Switcher για Πολυκαναλη συνδεση ηχου

inest

Established Member
9 October 2007
101
Βοννη , Γερμανια
Καλημερα σε ολους!

Θα ηθελα την βοηθεια σας.

Το προβλημα μου ειναι οτι εχω δυο player με πολυκαναλη εξοδο ηχου αλλα ενισχυτη με μονο μια πολυκαναλη εισοδο
και θελω να εχω πολυκαναλο ηχο και απο τα δυο player και να διαλεγω ποιο θα παιζει καθε φορα.

Οποτε χρειαζομαι καποιου ειδους κουτιου που να διαλεγω καθε φορα ποια εισοδο θελω.

Υπαρχει κατι τετοιο? Που μπορω να το βρω σε ελληνικο καταστημα??

Ευχαριστω εκ των προτερων

Γιαννης

Υπάρχουν, αλλά έχουν κόστος. Και θα έχεις και άλλα κόστη όπως μπόλικα interconnect, ένα ακόμα τηλεκοντρόλ κ.ο.κ.
Μήπως είναι πιο οικονομικό να αλλάξεις μια από τις δύο πυγές?
Εάν θές πες μας λίγα περισσότερα για το σύστημα.

Εχω παρει ενα καινουργιο blue ray player της sony (S550)το οποιο και συνδεω με HDMI με μια Philips Aurea για την εικονα και με την εξοδο 7.1 με τον ενισχυτη.

Το προβλημα ειναι οτι εχω παλιο ενισχυτη που δεν εχει εισοδο HDMI και αρα αναγκαστικα πρεπει να χρησιμοποιησω την πολυκαναλη εισοδο του για να ακουσω κανονικα τον ηχο των καινουργιων HD format που εχουν τα blue ray. Ο ενισχυτης ειναι ενας Denon AVR-3802.
Επισης εχω απο και ενα SACD player της sony το οποιο αναγκαστικα πρεπει να συνδεθει και αυτο στην πολυκαναλη εισοδο του ενισχυτη για να εχω ηχο απο τα SACD.
To θεμα ειναι οτι ο ενισχυτης ειχει μονο μια εισοδο 5.1
και για αυτο ρωταω για καποιο switcher μιας και θελω να εχω και τα δυο player το ενα για τα blue ray και το αλλο για τα SACD.

Σε ευχαριστω πολυ για το λινκ!!

Ομως ψαχνω αλλα δεν βρισκω κατι που να κανει την δουλεια που θελω.!!

Στην καλυτερη περιπτωση (γενικα στο internet) βρισκω μονο για stereo ηχο και οχι πολυκαναλο!!!

Τελικα βρηκα κατι αλλα δεν ξερω αν λειτουργει :
http://www.monoprice.com/products/p...12&cs_id=1011201&p_id=3027&seq=1&format=6#faq

Λεει οτι δεν ειναι τα levels του ηχου matched, το οποιο ειναι λογικο.
Εγω ρωταω τωρα γιατι?? απλες εισοδους και εξοδους RCA δεν ειναι ???

Δεν μπορω να εχω την ενταση χαμηλα και την ρυθμιζω καθε φορα αναλογα ??

Υπαρχει το οctava που εχω βαλει στο ματι και εγω αλλα υπαρχει και το zektor που ειναι πιο ακριβο. Και οι δυο περιπτωσεις παντως ειναι τσουχτερες.
Το octava μπορει να λαβει εικονα και ηχο απο HDMI και να βγαλει τον ηχο απο τις 7.1 αναλογικες εξοδους. Αυτο ειναι το προνομοιο του.

Re: Απάντηση: Switcher για Πολυκαναλη συνδεση ηχου

Υπαρχει το οctava που εχω βαλει στο ματι και εγω αλλα υπαρχει και το zektor που ειναι πιο ακριβο. Και οι δυο περιπτωσεις παντως ειναι τσουχτερες.
Το octava μπορει να λαβει εικονα και ηχο απο HDMI και να βγαλει τον ηχο απο τις 7.1 αναλογικες εξοδους. Αυτο ειναι το προνομοιο του.

Μα εγω δεν εχω καμια σχεση με το HDMI για τον ηχο, θελω ενα επιλογεα αλλα απο αναλογικο σε αναλογικο. θελω να διαλεγω αναμεσα σε δυο 5.1 αναλογικες εισοδους....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Switcher για Πολυκαναλη συνδεση ηχου

Μα εγω δεν εχω καμια σχεση με το HDMI για τον ηχο, θελω ενα επιλογεα αλλα απο αναλογικο σε αναλογικο. θελω να διαλεγω αναμεσα σε δυο 5.1 αναλογικες εισοδους....

Kαι τα δυο κανουν αυτο που θες (το εχω ψαξει καλα και ξερω γιατι και εγω με προ χωρις hdmi ειμαι). Απλα το octava σου προσφερει την επιπλεον επιλογη αν εχεις ενα player που δεν εχει αναλογικες εξοδους αλλα μονο hdmi (πχ ενα ps3) να κανει την δουλεια που σου ειπα.