SW325 ή SW515???

VaGyver

Established Member
6 November 2007
232
Καλησπέρα!

Ακριβώς πριν την αγορά subwoofer, λέω να πάρω ένα από τα yamaha SW515 (10'' 250W 20HZ) ή SW325 (8'' 170W 25HZ).

ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Left-Right: Β&W 685
Surround: Β&W M1
Χώρος: Σαλόνι περίπου 17-18 τμ, ψηλοτάβανο (το λέω για τα κυβικά μέτρα).
Το sub θα το χρησιμοποποιούμε περισσότερο για ταινίες.

Δεν είναι θέμα κόστους αλλά αυτά που σκέφτομαι είναι:
α) θέμα όγκου (προτιμούμε το μικρότερο 325 που δεν φαίνεται τεράστιο στον χώρο εαν όμως δεν έχει σημαντική διαφορά στον ήχο) και
β) εαν υπάρχει περίπτωση το 525 να είναι πολύ μεγάλο για το χώρο και μπουκώνει-μπουμάρει (δυστυχώς μόνο μια θέση έχω)

Οπότε τι λέτε? Το έχει δοκιμάσει κανείς το 325? Η' κάποια εμπερία στην σύγκριση 325-515?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Το μεγάλο γίνεται μικρό. Το μικρό όμως δεν γίνεται μεγάλο...
Οι χαμηλές είναι εθιστικές, πάρε το μεγαλύτερο που κατεβαίνει όσο πιο χαμηλά γίνεται (από αυτά που αναφέρεις!).
Όσες γνώμες κι αν ακούσεις, η διαμόρφωση κάθε χώρου καθορίζει δραματικά το τελικό αποτέλεσμα.
Έχω το 515, αν επιλέξεις αυτό θέλω να μου πεις εντυπώσεις από το ταίριασμα με τα 685. Καλές αγορές! :cool4:

Last edited:
Πάνο ευχαριστώ για την απόκριση.

Μιας και έχεις το 515, σε πόσα τετραγωνικά χώρο το έχεις?
Είσαι ευχαριστημένος? (τον νιώθεις τον δεινόσαυρο?)

Το έχω προσωρυνά σε 16τ.μ. ανοιχτό χώρο που επικοινωνεί με έναν άλλον 15τ.μ. και με καλύπτει μέτρια. Όταν μετακομίσω και τοποθετηθεί σε 20τμ κλειστά θα είναι super! Έχει επιλογέα movie/music για να προσαρμόζεται ανάλογα με το παραγώμενο υλικό, αλλά θα πρέπει όπως και με τα περισσότερα sub να παίξεις με τις ρυθμίσεις και την τοποθέτηση στο χώρο. Για τον δεινόσαυρο καλό είναι να προσανατολιστείς σε κατασκευές που κατεβαίνουν χαμηλότερα από τα 20Hz, συχνότητες που δεν πιάνει το αυτί αλλά κάνουν το σπίτι να τρέμει...
Γενικά οι χαμηλές θέλουν watt και οι πολύ χαμηλές θέλουν μεγάλης διαμέτρου μεγάφωνο (15"), οπότε έχε στα υπ' όψην και τα earthquake (αφού δεν έχεις πρόβλημα budget). Στην κατηγορία πάντως των 300Ε, το 515 είναι κορυφαία επιλογή.

Last edited:
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Πάνο. Τα sub της Yamaha είναι αρκετά καλά και με πολλές ρυθμίσεις ώστε να σε καλύπτουν και στο χώρο σου και στο είδος μουσικής ή ταινίας που θα διαλέξεις. Οπωσδήποτε το μεγαλύτερο θα έχει περισσότερες δυνατότητες να σε καλύψει.