Σύγκριση αρχείων HD .mkv DVD9 και Original Blu-Ray, HD-DVD

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Επειδή δεν έχω δεί ακόμη original Blu-Ray ή HD-DVD αναπαραγωγή, παρά μόνον κλιπάκια σε DVD9 χωρητικότητες και matroska φορμά, αναρωτιόμουν για τις διαφορές στην ποιότητα κατά την προβολή, ας πούμε στις 100". Εχει δεί κανείς διαφορές και με τι ποσοστό θα μπορούσαμε να τις αξιολογήσουμε. Επίσης σε ποιους τομείς; Ευκρίνεια, χρώμα, κίνηση κ.ο.κ.

Εξαρταται ρε μιχαλη απο το ποιος ,πως εκανε την κωδικοποιηση....

παισε το αυγο και κουρεφτο....

προσφατα ειδαμε το deja vu σε ΒR και σε matroska 720p και εκτος απο μια διαφορα στο χρωμα δεν μας ενοχλησε τιποτα αλλο...

το ειδαμε βεβαια σε προβολεα 720p οποτε ακομα και το br το εκανε downconvert......που δεν ειναι απαραιτητα κακο....

Κατεβαζω διαφορες βερσιον σε χ264 απο τα οριτζιναλ δισκακια που εχω ακριβως για αυτο το σκοπο οποτε συντομα θα σουχω νεα....

Περί του ποιός κάνει το encoding δεν διαφωνώ φίλε μου. Αλλά νομίζω πως μπορούμε να βρούμε ένα μπούσουλα για να εκτιμήσουμε τις διαφορές. Περιμένω τα νέα σου...

Ολα εξαρτωνται απο την ποιοτητα του encoding.
Αν ειναι καλο, οι διαφορες απο ενα BR ή HD-DVD απο την ιδια ψηφιακη μητρα θα ειναι μικρες, αν οχι θα ειναι μεγαλες.
Στην καλυτερη παντως θα πλησιαζει αλλα δεν θα τα ξεπερνα εκτος και αν προερχεται απο αλλο καλυτερο master. Χαρακτηριστικο παραδειγμα το fifth element bluray το οποιο ηταν υποδεεστερο απο ενα ευρωπαικο δορυφορικο transport stream (ts) το οποιο προερχοταν απο καλυτερο master tape!
Ωραιο συγκριτικουλι θα δεις εδω: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10458

Δηλαδή Τάκη όταν μιλάμε για ένα καλό encoding, καλών "encoders" (ξέρεις τι εννοώ), με αρχείο DVD9 (περί τα 8Gb) από ένα καλό δίσκο blu-Ray, οι διαφορές θα είναι αμελητέες;

αν ο encoder εκανε καλη δουλεια ναι...αλλα παλι αν η πρωτοτυπη ταινια ηταν καμμια 40ριαGB και το συμπιεσε στα 8gb ε δε μπορει θα την δεις την συμπιεση και στο χρωμα και σε artifacts

Οπότε παίδες από τα λεγόμενά σας να υποθέσω πως για προβολή στις 100" και με προβόλι 720p, μια χαρά θα είναι τα HD matroska αρχεία βίντεο. Υποθέτω πως οι διαφορές ώστε να αξίζει τον κόπο να προβάλεις Blu-Ray & η HD-DVD δίσκους, θα είναι εμφανείς σε προβόλια 1080p και άνω των 100".

Re: Απάντηση: Σύγκριση αρχείων HD .mkv DVD9 και Original Blu-Ray, HD-DVD

Οπότε παίδες από τα λεγόμενά σας να υποθέσω πως για προβολή στις 100" και με προβόλι 720p, μια χαρά θα είναι τα HD matroska αρχεία βίντεο. Υποθέτω πως οι διαφορές ώστε να αξίζει τον κόπο να προβάλεις Blu-Ray & η HD-DVD δίσκους, θα είναι εμφανείς σε προβόλια 1080p και άνω των 100".

Κι εγώ σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει. Το αποτέλεσμα προβολής matroska στις 97 ίντσες που προβάλω (epson tw700) σε σχέση με τα blu-ray και hd-dvd που έχω είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό. Και το μέγεθος των αρχείων πολύ πολύ μικρότερο. Και βάζεις και πιο εύκολα υπότιτλους και όλα μια χαρά πιστεύω. Ψηφίζω υπέρ matroska για 720p πηγή προβολής. Δαγκωτό.

Παιδες υποψην οτι οσο μεγαλωνουν οι ιντσες και οσο καλυτερος ειναι ο προβολεας τα artifacts συμπιεσης κλπ γινονται πιο αισθητα...
Με τον JVC στις 110' βλεπω ολες τις ατελειες καποιων HD προγραμματων 720 ή 1080 (πχ 24, lost) οι οποιες δεν ηταν τοσο αισθητες με τον BenQ 8720.

Παιδες υποψην οτι οσο μεγαλωνουν οι ιντσες και οσο καλυτερος ειναι ο προβολεας τα artifacts συμπιεσης κλπ γινονται πιο αισθητα...
Με τον JVC στις 110' βλεπω ολες τις ατελειες καποιων HD προγραμματων 720 ή 1080 (πχ 24, lost) οι οποιες δεν ηταν τοσο αισθητες με τον BenQ 8720.

Οπότε ο Τάκης έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είπα παραπάνω. Μέχρι τις 100" ίντσες και με προβόλι 720p μια χαρά είμαστε με τα matroska. Θα το επιβεβαιώσω κι εγώ αύριο με το Constantine (αρχείο .mkv 4,5 Gb με HD-DVD 12,5 Gb.).

Έχει κάνει κανένας την παραπάνω σύγκριση σε LCD 40' 1080p (μην γελάσει
κανείς γιατί ........ 2.700 EUR έδωσα για την ρημάδα:grinning-smiley-043 )?

Υποθέτω ότι η διαφορές θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Τι λέτε?

Και οπως λεει και ενας φιλος....οταν αναβαθμιστουμε σε 1080p η σε καλυτερο τα δισκακια θαχουν ξαναξεφτιλιστει οποτε τα περνεις σε δισκους

Απάντηση: Re: Σύγκριση αρχείων HD .mkv DVD9 και Original Blu-Ray, HD-DVD

Και οπως λεει και ενας φιλος....οταν αναβαθμιστουμε σε 1080p η σε καλυτερο τα δισκακια θαχουν ξαναξεφτιλιστει οποτε τα περνεις σε δισκους

Ορθόν!