sub και καρτα ηχου realtek alc892 dolby home theater

wolfgr

AVClub Enthusiast
18 September 2011
714
ποσταρω και εδω την ερωτηση μου καθως νομιζω πως ταιριαζει πιο πολυ εδω παρα στο HTPC!!!
ειναι φυσιολογικο στο htpc μου να μην λειτουργει το subwoofer οταν παιζω μουσικη με τον wmp,ενω οταν παιζω ταινιες (mkv,mp4) λειτουργει πολυκαναλα μια χαρα,ακομα και τον realtek sound manager οταν κανω test στο sub βαραει σωστα.Δοκιμασα διαφορες ρυθμισεις,οπως το να δηλωσω ολα τα ηχεια "μικρα",αλλα τπτ.
Καμια ιδεα?
και για να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος, το setup μου ειναι ως εξής,η καρτα ηχου δινει αναλογικα στις 6 διακριτες εισοδους του ενισχυτή και απο την εξοδο sub του ενισχυτη παίρνω το subwoofer. H καρτα που κανει και ολη την αποκωδικοποιηση επιλέγει οτι στις ταινιες να συμετεχει το sub αλλα στην μουσικη να λειτουργουν τα 5 ηχεια εκτος του sub.Πηρα και σημα για το sub και απευθειας απο την καρτα ηχου με τα ιδια αποτελεσματα.

και απαντω μονος μου αφου φενεται κανεις δεν ειχε ποτε παρομοιο προβλημα...απο ερευνα που εκανα ειναι σιγουρα(?) προβλημα realtek drivers,ο παλιος driver που ηταν στο cd της μητρικης ο 2.56 υποστηριζει bass managment και room correction,ο νεος ομως 2.65 οχι .Ο νεος driver υποστηριζει ομως dolby home theater v4 που ομως με το οποιο σταματαει πλεον να δινει σημα (αναλογικο) στο subwoofer.Ισως με τον νεο driver και to dolby home cinema v4 να λειτουργει μονο με τις ψηφιακες εξοδους το οποιο φυσικα μου φενεται ακρως παραλογο.Μηπως ειναι ελατωματικη η μητρικη μου?ειχε ποτε καποιος το ιδιο προβλημα?καθε βοηθεια/ιδεα δεκτη....

και για να διορθωσω το πρωτο ποστ ,με τον νεο driver δεν εχω sub ουτε στις ταινιες

Last edited: