Σύγκριση Blu-Ray Players

toniparos

Established Member
2 January 2010
223
Έχω κατασταλάξει στο πόσα χρήματα θέλω να δώσω για ένα bluray player, και θα εκτιμούσα να μου λέγατε την γνώμη σας για αυτά που παραθέτω παρακάτω, επίσης αν κάποιος έχει κάποιο από αυτά θα παρακαλούσα να μου έλεγε τις εντυπώσεις του, και τέλος αν κάποιοι από εσάς τους φίλους που είστρε ειδήμονες στο θέμα αυτό μπορείτε να μου προτείνετε και κάτι άλλο θα ήμουν ευγνώμων απέναντί σας. Τα κατά δική μου άποψη υποψήφια προς αγορά είναι =

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...ng-BD-E6100-3D-Blu-Ray-Player-BD-E6100-EN.htm

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10108288&cmicc=skroutz

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10107537&cmicc=skroutz

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο να αναφέρω ότι θα συνδεθεί σε 3D LG SMART TV 47'' και με ενδιαφέρει και το θέμα των Internet apps που έχουν τα blueray. Μάλιστα απορώ αν μπορώ π.χ. να βλέπω μέσω LG τις samsung apps που θα έχει το bluray player ή όχι! Γενικά το θέλω για να παίζω συμβατά dvd που έχω αγοράσει κατά περιόδους μιας και τα blueray discs είναι ακόμα αρκετά ακριβά....

Από θέμα τεχνικής άποψης πόση διαφορά θα έχει μία ταινία bluray στην τηλεόρασή μου από ένα αντίστοιχο HD ντοκυμαντέρ που θα βλέπω για παράδειγμα στο travel channel hd? Και όπως διαφημίζουν οι εταιρίες μπορούν όντως να αναβαθμίσουν κάπως την ποιότητα των dvd οι bluray players?

Ευχαριστώ προκαταβολικά κάθε φίλο που θα χαρώ να μου απαντήσει και να μου εκφραστεί ανοιχτά!

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΣΗ BLU-RAY PLAYERS

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Στη θέση σου θα ανέβαινα λίγο σε χρήματα και θα πήγαινα σε φετινά μοντέλα. Επίσης -προσωπικά- είμαι αδιαπραγμάτευτος όσον αφορά την επιλογή άλλης εταιρείας σε player πέρα απο Panasonic.

Η πρότασή μου: http://www.skroutz.gr/s/447920/Pana...?from=autocomplete&keyphrase=panasonic+bdt220 Μπορείς να το τσεκάρεις και εκτενέστερα εδώ http://www.avforums.com/review/Panasonic-DMP-BDT220-3D-Blu-ray-Player-Review.html.

Στο λέω απο προσωπική εμπειρία γιατί πήρα πριν κάνα μήνα αυτό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι τώρα τουλάχιστον. http://www.skroutz.gr/s/447906/Panasonic-DMP-BDT320.html?keyphrase=panasonic+bdt320

Re: ΣΥΓΚΡΙΣΗ BLU-RAY PLAYERS

Καλημερα,χρονια καλα.Η καλυτερη δυνατη αποκωδικοποιηση Pal dvd υπαρχει φετος στον επεξεργαστη της Πανασονικ(κοινος για 120/220/221/320/500) που ξεπερνα και το τσιπσετ Marvel-Qyoto g2 στην καρτα hdmi oppo.Αμεσοι ανταγωνιστες ειναι η σονυ στο 790(16μπιτ) και η παιονεερ στα λχ-55 και 450 με σειρα απεικονησης .Τα περσινα και φετινα μοντελα lg-fhilips(εξαιρεση το 9600)samsung(εκτος του chip-barchelona-6900 )εχουν υποδιεστερους επεξεργαστες.Tα παιονιρ 320 - lx-52 αν και παλια 3τιας ειναι πολυ ισχυρα τσιπ για 2d ομως(16 μπιτ).
Συνοψιζοντας το πανασονικ dmp-bdt220/221αποτελει κατ εμε το vfm για αναπαραγωγη εργοστασιακων(λογω σιναβια) 3d-2dblueray kai dvd pal,2d convert to 3d.Αναφερομαι μονο στην εικονα,και οχι στον ηχο,πολυκαναλες αναλογικες εξοδους, την αναπαραγωγη απο usb η αλλα διαδικτυακα καλουδια η δυο hdmi -smart tv apps.Exω περιπου 1000 εργαστασιακα dvd

