Subtitle Workshop κρασαρει

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Δεν ξερω τι άλλο να δοκιμάσω συνεπώς παρακαλω για την βοηθεια σας.
Μου κρασαρει μολις παω να του φορτώσω καποιο βίντεο ( mkv)
Δειχνει να είναι codec αλλα δεν εχω βαλει κανενα από αυτά τα γνωστα πακετα και εχω βγαλει ακομα και τον core avc.
Μου το ειχε ξανακανει και στο παρελθον μετα από μια αναβάθμιση της nvidia και το ειχα διορθώσει πηγαινοντας σε παλιοτερους drivers.
Ειχα ξανακανει καποιo update πριν λιγο καιρο στους drivers και ίσως από εκει να στραβωσε αλλα οσο και να πηγαίνω σε παλιότερους δεν ειδα αποτέλεσμα ( εχω φτασει μεχρι την 260.99 – η καρτα μου είναι η 260)
Εχω δοκιμάσει οσες version του Subtitle Workshop υπαρχουν ( 2.50, 2.51 2.52 4.0)
Τι άλλο να κάνω;

Καταρχας μείνει με την 2.52. Ακόμη μην χρησιμοποιείς τον video player της εφαρμογής. Βγάλε το srt σε διαφορετικό φάκελο από το video file (π.χ. Desktop) και δούλεψε με κάποιον εξωτερικό player. Αλλιώς θα κρασαρει.

Δεν εχω καταφερει να δηλωσω στο Workshop εξωτερικο player.
Πηγαινω στις ρυθμίσεις preview - general και προσπαθω να του δωσω τον vlc αλλα ματαια.
Παλι κρασαρει.

Παντως αν αναλογιστουμε οτι το Subtitles Workshop οπως και το Subtitles Edit που κυριως χρησιμοποιηουσα χρησιμευουν στον συγχρονισμο των υποτιτλων,που ομως εγω εδω και καποια χρονια εχω παψει να χρησιμοποιω διοτι σχεδον παντα θα βρω υποτιτλο που να ειναι συγχρονισμενο καλα και ετσι δεν τα εχω καν εγκατεστημενα στο pc μου.

Εγω παντως χρησιμοποιω τον bsplayer που σου κατεβαζει κατα την εγκατασταση ολους τους απαραιτητους codecs για ολα τα φορματ ηχου,εικονας,video και εχει το πλεονεκτημα του αυτοματου κατεβασματος υποτιτλων κατα την αναπαραγωγη οποιοαδηποτε video.
Κατα 90% μου βρισκει και ελληνικα βεβαια,αφου το ορισεις μεσα απο τις ρυθμισεις της συσκευη να κανει αναζητηση σε ελληνικους βεβαια,διοτι απο προεπιλογη σου εχει μονο αγγλικους.
Και αν τυχως δεν σου βρει αυτο το 10% τους κατεβαζεις απο αλλη πηγη.

Επισης μπορεις να δοκιμασεις να εγκαταστησεις διαφορα πακετα απο codecs που μπορει να βοηθησουν ετσι ωστε να μην κρασαρει.

Τό ίδιο πρόβλημα με τον Ανδρέα είχα κι εγώ. Κάθε φορά που κάνεις ένα update στο HTPC κάνεις το σταυρό σου με το Subtitles Workshop.
Γι´αυτό, και για να μην μου σπάει τα νεύρα κάθε λίγο και λιγάκι αφού δεν είχα βρεί τι ακριβώς το πειράζει, αποφάσισα να συγχρονίζω χωρίς ταυτόχρονα να βλέπω και το video.
Copy τον υπότιτλο στο Desktop, για να μην "βλέπει" video με το ίδιο όνομα και κρασάρει, διορθώνω, και replace στον φάκελο.

