Sub για monitor

Bloodimir

New member
30 January 2009
38
Καλησπέρα,

Έχω στην κατοχή μου 2 Tannoy Reveal 601A και ψάχνω ένα ενεργό sub για να συμπληρώσω τον ήχο και να κόψω τα χαμηλά στα monitor ώστε να βελτιωθεί ο ήχος μου.

Πιστεύω στις 10" για αυτά τα ηχεία είναι ιδανικά, αλλά δεν θέλω να ξεφύγω και πολύ οικονομικά.

Έχετε κάποια πρότασή;
Ευχαριστώ
 
Ερωτήσεις...ανάκρισης (:p):
Σε τι χώρο θα χρησιμοποιούνται;
Σε τι εντάσεις θα χρησιμοποιούνται;
Με τι μουσικό υλικό θα χρησιμοποιούνται;
Με ποιο άλλο εξοπλισμό θα χρησιμοποιούνται;
 
Λοιπόν, σε δωμάτιο 4χ4 περίπου είναι, στον υπολογιστή πάνω με μια Asus xonar D2X . Εντάσεις ανάλογα το κέφι, Δεν θα κάνω και πάρτι αλλά μου αρέσει να ακούω δυνατά. Μουσικό υλικό θα είναι ogg και εντάξει να μην το κρύβουμε και κάποια πιο εμπορικά από YouTube, Spotify κλπ, αλλά τα βασικά μου είναι σε θεωρητικά lossless quality.

Σε κάλυψα;
 
Ωραία!
Σε χώρο 4 επί 4 και με δεδομένο πως χρησιμοποιείς ηχεία με γούφερ 6 ιντσών, σου προτείνω να...
...μην προσθέσεις υπογούφερ!

Οι διαστάσεις του χώρου σου δεν είναι τέτοιες που να απαιτούν οπωσδήποτε υπογούφερ.
Βέβαια, μπορεί να το απαιτούν τα γούστα σου, συνεπώς, εκεί πάω πάσο!
Ωστόσο, ο λόγος των διαστάσεων του χώρου, 4 επί 4 επί 3 (ύψος), προσεγγίζει τον κύβο, που αποτελεί και το χειρότερο σχήμα χώρου για τον ήχο...

Εάν επιμένεις για υπογούφερ, ρίξε μια ματιά σε υπογούφερ studio monitor - όπως είναι και τα ηχεία σου.

Επίσης, σκέψου μήπως αλλάξεις τα ηχεία σου με μεγαλύτερα (8 ιντσών) - πάντα, χωρίς υπογούφερ!

Υ.Γ. Αν μπορείς, δανείσου ένα υπογούφερ για να αποφανθείς εάν σου αρέσει ή όχι!
 
Καλησπέρα και πάλι, ξέρω οτι δεν είναι απαραίτητο το Sub, και εντάξει ο χώρος δεν είναι τετράγωνος, στο περίπου το είπα.

Και πάντα είχα sub (απο τα "μούφα" Logitech Z2300), το αυτοκίνητο κλπ κλπ.

Η αλήθεια είναι οτι δεν χρειάζονται όλα τα τραγούδια sub, αλλά τα πιο εμπορικά - beat εκεί καταλαβαίνεις οτι δεν μπορεί να αποδώσει και τα ηχεία "μπουκώνουν" και έχουν παραμόρφωση του ήχου.

Αυτό που στην ουσία θέλω περισσότερο απο το sub είναι να κάνει τον διαχωρισμό τον χαμηλών ώστε να είναι και πιο δυνατό σαφώς αλλά και τα monitor να αποδώσουν ακόμα καλύτερα στον ήχο που μπορούν ( high - mid ).

Τα περισσότερα sub για monitor που κοιτάω όμως είναι 350+++ ... και μου πέφτει κάπως βαρύ για τα δεδομένα της στιγμής.

Υπάρχει άλλη πρόταση ;
 
Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο...
...μπορώ όμως να σου προτείνω να κοιτάξεις στις αγγελίες, μήπως βρεις κάτι ενδιαφέρον,
το οποίο, κατόπιν συνεννόησης, θα δοκιμάσεις στο χώρο σου, να δεις αν σου αρέσει.

Άλλη λύση, δε βρίσκω...
 
Η αλήθεια είναι οτι με προβλημάτισες με τα 8" monitor.... το κακό είναι οτι είμαι σε νησί και δε παίζει να βρώ κάπου να ακούσω να καταλάβω την διαφορά.

Ευχαριστώ πολύ πάντως
 
Για τα KRK έχεις γνώμη;

Διάβασα πάρα πολύ καλά σχόλια για τα Tannoy 802, καθώς και για τα Yamaha HS8, αν και αυτά ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή σε σχέση με τα Tannoy.

Νομίζω τα 802 είναι καλή λύση, το κακό είναι ότι εδώ δεν μπορώ να τα ακούσω πουθενά.

Δεν ψάχνω βέβαια και θαύματα χωρίς sub στα low, απλά προσπαθώ να βγάλω άκρη πιο ανταποκρίνεται καλύτερα. (όχι πως 2χ8" είναι κακό για woofer)
 
Και μιας και εθιξα το θέμα sub. Για τα edifier s730 ποιά η γνώμη σου; που θα τα έβαζες σε σχέση με τα 802;
 
Τελικά μάλλον δεν το έχει η μοίρα μου, με τραβάει το SUB όπως φαίνεται.

Βρήκα το M-Audio SBX10 στα 245Ε καινούργιο πάντα, και το Presosun Temblor 10 στα 263 (καινούργιο και αυτό).

Τώρα είμαι μεταξύ των δύο, βλέπω αρκετά review για το Μ-Αudio ενώ για το presonus ελάχιστα, επειδή είναι πιο καινούργιο.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι οτι και τα 2 θα είναι πολύ καλά.

Να τα ακούσω δε παίζει... οπότε... μήπως τα έχει ακούσει κανείς;
 
Τελικά έφαγα άκυρο για το sub, δεν έπαιξε σε τέτοια τιμή και δεν είμαι σε φάση να δώσω 350-400 που έχουν.

Έλεγα να δώσω μια ευκαιρία στα M-AUDIO BX8 D2, μιας και είναι σε αρκετά καλή τιμή μπορώ να πω.

Θα έχω διαφορά από τα Tannoy Reveal 601A που να αξίζει όμως;
 
Έχοντας την ίδια κάρτα ήχου και σχεδόν τον ίδιο χώρο με σένα και για ηχεία τα m-audio ΒΧ5 μπορώ να σου πω ότι το sub δεν είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά είναι και εντελώς περιττό σε οποιοδήποτε είδος μουσικής και κατεβαίνει πιο χαμηλά από τα 601 τα οποία είχαν περάσει δοκιμαστικά στην κατοχή μου. Οπότε αν πας στα μεγαλύτερα BX8 να είσαι 100% σίγουρος πως δεν θα χρειάζεσαι sub και εννοείται πως θα υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα Tannoy
 
Ρίξε μία ματιά και στα m-audio BX8 Carbon http://uk.m-audio.com/products/view/bx8-carbon#.VguKeJe1nmE. Τα άκουσα πρόσφατα σε σπίτι φίλου ο οποίος ασχολείται ημιεπαγκλματικά με την παραγωγή house και μπιτάδικης μουσικής, σε δωμάτιο αντίστοιχου μεγέθους με το δικό σου και προσωπικά έπαθα πλάκα με την ένταση και την καθαρότητα του ήχου και ειδικά στο μπάσο.
 
Προσπαθώ να μην φτάσω στα 400, εκτός και αν πρέπει να πάω αναγκαστικά σε αυτή την τιμή για να έχω διαφορά.

Δεν έχω βασικά κανένα παράπονο από τα Tannoy, απλά θέλω λίγο παραπάνω δύναμη στο μπάσο.

Το αρνητικό στα BX8 D2 που διαβάζω από αρκετούς είναι το hummm (παράσιτα) που κάνουν, όταν δεν παίζουν και τα ελαφρώς πιο έντονα ψιλά (που δε νομίζω να με ενοχλεί το συγκεκριμένο). Δε ξέρω κατά πόσο θα είναι αισθητό βέβαια το hum (hiss) και σε τι συνθήκες τα έχουν... απλά με προβλημάτισε.