρόνω:Αέρας-διαφάνεια,οι φωνές συνέρχονται απο...κρύωμα και τέλος συνολικά η ομαλότητα-φυσικότητα της ροής της μουσικής σαν όλον.Πόσο διήρκεσε;Κάποιες ώρες και συνεχίζει να ψιλοβελτιώνεται μετά απο μιά ιδιαίτερα αισθητή αλλαγή κάπου γύρω στις 5-6 ώρες.Ακόμα δεν έχω τον ήχο που είχα συνηθίσει(βεβαια άλλαξα στην πορεία και μερικές προενισχύτριες για δοκιμή).Τι έστρωσε-στρώνει πρώτο;Οι ισχύος ή οι προενισχύτριες;Δεν ξέρω-όλες μαζί παίζουνε.

Διάβασα αρκετά άρθρα κι απόψεις.Αλλοι λένε ναί συμβαίνει κι είναι μετρήσιμο,άλλοι λένε ναί-αλλά σε μερικούς τύπους μόνο,άλλοι λένε δεν τρέχει τίποτα...Τα γνωστά...

Ρε κάτι μυστήρια πράγματα.

Last edited:
Απάντηση: Στρώνουνε τα ρημάδια;

Ρε άχρηστε χομπίστα ακούγεται τίποτα άλλο σαν την λάμπα;:rifle:

Γέρασες αλλά (τ)κρελλάκιας έμεινες.:BDGBGDB55:

Re: Στρώνουνε τα ρημάδια;

το μόνο σίγουρο ηλεκτρονικό που αλλάζει χαρακτήρα με τον καιρό είναι ή λυχνία ... για τα υπόλοιπα το συζητάμε

το μόνο σίγουρο ηλεκτρονικό που αλλάζει χαρακτήρα με τον καιρό είναι ή λυχνία ... για τα υπόλοιπα το συζητάμε

και τα αυτιά μας....-bye-

Απάντηση: Re: Στρώνουνε τα ρημάδια;

και τα αυτιά μας....-bye-

Σε συγχωρούμε γιατί τελευταία έχεις αρχίσει να έλκεσαι απο τα λαμπιόνια.Κατάλαβες ότι χωρίς αυτά δεν...Μικρός είσαι ακόμα.-bye-

No_25_KEMPLER.JPG

Από την εμπειρία μου με αλλαγές, οι προενισχύτριες θέλουν 2-3 ημέρες να έρθουν στα ίσα τους και οι ενισχύτριες καμιά εβδομάδα... Αυτά με μπόλικες ώρες ακρόασης κάθε μέρα...

Άσε που αν τις αφήσεις για 2-3 εβδομάδες χωρίς να παίζεις μετά θέλουν 2-3 ωρίτσες μέχρι να έρθουν στα ίσα τους...
Ούτε στο στρατό τόσο στρώσιμο! :flipout:

Να σας πω τι εχω παθει εγω? Λοιπον αλλαξα προσφατα προενισχυτριες στον στανταρ ενισχυτη μου (γιατι οι προηγουμενες τα 'φτυσαν) κι ενω προσπαθουσα να βρω χρονο να στρωσω λιγο αυτες, στην πορεια ηρθε κι αλλος με λαμπιονια που θελει κι αυτος βεβαια το στρωσιμο του...

Ετσι οταν βρω λιγο χρονο (καποιο βραδυ η ΣΚ) προβληματιζομαι ποιον να πρωτοσυνδεσω στα ηχεια για να γραψει ωρες...:flipout::flipout:

Παντως περα απο το στρωσιμο το χειροτερο προβλημα μου ειναι ο ελευθερος χρονος ρε γμτ...

Κάπου γύρω στις 15-20 ώρες τις πήρε ο διάολος πάλι...Σαν να ξαναγύρισαν στην αρχή...

Last edited:

Μετά απο 24 περίπου ώρες,χθές αφού τις ξανάνοιξα και μετά σχεδόν δύωρη προθέρμανση,έπαιξαν με μεγαλύτερη σκηνή,διαφάνεια,δυναμισμό,φυσικές φωνές αλλά σχετικά ενοχλητικές υψηλές.

Συνολικά έχουν γράψει γύρω στις 20+ ώρες.

Είδωμεν σήμερα τι θα κάνουν.

Re: Απάντηση: Στρώνουνε τα ρημάδια;

Μετά απο 24 περίπου ώρες,χθές αφού τις ξανάνοιξα και μετά σχεδόν δύωρη προθέρμανση,έπαιξαν με μεγαλύτερη σκηνή,διαφάνεια,δυναμισμό,φυσικές φωνές αλλά σχετικά ενοχλητικές υψηλές.

Συνολικά έχουν γράψει γύρω στις 20+ ώρες.

Είδωμεν σήμερα τι θα κάνουν.

Ωραία αποσχόληση διάλεξες!
Πάρε βρε ένα τρανζίστορ ν´ακούς τη μουσικούλα σου!:aetsch:

Last edited:

Μην ακους τον Κωστα....:ciao:...Διονυση!
Στο ταξιδι σου εσυ...:idea::proud:
Προτεινε και φθηνο τρανζιστορ!...μονο πριν τα παρεις,βαλε να παιζει το... πωλειται οπως ειναι επιπλωμενο...το σπιτι!...:flipout:

Καλημερα σας κυριοι!-bye-

Αστον να κελαδάει...Είναι απλά τεμπέλης.-bye-

Η διαδικασία του στρωσίματος δεν έχει ποτέ καταγραφεί ή παρατηρηθεί επιστημονικά σε μηχανήματα ήχου, γιατί απλά δεν είχε κανένα νόημα τη δεκ. του 60-70, τότε δηλαδή που σταμάτησαν σχεδόν όλοι να παράγουν μηχανήματα με λυχνιες.

Κάθε λυχνία είναι ξεχωριστή. Καλό είναι οι εξόδου σε ενισχυτές push-pull να ματσάρονται σε τετράδες αφού έχουν λειτουργήσει πάνω από 100 ώρες γιατί έχουν την τάση να αλλάζουν κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο το μηχάνημά μας είναι το καλύτερο "στρωτήρι".
Οι λυχνίες ισχύος τελικών σταδίων ενισχυτών, καλο είναι να παίξουν τις πρώτες 100 ώρες (στο 50% περίπου της μεγιστης ισχύος τους) με φορτίο κάποιες αντιστάσεις ισχύος (4 ή 8 Ω/ 70-100 W) και όχι με φορτίο τα ηχεία μας. Ο ήχος μετά τις πρώτες 100 ώρες ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικός.

Last edited:

Ξυπνησαν με κρυολόγημα και τα λαιμά τους :earmuffs:

Πρόβλημα το στρώσιμο
και τα λαμπάκια γρηγορα στρωνουν
ηχεία?
αστο
Βαριεμαι πια
τα πάω στους τρεις κολλητούς μου και τα παιρνω μετά από καιρό
εχω κάνει επέκταση του χωρου μου σπίτι τους

Πες μας τωρα κύριε King

Τα μεφάφωνα το καταλαβαίνω, εχουν αναρτηση με υλικά τα οποία μεταβάλλεται η συμπεριφοράτους μετά από προπόνηση.
Το καταλαβαίνω

Τα καλώδια, λυχνίες που εχουν ουσιαστικά μονο μεταλλά
τι στρωνουν?
Ομαλοποιουν την ροή του ρευματος?
αυτό πραγματοποιείται σε λίγα λεπτά οσο θυμάμαι
τι αλλο?