Subwoofers - μετρήσεις

28 June 2006
2,941
Το βρήκα ψάχνοντας κάτι άλλο, μου φάνηκε ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται - θέλουν να ασχοληθούν με συμβατικά sub:

http://www.hometheatershack.com/forums/subwoofer-tests-archived/5747-subwoofer-tests-round-4-5-6th-may-2007-test-summary.html

Μόλις βρω και με τι ακριβώς και πως μέτρησαν, θα το βάλω κι αυτό. Προς το παρόν δεν μπορώ να σχολιάσω.

Από οτι εχω δει και εγώ από μετρησεις σαμπ μου εχουν σηκωθει οι τρίχες από τη.... παραμόρφωση

δεν ξερω κατα πόσο εχουν νόημα αφου χαμηλά ο χωρος εχει σοβαρό ρόλο στο αποτελεσμα και οπως και να το κάνουμε ακούμε σπίτι μας
ειναι και ο λογος που απέφυγα να βγάλω μετρησεις

Αν πας να μετρησεις εξω εχει νόημα αλλά και πάλι θα εχεις παραμέτρους οπως οι καιρικές συνθήκες, θερμοκρασία, υγρασία, υψόμετρο, γενικά πυκνότητα ατμόσφαιρας, θόρυβος κ.α.
Ειδατε με δύο διαδοχικές μερες διαφορά στα αποτελεσματα,
φανταστειτε να ειναι χειμώνας - καλοκαίρι ή μετρησεις Σουηδία - Γαυδο

Σε εναν κλειστό χωρο οι διαφορές αυτές δεν ειναι τόσο σημαντικές γιατί οι συνθήκες ειναι ελεγχόμενες

Υ.Γ. μη γελάσει κανεις με το υψόμετρο,
καλύτερα να γελάσει με τους αγώνες ράλι που δεν γίνονται πια στα ψηλά εξαιτίας....των Subaru που δεν επερναν καν μπροστα στο ραλι της λατινικής αμερική

Η μόνη μέτρηση που μπορεί να κάνει σε ένα σαμπγούφερ κάποιος από μας με αρκετή ακρίβεια, είναι να μετρήσει την διάμετρο του μεγαφώνου.

:BDBDG54:

Γενικά οι μετρήσεις ηχείων σε ανηχοϊκές συνθήκες, προϊδεάζουν μόνο για το τι μπορεί κανείς να ακούσει, αφού όπως έγραψε και ο Νίκος, μέσα η απόκριση συχνότητας και τα delays καθορίζονται πιο πολύ από το χώρο.

Όχι όμως και η παραμόρφωση. Χωρίς να είμαστε αριθμολάγνοι, δεν βλάπτει να έχουμε κάποια πράγματα κατά νου, όταν π.χ. κυνηγάμε το 3ο δεκαδικό THD σε ενισχυτές.

Διδακτικές είναι επίσης και οι μέγιστες στάθμες. 100 db π.χ είναι πάρα πολύ δυνατά για εσωτερικό χώρο, παράγονται όμως "για πλάκα" σε κορυφές του προγράμματος, ακόμα κι όταν ακούμε σε πολιτισμένα επίπεδα (80 db κατά μέσο όρο).

Όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι τουλάχιστον το μικρόφωνο που χρησιμοποιούσαν εκεί, δεν εισήγαγε τη μισή παραμόρφωση από μόνο του

Όλα αυτά με την επιφύλαξη ότι τουλάχιστον το μικρόφωνο που χρησιμοποιούσαν εκεί, δεν εισήγαγε τη μισή παραμόρφωση από μόνο του

Δυστυχώς και εγώ αυτό φοβάμαι Κωνσταντίνε, μικρόφωνα που μετράνε σε αυτό το φάσμα υπάρχουν... αλλά τι μετράνε και πως...

ο συγκριτικός χαρακτήρας παραμένει όμως σε μια τετοια δοκιμή, αρκεί να στεφεται με επαναληψιμότητα.

γιατι τοσο κουφό σου ακουστηκε? :hmmmm2:

εκτος αν ανοιξουμε κουβέντα για μεταβολές 1% της υγρασίας....

Να πω την αλήθεια, ναι λίγο κουφό.
Ίδια μηχανήματα σε ίδιες συνθήκες με τα ίδια όργανα μετράνε το ίδιο.
Όσες φορές και να μετρήσω έναν ενισχυτή με την ίδια κάρτα ήχου στις ίδιες στάθμες, πάντα το ίδιο θα παίρνω.
Έτσι δουλεύουν τα ηλεκτρονικά γενικώς. Είναι ντετερμινιστικά.
Σε αντίθεση π.χ με το λότο. Εκεί ναι, κάθε επανάληψη του πειράματος μπορεί να δώσει διαφορετικά αποτελέσματα

Εννοείς μήπως σε διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος? Ή κάποια άλλη παράμετρο που μεταβάλλεται και δεν την ελέγχουμε?
(γι αυτό έβαλα τα ερωτηματικά)

α μηπως δεν καταλαβαμε τι θελουμε να πουμε, στέψη με επαναληψιμότητα εννοώ να μετράς πολλές φορες το device under test και υπο τις ιδιες συνθηκες να παιρνεις τα ιδια αποτελέσματα, όχι διαφορετικά!

χαθηκαμε στην απροσωπη online συνεννόηση μαλλον ?

Απάντηση: Re: Subwoofers - μετρήσεις

α μηπως δεν καταλαβαμε τι θελουμε να πουμε, στέψη με επαναληψιμότητα εννοώ να μετράς πολλές φορες το device under test και υπο τις ιδιες συνθηκες να παιρνεις τα ιδια αποτελέσματα, όχι διαφορετικά!

χαθηκαμε στην απροσωπη online συνεννόηση μαλλον ?

Μάλλον το έφαγε η επαφή μέσω πληκτρολογίου. Κι εγώ το θεωρώ δεδομένο αυτό, ολ αδερ θινκς ικουαλ :-)

γιατι τοσο κουφό σου ακουστηκε? :hmmmm2:

εκτος αν ανοιξουμε κουβέντα για μεταβολές 1% της υγρασίας....

Φιλε η υγρασία στην ατμόσφαιρα μεταβάλεται από 1-99%
τα υψηλά ποσοστα ειναι βροχή...
Το μωρακι που θα φερεις στο after ζει καθημερινα με 96-99%:flipout:
Παρατηρησα στα δοκιμαστικά σημαντικές μεταβολές σε δύο μερες γιαυτό το ενέφερα

Αλλά σε καθε περιπτωση δινεις μια εικόνα