Surface δέμα από Ιρλανδία

17 June 2006
11,373
Αγοράσα πριν αρκετό καιρό ένα προϊόν από την Ιρλανδία. Το προϊόν ήταν σχετικά μικρού κόστους (200 ευρώ) και μεγάλου βάρους (κοντά 15 κιλά το δέμα). Μιας και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με χαμένα δέματα και δεν το βιαζόμουν ζήτησα να μου αποσταλεί με τη μικρότερη χρέωση.
Το δέμα εστάλει 10/9/2007. Να θυμήσω ότι τότε ξεκίνησε και η απεργία των βρετανικών ελτά. Από τότε το δέμα αγνοείται και φυσικά δεν το έχω παραλάβει. Tracking number προφανώς δεν υπάρχει οπότε απλώς περιμένω.
Για σύγκριση να πω ότι γράμμα που στάλθηκε με airmail από το Λονδίνο την ίδια ημέρα (10/9/2007) έφτασε στην Αθήνα 22/10/2007. Αυτό είναι και το μόνο που με παρηγορεί λίγο ότι μπορεί και να μην έχει χαθεί το δέμα, αλλά με όλα αυτά που έχουν γίνει να αργεί απελπιστικά η μεταφορά του.
Έχει κανείς εμπειρία με surface mail στην Ευρώπη. Ως τώρα με surface έχω παραγγήλει μόνο βιβλία από Η.Π.Α., τα οποία έφτασαν όλα με μέγιστο χρόνο παράδοσης κάτι λιγότερο από 6 μήνες (τα περισσότερα κοντά στους 4 μήνες).
Μέχρι πότε πιστεύετε ότι αξίζει να περιμένω πριν ξαναγοράσω το ίδιο προϊόν?
Φυσικά από εδώ και πέρα ΜΟΝΟ με tracking number ότι και να είναι.

Γιώργο είχα παρόμοια εμπειριά απο Γερμανία, Ιρλανδία & Ισπανία. Ενδέχεται να περιμένεις εως και 4 μήνες (!). Μη σου φαίνεται περίεργο πάντως. Προσωπικά είχα απελπιστεί αλλα επειδή δεν ήταν μεγάλης αξίας τα δέματα είχα θεωρήσει οτι κάπου "χάθηκαν"...τελικά όμως ήρθαν...Με κάθε επιφύλαξη θα σου έλεγα οτι θα τα λάβεις μετά της γιορτές...

Κι όμως, το αγγλικό Royal Mail το θεωρώ πολύ αξιόπιστο. Κι εγώ αγόρασα την περίοδο των απεργιών, δίχως κανένα πρόβλημα (οι πωλητές τα ταχυδρομούσαν στα μεσοδιαστήματα λίγων ημερών μεταξύ των συνεχόμενων απεργιών). Μικροδέματα με το απλό airmail τους (χωρίς tracking number) κάνουν 4-5 μέρες να φτάσουν εδώ. Μία φορά πήρα με ταχυδρομείο επιφάνειας από Αγγλία, έκανε νομίζω δύο εβδομάδες.

Από Γερμανία πληρώνεις τα γερμανικά ταχυδρομεία-DHL χρυσά, και κάνουν πάλι πάνω από 10 μέρες να έρθουν, απαράδεκτοι. Καλύτεροι οι Άγγλοι.

Εγώ πάντως έχω μια αξέχαστη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά ταχυδρομία (αλλά και τα ΕΛΤΑ). Φιλμάκι Super8 που έπρεπε να πάει στη Ρενέν της Ελβετίας (Swiss) για εμφάνιση, κατέληξε στην Φινλανδία (Suomi) και μετά από μια βόλτα ανα την ευρώπη μου ήρθε πίσω -και μάλιστα εμφανισμένο όπως προβλεπόταν- μετά από 7 μήνες και αφού είχα μοντάρει την ταινία (όπως όπως γιατί το φιλμάκι είχε χρήσιμο υλικό που βγήκε έξω). Μετά την ξαναμόνταρα προσθέτοντας το "χαμένο" υλικό. Τι ακριβώς έγινε και βρήθηκε το φιλμάκι στην Φινλανδία δεν το έμαθα ποτέ.

... μετά από μια βόλτα ανα την ευρώπη μου ήρθε πίσω -και μάλιστα εμφανισμένο όπως προβλεπόταν- μετά από 7 μήνες και αφού είχα μοντάρει την ταινία (όπως όπως γιατί το φιλμάκι είχε χρήσιμο υλικό που βγήκε έξω). Μετά την ξαναμόνταρα προσθέτοντας το "χαμένο" υλικό. Τι ακριβώς έγινε και βρήθηκε το φιλμάκι στην Φινλανδία δεν το έμαθα ποτέ.

Πονηρε.... Ετσι δικαιολογησες το Director's Cut Version ε?:flipout:

Απάντηση: Re: Surface δέμα από Ιρλανδία

Γιώργο, εάν αγόρασες από Ιρλανδία (ΕΙΡΕ) γιατί να σε επηρεάσει η απεργία του Royal Mail?

Από Ιρλανδία και surface σημαίνει πως θα περάσει 100% από Αγγλία. Και φυσικά δεν ξέρω και εγώ από πόσες ακόμα χώρες μέχρι να καταλήξει Ελλάδα...

Γιώργο τα απλά μεγάλα δέματα αργούν και μάλιστα πολύ.
Αν έπεσες και στην απεργία κι όλας καλά θα κάνεις να περιμένεις ακόμα λίγο.

Υ.Γ. Επικοινώνησες με τον προμηθευτή σου στην Ιρλανδία ?