Subwoofer Πρόβλημα

andrew.pits

New member
2 July 2013
7
Καλημέρα !

Το όνομα μου είναι Ανδρέας, μόλις έγινα μέλος στο Forum και καταλαβαίνω είναι λίγο αγενές για πρώτο post αλλά παρ'όλα αυτά Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το Subwoofer μου συγκεκριμένα με το ενεργό 150w Της σειράς Roister - HT4000

Το πρόβλημα έχει ώς εξής:

Ακόμα και χωρίς να είναι συνδεμενο το sub στον ενισχυτή μόνο με το καλώδιο ρεύματος, μόλις το ανάβω κάνει ένα δυνατό θόρυβο "αερα" σαν παρεμβολή και μετά από λίγο ένα "popping" ήχο, πέφτει η ασφάλεια του και σβήνει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα όσον αφορά τη γείωση σε 2 διαφορετικά σπίτια απο πρίζες καλώδια κτλ. Δεν φταίει κάτι από τα ρεύματα η πρόβλημα με ground loop κτλ.

Το subwoofer επίσης το έδωσα δύο φορές σε διαφορετικούς "τεχνικούς" οι οποίοι το "επιδιορθωσανε" προφανώς και με κορόιδευαν διότι ακόμα και στο ένα κατάστημα τους το δοκίμασα και είχε το ίδιο πρόβλημα. Επειδή δεν εμπιστεύομαι να ασχοληθώ ξανά με ερασιτέχνες παρακαλώ βοηθήστε με να λύσω το πρόβλημα αυτό.
Το δύσκολο της περίπτωσης είναι πως έχω μετακομίσει στην Κύπρο και είναι ασύμφορο να το στείλω Αθήνα στη Roister για επιδιόρθωση. Υπάρχει κάποιος τεχνικός Λευκωσία που γνωρίζετε να μπορεί να το λύσει το θέμα ή να με καθοδηγήσει κάποιος στον εντοπισμό του προβλήματος;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .
Ανδρέας.

Ακούγεται σαν πρόβλημα στον ενισχυτή... Δυστυχώς δενν μπορώ να βοηθήσω όμως γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός.

Re: Απάντηση: Subwoofer Πρόβλημα

ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν φαίνεται να έχει σχέση ο ενισχυτής διότι το πρόβλημα υπάρχει και χωρίς να είναι συνδεμένο πάνω του, απλά και μόνο με το καλώδιο ρευματος του Sub με το που το ανάβω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer Πρόβλημα

ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν φαίνεται να έχει σχέση ο ενισχυτής διότι το πρόβλημα υπάρχει και χωρίς να είναι συνδεμένο πάνω του, απλά και μόνο με το καλώδιο ρευματος του Sub με το που το ανάβω.

Εννοεί προφανώς τον εσωτερικό ενισχυτή του sub..

μάλιστα... οπότε καλύτερα να κοιτάω για καινούργιο sub παρά για επιδιόρθωση, ήδη έφυγε ένα 60αρι στους τεχνικούς χωρίς αποτέλεσμα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer Πρόβλημα

μάλιστα... οπότε καλύτερα να κοιτάω για καινούργιο sub παρά για επιδιόρθωση, ήδη έφυγε ένα 60αρι στους τεχνικούς χωρίς αποτέλεσμα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά

Δεν χάνεις τίποτα πάντως να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους εκθέσεις το πρόβλημα τονίζοντας τους πως γνωρίζεις πως το είχαν κι άλλοι.
Όλο και κάποια επίπτωση θα έχει επάνω τους εάν είναι σωστοί επαγγελματίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofer Πρόβλημα

Δεν χάνεις τίποτα πάντως να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους εκθέσεις το πρόβλημα τονίζοντας τους πως γνωρίζεις πως το είχαν κι άλλοι.
Όλο και κάποια επίπτωση θα έχει επάνω τους εάν είναι σωστοί επαγγελματίες.

Δεν έχεις άδικο θα το δοκιμάσω.

Έχω μιλήσει με τον Σωκράτη της Roister και μου είπε ότι υπήρξε ένα πρόβλημα με τον ενισχυτή της συγκεκριμένης σειράς και με κόστος 50 ευρώ(εκτός και βρίσκεται εντός εγγύησης)αντικαθίσταται όλη η πλακέτα.

Έχω μιλήσει με τον Σωκράτη της Roister και μου είπε ότι υπήρξε ένα πρόβλημα με τον ενισχυτή της συγκεκριμένης σειράς και με κόστος 50 ευρώ(εκτός και βρίσκεται εντός εγγύησης)αντικαθίσταται όλη η πλακέτα.

Ευχαριστώ πολύ Leo. Το πρόβλημα μου είναι πως μένω Κύπρο αυτό το διάστημα και το κόστος αποστολής είναι ασύμφορο. ξαναμίλησα με τον τεχνικό που ανέλαβε τη δεύτερη φορά να το επισκευάσει και είπε πως θα λυθεί το πρόβλημα καθώς εκανε (όπως φάνηκε...) αντικατάσταση-επιδιόρθωση σε μέρος του προβλήματος στη πλακέτα, τώρα η απορία μου είναι επειδή ήδη έχουν πληρωθεί 60e για αυτή την δουλειά θα μπορέσουν να το επισκευάσουν η τζάμπα ασχολούμαι; είναι δυνατό να μάθουμε ακριβώς τι αντιμετωπίσανε στην Roister με το συγκεκριμένο sub της σειράς μήπως και λυθεί το πρόβλημα ;
Όπως και να χει ευχαριστώ για το ενδιαφέρον !

Μου είπαν απλά ότι βρήκαν το πρόβλημα.
Επισκευή της υπάρχουσας πλακέτας στοιχίζει 35 ευρώ,αλλά μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα,γι'αυτό ζήτα εγγυήσεις από τον Κύπριο τεχνικό.

Last edited:

Μου είπαν απλά ότι βρήκαν το πρόβλημα.
Επισκευή της υπάρχουσας πλακέτας στοιχίζει 35 ευρώ,αλλά μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα,γι'αυτό ζήτα εγγυήσεις από τον Κύπριο τεχνικό.

Αυτό θα κάνω δεν βλέπω και άλλη λύση, διαφορετικά αν δεν τα καταφέρουν θα επανέλθω για προτάσεις σας σε αγορά νέου Sub ;) Ευχαριστώ και πάλι