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΣΗ BLU-RAY PLAYERS

Καλημερα,χρονια καλα.Η καλυτερη δυνατη αποκωδικοποιηση Pal dvd υπαρχει φετος στον επεξεργαστη της Πανασονικ(κοινος για 120/220/221/320/500) που ξεπερνα και το τσιπσετ Marvel-Qyoto g2 στην καρτα hdmi oppo.Αμεσοι ανταγωνιστες ειναι η σονυ στο 790(16μπιτ) και η παιονεερ στα λχ-55 και 450 με σειρα απεικονησης .Τα περσινα και φετινα μοντελα lg-fhilips(εξαιρεση το 9600)samsung(εκτος του chip-barchelona-6900 )εχουν υποδιεστερους επεξεργαστες.Tα παιονιρ 320 - lx-52 αν και παλια 3τιας ειναι πολυ ισχυρα τσιπ για 2d ομως(16 μπιτ).
Συνοψιζοντας το πανασονικ dmp-bdt220/221αποτελει κατ εμε το vfm για αναπαραγωγη εργοστασιακων(λογω σιναβια) 3d-2dblueray kai dvd pal,2d convert to 3d.Αναφερομαι μονο στην εικονα,και οχι στον ηχο,πολυκαναλες αναλογικες εξοδους, την αναπαραγωγη απο usb η αλλα διαδικτυακα καλουδια η δυο hdmi -smart tv apps.Exω περιπου 1000 εργαστασιακα dvd

χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Όχι πως απαραίτητα διαφωνώ , αλλά θα μπορούσα να τα δω κάπου γραμμένα αυτά τα πράγματα?

Last edited:

Δηλαδή το panasonic 120 με κόστος περίπου 130 ευρώ, έχει ανώτερη εικόνα στο dvd από το oppo bdp-93 ?

Tα συγχαρητηρια αξιζουν στην πανασονικ που στα 100ε των consumer blueray με καστομ υλικα χαμηλου κοστους ,ομολογουμενως,παραδιδει στην hdmi αποκωδικοποιηση παλ εφαμιλλη η οριακα υποδιεστερη του universal oppo me DVD HQV-SMPTE bars και πενταπλασια τιμη.
Υγ. 1,Δικαιολογηστε την επιτιδευμενη "υπερβολη"οτι ειναι καλυτερη του οππο,απλα υπενθυμιζω οτι η πανασονικ και η σονυ δημιουργησαν το blueray format-hdmi και το chroma upsumpling της πανασονικ ειναι αναφορας,ανεξαρτητως τιμης.
2.Τα πλειερ που χρησιμοποιησα κατα καιρους απο το 2007,στην αναπαραγωγη dvd ειναι 1.toshiba xe-1,denon dvd 3930,panasonik-80,panasonik-85,pionir320,samsung c6900,oppo 83,dune prime3.0,sony s780,panasonik 221.Ολα επαιζαν σε 92¨"

Δηλαδή το panasonic 120 με κόστος περίπου 130 ευρώ, έχει ανώτερη εικόνα στο dvd από το oppo bdp-93 ?

Σε PAL-DVD με κινηματογραφικές ταινίες, ναι...

Δεν παιζει ρολο και ο scaler του av και προβολεα/tv...;

Δεν γίνεται να κάνουν καλύτερο upscale σε υλικό DVD, ο av ή ο προβολεας..απο τα Panasonic, oppo, κτλ;

Ευχαριστώ από καρδιάς για τις σκέψεις που έχετε αναπτύξει παραπάνω στο αρχικό μου ερώτημα που είχα θέσει! Μακάρι τέτοιες απαντήσεις να παίρναμε και όταν ρωτάγαμε αντίστοιχα θέματα σε καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά είδη.... Λοιπόν όσον αφορά το αντικείμενο με πείσατε να ξεχάσω ότι ήξερα και να κατευθυνθώ προς την Panasonic. Aπορίας άξιο είναι βέβαια ότι όλοι οι..."μεγάλοι" της χώρας δεν την πολυδιαφημίζουν και ότι σκόμα και ο σκρουτζ με το ζόρι βρίσκει 2-3 καταστήματα που να την πουλάνε.... Δεν θα έπρεπε αφού θεωρείται καλό το προϊόν της να είχε και καλύτερη αντιμετώπιση από τους εμπόρους? Τέλος τα προϊόντα της LG ομόφωνα τα αποκλείεται τελικά?

Και όσον αφορά από τεχνικής άποψης : Πόση διαφορά θα έχει μία ταινία bluray στην τηλεόρασή μου από ένα αντίστοιχο HD ντοκυμαντέρ που θα βλέπω για παράδειγμα στο travel channel hd? Και όπως διαφημίζουν οι εταιρίες μπορούν όντως να αναβαθμίσουν κάπως την ποιότητα των dvd οι bluray players?

Και πάλι ευχαριστώ θερμά για την βοήθειά σας....

Tα μοντέλα της Panasonic έχουν, όντως, εικόνα ζωγραφιά.
Τα bluray που θα βλέπεις θα έχουν εμφανώς καλύτερη εικόνα από το travelhd, με την έννοια ότι δεν θες δεύτερη ματιά για να καταλάβεις τη διαφορά (όχι ότι η εικόνα του travelhd δεν είναι πολύ καλή).
Τέλος, η εικόνα των dvd αναβαθμίζεται αισθητά, είναι πραγματικότητα και όχι διαφήμιση.:beatnik2:

Πόση διαφορά θα έχει μία ταινία bluray στην τηλεόρασή μου από ένα αντίστοιχο HD ντοκυμαντέρ που θα βλέπω για παράδειγμα στο travel channel hd? Και όπως διαφημίζουν οι εταιρίες μπορούν όντως να αναβαθμίσουν κάπως την ποιότητα των dvd οι bluray players?...

