Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

IWFAOY

Established Member
24 December 2007
180
Καλησπερα σε ολους.

Ο χωρος που εχω ειναι περιπου 40-50m
Μεχρι στιγμης εχω ενα Sunfire Dominator-8 αλλα δεν αρκει.
Θελω στις εκρηξεις να νιωθω το ωστικο κυμα! :flipout:
Το συστημα που εχω ειναι 7.1 με Klipsh.
Σκεφτομαι την αγορα ενος νεου sub (το πιο πιθανο 12αρι) και ειμαι μεταξυ τριων. Τα χρηματα που θελω να δωσω ειναι εως 800 ευρω.

Α) Αλλο ενα SUNFIRE DOMINATOR-8
Β) Velodyne CHT-12Q
Γ) Klipsh RW-12D
ή την υπερβαση με το Earthquake supernova mk-v12 ???

Επισης θα ηθελα να αναφερω πως το ηδη υπαρχον dominator8 θα παραμεινει στον χωρο (εαν δεν με καλυψει η οποιαδηποτε αγορα απο μονη της).

*τον χωρο το sub το γεμιζει με τα watt ή με τις ιντσες του ηχειου?

Παναγιωτης

Εκ των τριων πρωτων καλυτερα να διαλεγες το D8 μιας & ηδη εχεις ενα.
Αν ειναι να κάνεις την υπερβαση σου συνηστω REL το Β1 ή Β2 ή Β3 μιας και γω στην ιδια φαση βρίσκομαι, δηλ. εχω 1 Tannoy S15 & θελω να βάλω αλλο 1.
:BXVZCBXZ6: Οσο για τη κοιτας για να παιζει πιο δυνατα αυτο ειναι τα WRMS:a0210:

Και εγω στην θεση σου θα διαλεγα αλλο ενα dominator (μονο και μονο γιατι υπαρχει το ενα ηδη και ειναι πολυ καλο). Το προβλημα βεβαια ειναι να το βρεις.

γυρω στα 650 με μεταφορικα παιρνεις ενα 12" απο την Teufel που φτιαχνει εξαιρετικα subwoofer. Εγω εχω το 6200 SW και νομιζω για τα λεφτα του ειναι best buy. Εαν για καποιο λογο ψαχνεις κατι παραπανω αγοραζεις αλλο ενα και γκρεμιζεις το σπιτι...

Το dominator ειναι οπως ειπα ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ για τον χωρο μου, και για αυτο το σκεφτομαι μηπως δεν ειναι η καλυτερη λυση να αγορασω και δευτερο. Τα τετραγωνικα ειναι 50-55, οποτε καταλαβαινετε πως δουλεια δεν γινεται ακομα.
Ισως εαν το εδινα, με τα επιπλεον χρηματα αγοραζα κατι καλυτερο απο αυτα που αναφερα. Ειναι μια σκεψη και αυτη...αλλα πραγματικη λυση ακομα δεν εχω βρει.

Οπως ειπε και ο geopolitis κοιτα και τα teufel. Ακουσα το μεγαλο και πραγματικα κανει θαυματα. Εγω αν μπορουσα θα επερνα το M 11000 SW THX Ultra 2. Για ριξε μια ματια.

Re: Απάντηση: Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

Οπως ειπε και ο geopolitis κοιτα και τα teufel. Ακουσα το μεγαλο και πραγματικα κανει θαυματα. Εγω αν μπορουσα θα επερνα το M 11000 SW THX Ultra 2. Για ριξε μια ματια.

