SUB 10" κάτω από 300 ευρώ για ταινίες σε 20 τ.μ.

vageliskokos

Established Member
14 August 2009
188
Παιδιά, χαιρετώ!

Ακριβώς αυτοί είναι οι περιορισμοί που περιγράφω και στον τίτλο:

Subwoofer 10 ιντών, όχι πάνω από 300 , κυρίως για ταινίες, ο χώρος περίπου 20μ2

Παρακαλώ αν έχετε κάποιες προτάσεις, να περιοριστούν σε sub των 10” και σε αυτή την τιμή.

Σας ευχαριστώ.

Re: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

Στα ίδια περίπου λεφτά με το POLK, που προτείνει ο φίλος Stavros, βρίσκω τα:

Crystal Audio THX-10 (120W, 20kgr)
Energy ESW-C10 (150W, 12.7Kgr)

Τέλος τo Taga Harmony TSW-90 v.3 πιο οικονομικό και με καλά specs (90W, 15Kgr, 30-150Hz)

Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω;

Ευχαριστώ!

Last edited:

Νομιζω οτι τα watt ειναι γενικα σημαντικα πλην των αλλων. Παρε κατι που θα σεικανοποιει, μην παρεις κατι μονο και μονο οικονομικο γιατι μετα θα εχεις φαγουρα για κατι καλυτερο.

Απάντηση: Re: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

Στα ίδια περίπου λεφτά με το POLK, που προτείνει ο φίλος Stavros, βρίσκω τα:

Crystal Audio THX-10 (120W, 20kgr)
Energy ESW-C10 (150W, 12.7Kgr)

Τέλος τo Taga Harmony TSW-90 v.3 πιο οικονομικό και με καλά specs (90W, 15Kgr, 30-150Hz)

Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω;

Ευχαριστώ!

το energy δεν εισαγεται απο τον αντιπροσωπο στην ελλαδα,οποτε μαλλον το ξεχνας...

επειδη το εψαχνα και εγω πριν λιγες μερες,πηρα μετ/νο αυτο..http://www.skroutz.gr/s/346707/Crystal-Audio-THX-10SUBT.html.

ειμαι απολυτα ευχαριστημενος για τα δικα μου(αρχικο σταδιο) ακουσματα.

ομως αν επαιρνα καινουργιο θα προτιμουσα αυτο πρωτα...

http://www.skroutz.gr/s/4125324/Yamaha-NS-SW300.html

Re: Απάντηση: Re: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

Το yamaha έχει 60 πιο ακριβά αλλά κατεβαίνει πολύ πιο χαμηλά από τα άλλα...

Βασικά με σακάτεψες... πάνω που κατέληγα στο Crystal Audio... Πάντως μιας και έχεις το CA, με τι ενισχυτή και ηχεία παίζεις; Ρωτάω για να καταλάβω σε τι εντάσεις βρίσκεσαι και είσαι ικανοποιημένος με αυτό το sub, έστω στο δικό σου, αρχικό όπως λες, στάδιο. Κι εγώ εκεί είμαι...

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! :a0210:

Απάντηση: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

ναι οντως το yamaha ειναι πιο ακριβο αλλα οπως λεει και ενας φιλος που με εχει βοηθησει παρα πολυ,οτι sub με χαμηλο budget η yamaha δεν εχει ανταγωνιστη!

τωρα για το crystal audio αν το παρεις δεν θα σε απογοητευσει καθολου...για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο!αν δεν μπορεις να διαθεσεις για το yamaha παρε το crystal..ειδικα αν εισαι και εσυ σε αρχικο σταδιο με αυτο θα εισαι καλυμενος 100%.το καλο ειναι οτι καλα το σκευτεσαι για 10αρι και οχι 8αρι.και εγω δεν το μετανιωσα καθολου..

ο ενισχυτης μου ειναι http://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html

ηχεια http://www.skroutz.gr/s/4123968/Cambridge-Audio-SX-50.html

πιστεψε με εχω φτιαξει ενα παρα πολυ καλο συστηματακι για αρχικο σταδιο..καθημερινα ακουω τη μουσικουλα μου,βλεπω τις ταινιουλες μου και η απολαυση μεγαλη!