Μεγάλη διαφορά, και περισσότερο αντιληπτή όσο μεγαλύτερη η οθόνη του μέσου προβολής (τηλεόραση ή προβολέας).

Ενας δίσκος BluRay έχει μέγιστο ρυθμό video bitrate 40 Mbps, όταν το συνηθισμένο video bitrate στα δορυφορικά κανάλια φτάνει περίπου στα 10-12 Mbps. Εξείρεση τα HD δορυφορικά κανάλια του Sky U.K. που φτάνουν σε live μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων τα 18-20 Mbps. Τα HD κανάλια της Nova πέφτουν και κάτω από τα 10Mbps.

Σε PAL-DVD με κινηματογραφικές ταινίες, ναι...
Θα ήθελα να ρωτήσω, τα περσινά μοντέλα της πανυ (έχω το 310) έχουν τον ίδιο επεξεργαστή με τα φετινά η όχι? Ρωτάω γιατί για να πω την αλήθεια δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από το upscale που κάνει βλέποντας DVD.

Θα ήθελα να ρωτήσω, τα περσινά μοντέλα της πανυ (έχω το 310) έχουν τον ίδιο επεξεργαστή με τα φετινά η όχι? Ρωτάω γιατί για να πω την αλήθεια δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από το upscale που κάνει βλέποντας DVD.

Όχι, ο επεξεργαστής δεν είναι ο ίδιος, ένα βασικό μειονέκτημα της προηγούμενης γενιάς είναι ότι πρακτικά δεν υφίσταται αναγνώριση για την επιλογή σωστού τύπου απόπλεξης (ο επεξεργαστής ακολουθεί τυφλά το flag του δίσκου, που σε 9 στους 10 είναι λάθος), αλλά τουλάχιστον υφίσταται δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής, ενώ και ο αλγόριθμος upscale είναι πιο απλοϊκός.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα σε PAL-DVD με κινηματογραφικές ταινίες στα 310/110, επέλεξε user mode, βγάλε όλα τα φίλτρα εκτός, πλην του Super Resolution που θα το βάλεις στο 1 (αν επιθυμείς μεγαλύτερη οξύτητα, μπορείς να δοκιμάσεις και το 2. Το συγκεκριμένο φίλτρο λειτουργεί μόνο για σήματα SD και δεν επηρεάζει αρνητικά την εικόνα στα BluRay), ενώ σε κάθε ταινία θέλει να ορίζεις χειροκίνητα το Progressive από Auto σε Film...

Και αν θες Χρήστο και μία καφενόβια ανάλυση από μένα, θα σου πω ότι τα μοντέλα του 2012 έχουν πιο ευκρινές upscale με λιγότερο θόρυβο mosquito και περιγραμμάτων, ή όπως αλλιώς λέγονται αυτά.
Όχι όμως ότι τα μοντέλα του 2011 ήταν άσχημα. Κάθε άλλο. Για μένα ήταν καλύτερα από άλλα 3 bd που είχα, ή έχω ακόμα στη κατοχή μου.
Θέλω να πω ότι εκπλήσσομαι που δεν σου άρεσε το upscale του 310...

Απάντηση: Re: Σύγκριση Blu-Ray Players

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα σε PAL-DVD με κινηματογραφικές ταινίες στα 310/110, επέλεξε user mode, βγάλε όλα τα φίλτρα εκτός, πλην του Super Resolution που θα το βάλεις στο 1 (αν επιθυμείς μεγαλύτερη οξύτητα, μπορείς να δοκιμάσεις και το 2. Το συγκεκριμένο φίλτρο λειτουργεί μόνο για σήματα SD και δεν επηρεάζει αρνητικά την εικόνα στα BluRay), ενώ σε κάθε ταινία θέλει να ορίζεις χειροκίνητα το Progressive από Auto σε Film...
Φιλτατε JL_?, καταρχας σ´ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!!
Ομως τις παραπανω επιλογες δε τις βρισκω πουθενα στο μενου του 310. Οι μονες επιλογες που μου δινει στο θεμα εικονα, ειναι οι Still mode --> Automatic, Field, Frame
Seamless play --> On, Off
και NTSC Contents Output --> NTSC, PAL60.
Τιποτα αλλο. Μηπως ειναι καπου που δε τις βλεπω???

Re: Απάντηση: Re: Σύγκριση Blu-Ray Players

Φιλτατε JL_?, καταρχας σ´ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!!
Ομως τις παραπανω επιλογες δε τις βρισκω πουθενα στο μενου του 310. Οι μονες επιλογες που μου δινει στο θεμα εικονα, ειναι οι Still mode --> Automatic, Field, Frame
Seamless play --> On, Off
και NTSC Contents Output --> NTSC, PAL60.
Τιποτα αλλο. Μηπως ειναι καπου που δε τις βλεπω???

Την ώρα που παίζει το δισκάκι, πάτα Display στο τηλεκοντρόλ και πήγαινε στην ενότητα Picture... ;)