Συγχρινισμός

Nimrod7

New member
21 July 2006
3
Καλησπέρα,

Έστησα ενα htpc και εδώ και 4 μέρες ταλαιπωρούμε με codecs, υπότιτλους, media center εφαρμογές κλπ κλπ.

Κατ' αρχήν να πω οτι απο το htpc βγαζω hdmi στον ενισχυτή και απο κει με hdmi στην TV.

Εχω πρόβλημα στο συγχρονισμό εικόνας ήχου στα mkv.
Στο media portal εχω το ffdshow στα video decoder και το ac3filter σαν audio. Οταν δοκιμάζω να παίξω mkv ο ηχος είναι 2-3 δευτερόλεπτα πίσω.

Δοκίμασα με vlc και εκει τα ίδια. Στο vlc μάλιστα δεν παίζει και το dts, ακούω σπαστό τον ήχο και αναμοσβήνει το dts στον ενισχυτή. Όταν το αλλάξω σε stereo τότε και εκεί παραμένει η καθυστέρηση.

CPU δεν νομίζω να είναι, συμβαίνει και στα 720p και στα 1080p, και η CPU είναι Athlon 5200+ 2,7 το Performance Monitor δίχνει περίπου 45-55%.

Δεν ξέρω τι να πρωτοκοιτάξω και πως να αντιμετωπίσω το πρόβλημα.

Παρακαλώ βοηθήστε γιατι έχω απελπιστεί...

Ευχαριστώ

Βασίλη, εγώ θα δοκίμαζα με το KMPlayer (όλα σε ένα, με δικά του φίλτρα) και με το MPC (haali media splitter + ac3filter + coreAVC + vobsub).

Eπίσης θα δοκίμαζα να απλοποιήσω τις συνδέσεις, να δω αν κάτι δεν πάει καλά εκεί, και που εισάγεται το πρόβλημα. Δλδ θα δοκίμαζα να τεστάρω τα ίδια αρχεία, αλλά έχοντας συνδέσει απευθείας τον ενισχυτή για ήχο με κάποια πιο "απλή"σύνδεση (s/pdif), και την κάρτα γραφικών με την τιβί απευθείας.