Sumiko Blackbird ή Benz Micro Glider?

gzanias

Established Member
22 February 2007
207
ΓΑΛΑΤΣΙ
Καλημερα σε ολους! Θα ηθελα τη γνωμη σας για καθε μια κεφαλη απο αυτες τις δυο ή τις προσωπικες σας εμπειριες.
Βρισκομαι σε διλειμμα και πρεπει καποια στιγμη να καταληξω. Ειμαι κατοχος ενος Project Percpective με μια Sumiko Blue Point.
Η αγορα θα γινει απο εξωτερικο, και η τιμη που εχω βρει ειναι ιδια και για τις δυο, στα 500 EURO.
Ευχαριστω εκ των προτερων...

Benz μάλλον.

Δεν έχω ακούσει καμιά από τις δυο, αλλά όσοι είχαν την Glider έχουν να λένε τα καλύτερα.
Την Blackbird την είχε ο Tzimisce, αλλά του την... κούρεψαν!

Και εγώ είμαι οπαδός της Benz.
Καλή η Sumiko αλλά γενικότερα η Benz είναι σαν εταιρεία σε άλλη κλάση βγάζοντας και κεφαλές που θεωρούνται κορυφαίες με απόλυτα κριτήρια (Ruby,Lp) κτλ.

Εγώ έχω την Benz Micro Glider S-L την οποία την πήρα αφού επέστρεψα πίσω μια Dynavector DV20X-L μετά από μερικές μέρες και η οποία με απογοήτευσε πολύ....

Με τη Glider είμαι κατευχαριστημένος.

Είναι ζωντανή, αναλυτική, γρήγορη, δυναμική, καθαρή και έχει πολύ καλό tracking.

Ίσως και πάλι ίσως κάποιοι να τη βρούν λίγο φωτεινή (αλλά κρυστάλλινα καθαρή και γρήγορη στα πρίμα), αλλά αυτό δεν είναι εις βάρος του υπολοίπου φάσματος.

Γενικά είναι ίσως η καλύτερη κεφαλή που είχα ποτέ.

Παίζω με ανακαλωδιομένο (με VDH) Rega RB300, αυτοσχέδιο πλατώ ανάρτησης και καλό αυτοσχέδιο προενισχυτή κεφαλής (MC) που κατασκεύασε ένας φίλος.

Είναι ζωντανή, αναλυτική, γρήγορη, δυναμική, καθαρή και έχει πολύ καλό tracking.

και γλυκια - περισσοτερο απο την εις

και οπως ολες οι μπενζ, καλυπτει τις γρατσουνιες και τα χρατσ των δισκων.

Αν έχεις phono stage που θα μπορέσει να σηκώσει την χαμηλοέξοδη Benz πας με τα χίλια για Glider...
Αν όχι, τότε η μοναδική λύση (ανάμεσα από τις δύο) είναι η Black Bird...

Κάτι να καλύπτεις το πικάπ σου έχεις όμως; Ή θα κλαις τη βελόνα σου σύντομα;

Πάντως η τιμή που την βρήκες είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή. Πρόσεξε! -bye-

thanasis k. αυτο με τις γρατζουνιες και τα σκρατς , μου αρεσε γιατι τα μισα βυνιλια μου ειναι ταλαιπωρημενα λογω παλαιοτητος...

επικοινωνησα μαζι τους , και μου ειπαν οτι δηλωνουν στην αποστολη πολυ χαμηλο ποσο, κατι σαν 50 $, οποτε το γλιτωνω....
Θελει και λιγη τυχη....

Άμα πέσεις σε χαϊεντά τελωνειακό, θα έχεις πρόβλημα.

Κατά τ' άλλα, σιγά μην καταλάβει πόσο κοστίζει η Glider...

Από ότι βλέπω το phono stage σου μάλλον μπορεί να σηκώσει την glider. Οπότε μην το σκέφτεσαι καν! Τώρα για το μαγαζί, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη... Το μόνο που βλέπω είναι ένα πολύ καλό rating... -bye-