Τό ίδιο πρόβλημα με τον Ανδρέα είχα κι εγώ. Κάθε φορά που κάνεις ένα update στο HTPC κάνεις το σταυρό σου με το Subtitles Workshop.
Γι´αυτό, και για να μην μου σπάει τα νεύρα κάθε λίγο και λιγάκι αφού δεν είχα βρεί τι ακριβώς το πειράζει, αποφάσισα να συγχρονίζω χωρίς ταυτόχρονα να βλέπω και το video.
Copy τον υπότιτλο στο Desktop, για να μην "βλέπει" video με το ίδιο όνομα και κρασάρει, διορθώνω, και replace στον φάκελο.

Χρόνια τώρα, αυτό κάνω...δεν ήξερα καλά-καλά ότι το SW έχει δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο. Δεν με ένοιαξε ποτέ..

Αυτό που εκανα χτες το βράδυ ήταν να ξαναβάλω τον core avc αλλά ξετικαρωντας το cuda.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να μην έχω βίντεο αλλά τουλάχιστον έχω ήχο.
Τουλάχιστον έτσι γίνεται δουλειά.
Αυτό που αναφέρετε για τους υπότιτλους και ότι είναι καλύτερα να βρίσκονται σε άλλον φάκελο σε σχέση με το βίντεο στη περίπτωση μου δεν ισχύει.
Το πρόβλημα το έχω έτσι και αλλιώς είτε είναι οι υπότιτλοι μαζί είτε φορτώνω σκέτο το βίντεο.

Λέμε οτι οι υπότιτλοι είναι καλύτερα να βρίσκονται σε άλλον φάκελο για να μην προσπαθεί να ανοίξει ταυτόχρονα και το video και κρασάρει. Συγχρονίζουμε μόνο με το srt, δεν βλέπουμε καθόλου εικόνα ούτε ήχο.

Δεν ξερω τι άλλο να δοκιμάσω συνεπώς παρακαλω για την βοηθεια σας.
Μου κρασαρει μολις παω να του φορτώσω καποιο βίντεο ( mkv)
Δειχνει να είναι codec αλλα δεν εχω βαλει κανενα από αυτά τα γνωστα πακετα και εχω βγαλει ακομα και τον core avc.
Μου το ειχε ξανακανει και στο παρελθον μετα από μια αναβάθμιση της nvidia και το ειχα διορθώσει πηγαινοντας σε παλιοτερους drivers.
Ειχα ξανακανει καποιo update πριν λιγο καιρο στους drivers και ίσως από εκει να στραβωσε αλλα οσο και να πηγαίνω σε παλιότερους δεν ειδα αποτέλεσμα ( εχω φτασει μεχρι την 260.99 – η καρτα μου είναι η 260)
Εχω δοκιμάσει οσες version του Subtitle Workshop υπαρχουν ( 2.50, 2.51 2.52 4.0)
Τι άλλο να κάνω;

Αρχικά κάνε απεγκατάσταση αν έχεις το directvobsub.
Σε δεύτερη φάση κατέβασε αυτό εδώ το εργαλείο (Win7DSFilterTweaker) και όρισε τον video codec.
Ουσιαστικά σετάρεις τον WMP χωρίς υπότιτλους.
Τo subtitle workshop δεν λειτουργεί σαν τους DSplayer, διαβάζει ότι είναι δηλωμένο πρώτο στη Registry.

Όταν έχω πρόβλημα (κυρίως με Γερμανικές - Γαλλικές - Ισπανικές που ουσιαστικά το να δεις το video δεν έχει πολύ νόημα)
ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάχνεις υπότιτλους είναι να βρεις τον *σωστό* αντίστοιχο αγγλικό
και να δεις στο αρχείο .srt σε ποιο σημείο ακριβώς αρχίζουν και μετά να διορθώσεις τον λάθος ελληνικό.

Last edited:
Επιτελους τα καταφερα...
Χρησιμοποιώντας το παραπάνω εργαλειακι οπως μου πρότεινες ( Win7DSFilterTweaker) και δηλώνοντας το ffdshow καταφερα να εχω video και ηχο στο Subtitle Workshop σε ολες τις version του.
Το directvobsub δεν καταφερα να το βγαλω αλλα εντέλει δεν μου προκάλεσε καποιο προβλημα.
Ολα καλα ευχαριστώ παιδια