Με 1200 ευρω..λογικο να κανει θαυματα. Μονο αν πουλησω το sunfire μπορω να το σκεφτομαι

Εκ των τριων πρωτων καλυτερα να διαλεγες το D8 μιας & ηδη εχεις ενα.
Αν ειναι να κάνεις την υπερβαση σου συνηστω REL το Β1 ή Β2 ή Β3 μιας και γω στην ιδια φαση βρίσκομαι, δηλ. εχω 1 Tannoy S15 & θελω να βάλω αλλο 1.
:BXVZCBXZ6: Οσο για τη κοιτας για να παιζει πιο δυνατα αυτο ειναι τα WRMS:a0210:

Σε τι τιμες παιζουν περιπου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

Με 1200 ευρω..λογικο να κανει θαυματα. Μονο αν πουλησω το sunfire μπορω να το σκεφτομαι

Και αλλα ειναι σε αυτα τα οικονομικα επιπεδα αλλα το θεμα ειναι η αποδοση. Εγω ακουσα το μεγαλυτερο και πραγματικα σκοτωνε.
Οσο για το sunfire σου ..... οταν ζηταγα τετοιο δεν το εδινε κανενας. Μολις αγορασα ολοι αρχισατε να σκεφτοσαστε να τα δωσετε :slapface:.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

Και αλλα ειναι σε αυτα τα οικονομικα επιπεδα αλλα το θεμα ειναι η αποδοση. Εγω ακουσα το μεγαλυτερο και πραγματικα σκοτωνε.
Οσο για το sunfire σου ..... οταν ζηταγα τετοιο δεν το εδινε κανενας. Μολις αγορασα ολοι αρχισατε να σκεφτοσαστε να τα δωσετε :slapface:.

Μαλλον θα το σουταρω....
Με εφτιαξε το TEUFEL. Τα τετραγωνικα ειναι 50-55 οποτε το 8" δεν...
Τρελο για οκταρι αλλα για λιγοτερα τετραγωνικα ομως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

Που το ακουσες για να ξερω? Με ενδιαφερει αρκετα θα ελεγα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

Που το ακουσες για να ξερω? Με ενδιαφερει αρκετα θα ελεγα

Το ακουσα σε φιλο (αφου το κουβαλησα μαζι του 2 φορες). Το σαμπ του ειναι αυτο.

m12000_gr.jpg

Και μερικα χαρακτηριστικα του.
Woofer 2 x 380 mm
RMS output power 700 Watt
Music power output 1200 Watt
Frequency response 25-200 Hz (-3 dB / ±0,5 dB; -6 dB at 20 Hz)
Phase Yes
Input level controller Yes
Cinch preamplifier input for amplifier/receiver with subwoofer preamplifier output Yes
Highlevel input Yes
Enclosure design Closed and sophisticated, reflection-reducing interior casing
Magnetically shielded Yes
Physical characteristics
Other Power amplifier especially designed for Teufel in Germany
Switched automatic switch-on function
Alternative vertical or horizontal operation
Power pack with large dimensioned ring-core transformer

Measures Subwoofer M 12000 SW Uncle Doc THX Ultra 2
Dimensions (W x H x D) 48.50 x 118.50 x 60.00 cm
Weight 77.80 kg

Στην θέση σου θα έπαιρνα ή ένα ακόμα 8άρι sunfire,που και δύο να ναι δεν θα κάνουν και πολλά σε 50-55μ2.

Το Teufel το βλέπω και γελάω διαβολικά,φαίνεται γομάρι ασχέτως αν δεν ξέρω πως παίζει,και αν θες γκάζια απ'την εμφάνιση θα στο πρότεινα.

Πάντως προσωπικά αν ήθελα μόνο να τα παίρνει όλα σβάρνα το οστικό κύμα,θα ξέχναγα τα home theater subs,και θα πήγαινα σε δυό Koda ES-15 18" PA (και καλά 98db 1w/1m) με έναν Behringer ep2500 γύρο στα 2x700w 4ohm,ή κάποιον πιο γήινο συνδυασμό.

Re: Απάντηση: Subwoofer ναι, αλλα ποιο?

στα λεφτα αυτα και εγω αυτο θα αγοραζα...

Εαν η αισθητικη δεν ειναι προβλημα (που μαλλον δεν ειναι δεδομενου του ψυγειου που προτεινετε παραπανω (teufel)), με 4-5 κατοσταρικα παραπανω, αγορασει αυτο:
http://www.svsound.com/products-sub-box-pb13ultra.cfm

(αφου θελει ωστικο κυμα δλδ)