ημουν πολυ μπερδεμενος στην αρχη αλλα τελικα το αποτελεσμα με ικανοποιει και με το παραπανω...!

Re: Απάντηση: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

Αυτά που διαθέτεις, φτιάχνουν πολύ καλό συνδυασμό, χωρίς να ξεφεύγεις οικονομικά.

Στα δικά μου τώρα... τουλάχιστο κατέληξα σε 2 μόνο επιλογές Yamaha vs Crystal...

Θα χαζέψω λίγο ακόμη σε reviews κλπ. Άλλωστε ξέρεις... το στάδιο αυτό (της αναζήτησης) είναι απολαυστικό. Θα το κρατήσω λίγο ακόμη και θα επιστρέψω να σας πω τι πήρα και εντυπώσεις...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους τους φίλους που έγραψαν στο thread!

Υ.Γ. Εννοείται πως αν σας κατέβει τίποτε άλλο, μου λέτε...

Re: Απάντηση: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

Καλημέρα και από εμένα. Αν σε βοηθήσει λίγο να σου πω ότι και εγώ είχα το 10άρι της C.A. Τον οδηγούσα με το Pioneer 921 και όλο το υπόλοιπο σετ είναι αντίστοιχα της crystal audio. Εγώ αναγκάστηκα να πάω σε 12'' λόγω πολλών τετραγωνικών στο νέο μου σπίτι. Για τον χώρο σου πάντως είναι πολύ καλός. Θα σου αρέσει σίγουρα.

Re: Απάντηση: Re: SUB 10" κάτω από 300 για ταινίες σε 20μ2

Το yamaha έχει 60 πιο ακριβά αλλά κατεβαίνει πολύ πιο χαμηλά από τα άλλα...

Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά από το THX-10SU. Περίπου από τα 20 Hz ξεκινάνε και τα δύο.

Ο κύβος ερρίφθη και παρήγγειλα!

Crystal Audio THX-10
244 με 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψω για να γράψω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τα post που έγραψαν. Με βοηθήσατε να καταλήξω!

Εχτές το βράδυ το δοκίμασα...

Ωραίο το μπάσο. Κυρίως στις ταινίες.

Στη μουσική είναι λίγο μπουμ μπουμ. Αν βέβαια θέλω να πλουτίσω τη μουσική σε χαμηλές εντάσεις (που τα B&W που έχω είναι πέτρα εκεί), είναι μια χαρά.

Έχω ένα πρόβλημα όμως. Για τις ταινίες έχω έναν παλιό 5.1 av (JVC rx-7010r).

Όταν διαλέγω DSP mode που να συμμετέχει και το κεντρικό ηχείο (C, FL, FR, RL, RR, SUB), το sub δουλεύει πολύ χαμηλά. Δεν πολυκουνιέται. Αν διαλέξω setup χωρίς κεντρικό (FL, FR, RL, RR, SUB ή 2.1) το SUB κουνιέται κανονικά, όπως θα περίμενα.

Έχω δηλώσει στον ενισχυτή SUB=YES και έχω ανεβάσει το SUB Level ψηλά (και στον ενισχυτή και στο SUB), αλλά σε mode με κεντρικό ηχείο, πολύ ησυχία από το SUB (παίζει αλλά χαμηλά).

Εννοείται οι δοκιμές έγιναν με τις ίδιες σκηνές, του ίδιου έργου που έχει μπαμ μπουμ.

Καμιά ιδέα;

Μην απαντήσει κανείς...

Διαβάζοντας εδώ κι εκεί, συνειδητοποίησα ότι έκανα τις δοκιμές συνδέοντας το laptop από την αναλογική έξοδο των ακουστικών σε αναλογική είσοδο του ενισχυτή !!! Και περίμενα να ακούσω ψηφιακά σήματα και αποκωδικοποιήσεις...! :SFGSFGSF:

Θα δοκιμάσω συνδέοντας ψηφιακά από την COAXIAL out ενός br-player στην COAXIAL in του ενισχυτή. Ευελπιστώ τα πράγματα να πάνε καλύτερα εκεί (και με το SUB).

Θα ενημερώσω το thread...

Είχα δηλώσει το Center ως Large και ρούφαγε όλες τις χαμηλές. Μόλις το γύρισα σε small, επιτέλους ξύπνησε το SUB (άσε που το κεντρικό βγάζει πιο καθαρές ψηλές).

Επί του θέματος όμως... Επιτέλους ΝΤΑΜΠΑ ΝΤΟΥΠΑ!!!! :violent-smiley-030:

Δεν ξέρω αν θα με καλύπτει το SUB όταν πάρω σωστό ενισχυτή για τα ηχεία μου (είναι μικρός αυτός που έχω). Πάντως τώρα είμαι σούπερ καλυμένος. Και σημειώστε ότι ο χώρος είναι για την ακρίβεια 22μ2, αλλά συνορεύει χωρίς τοίχο με ένα υπερυψωμένο (κατά 0.5μ) δωμάτειο 14μ2.

Ο καναπές δονείται στις φασαριατζήδικες σκηνές. Δηλαδή με ένα ακριβό 12άρι τι θα γινόταν; Ευτυχώς δεν ξόδεψα κάτι παραπάνω, δε χρειαζόταν για τις ανάγκες μου. Θυμίζω βέβαια πως είναι μόλις το 2ο SUB που παίρνω (μετά από ένα φθηνό Υamaha-κι), άρα δεν έχω τριφτεί με καλά μπάσα και ίσως να ενθουσιάστηκα εύκολα. Σημασία βέβαια έχει ότι έμεινα ευχαριστημένος...

Χαιρετώ.

και εγω αυτη την απορια ειχα..τι θα γινει με ενα ακριβο 12αρι???

καλες ακροασεις!!

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βελτιωθεί τα sub της crystal, αλλά 1 12-άρι 7-8 χρόνων που άκουσα πρόσφατα εκτός του ότι έμοιαζε με μπαούλο, ο ήχος του σε μουσική απαράδεκτος και στις ταινίες μπαμ μπουμ για εντυπωσιασμό κυρίως χωρίς να μεταφέρει την αληθοφάνεια των ήχων....

προσωπικα εχω το 10αρι και δεν βλεπω καπου να με απασχολει ο ηχος του.ειδικα σε ταινιες εχω εντυπωσιαστει!ισως παιζει ρολο και ο χωρος,ο ενισχυτης και δεν ξερω τι αλλο..

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βελτιωθεί τα sub της crystal, αλλά 1 12-άρι 7-8 χρόνων που άκουσα πρόσφατα εκτός του ότι έμοιαζε με μπαούλο, ο ήχος του σε μουσική απαράδεκτος και στις ταινίες μπαμ μπουμ για εντυπωσιασμό κυρίως χωρίς να μεταφέρει την αληθοφάνεια των ήχων....

Με το ίδιο υπόλοιπο setup (ενισχυτή-ηχεία), άκουσες άλλο sub (της ίδιας τάξης τιμής με το 12 της CA που σε απογοήτευσε) και κατάλαβες αισθητή διαφορά; Αν ναι, σε παρακαλώ στείλε Post, με ενδιαφέρει

Πάντως, ναι κι εγώ το sub θα το έχω μόνο για ταινίες... Για μουσική προτιμώ να ακούω σκέτα τα ξερά μου B&W που όμως βγάζουν καθαρό ήχο. Δεν τα "νοθεύω"... Μάλιστα δεν είμαι βέβαιος ότι, και πιο καλό sub να είχα, θα χάλαγα τον ήχο τους βάζοντας να παίζει κι αυτό μουσική...

Τέλος πάντων, εγώ μπαμ μπαμ ήθελα στις ταινίες και σε κιν/κους σεισμούς να αισθάνομαι μια δόνηση στον καναπέ βρε παιδάκι μου... αλλά χωρίς να δώσω ένα 500ρικο... ε, έμεινα ευχαριστημένος. Τα τζάμια δεν έσπασαν αλλά τη δόνηση την κατάλαβα...

Για παραπάνω δεν λέω κάτι...