Συγκριτικό Blu-ray στο avforums.com

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Την Κυριακή που μας πέρασε, οι άγγλοι φίλοι μας έκαναν τυφλή συγκριτική δοκιμή 6 blu-ray players:
Playstation 3
Sony BDP350
Oppo BD83
Denon DVD3800BD
Pioneer BDP-LX91
Denon DVD A1UD

Αν τα αγγλικά σας είναι σε φόρμα και έχετε όρεξη για διάβασμα, οι εντυπώσεις ξεκινούν από εδώ.

Οι υπόλοιποι μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα αποτελέσματα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για το χρόνο και την όρεξή τους.

Δεν λέω...μπράβο στα παιδιά...αλλά είναι λίγο ανησυχητικό όσον αφορά την αντίληψη που έχουν στα Video test results για τον Pioneer lx91.....Διακρίνω μεροληπτικές τάσεις....Αυτός ο Paul έβαλε 1 στο Oppo και 6 στον LX91 !!!!!!! Πραγματικά.....blind test?!!!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Συγκριτικό Blu-ray στο avforums.com

Λευτερη αρχισες να κοιτας και μπλε μηχανες πλεον εε ? Νομιζα οτι θα μεινεις πιστος στο μπορντω φορμα .

Ε, είμαι και δύσκολος, πόσο να με συντηρήσει ένα format που δεν εμπλουτίζεται πια; 30κάτι δισκάκια που με ενδιέφεραν τα πήρα. Μετά;

Επιπλέον, έχω και μπόλικα SACD (και ακόμα αγοράζω) και, μιας και η Denon και η Marantz έχουν λαλήσει, έχω προ πολλού βάλει στο μάτι το Oppo. Περίμενα να δω τι γίνεται με τα region free και τώρα είμαι έτοιμος για αγορά.

Απάντηση: Re: Συγκριτικό Blu-ray στο avforums.com

Ε, είμαι και δύσκολος, πόσο να με συντηρήσει ένα format που δεν εμπλουτίζεται πια; 30κάτι δισκάκια που με ενδιέφεραν τα πήρα. Μετά;

Επιπλέον, έχω και μπόλικα SACD (και ακόμα αγοράζω) και, μιας και η Denon και η Marantz έχουν λαλήσει, έχω προ πολλού βάλει στο μάτι το Oppo. Περίμενα να δω τι γίνεται με τα region free και τώρα είμαι έτοιμος για αγορά.

Λευτέρη, με βάση τις ανάγκες σου και τις δυνατότητες-απόδοση του Opo γιά εμένα προχώρα με τα χίλια!!!

Δεν λέω...μπράβο στα παιδιά...αλλά είναι λίγο ανησυχητικό όσον αφορά την αντίληψη που έχουν στα Video test results για τον Pioneer lx91.....Διακρίνω μεροληπτικές τάσεις....Αυτός ο Paul έβαλε 1 στο Oppo και 6 στον LX91 !!!!!!! Πραγματικά.....blind test?!!!!!
το 6 ειναι το χειροτερο και το 1 το καλυτερο, ειναι κατα σειρα προτιμησης..το γραφει δεξια στον πινακα-bye-

γιατί το PS3 το βγάζουν τόσο χάλια?
Δηλαδή να ξοδευτούμε να πάρουμε και σκέτο BR player?

το 6 ειναι το χειροτερο και το 1 το καλυτερο, ειναι κατα σειρα προτιμησης..το γραφει δεξια στον πινακα-bye-

Εμ τι λέω κι εγώ? Ο τύπος έβαλε 6 στον Pioneer lx91 και 3 π.χ. στο Sony s30 και 1 sto oppo ....Αρα γι αυτόν ο Pioneer είναι 5 κλάσεις χειρότερος από το Oppo . Λυπάμαι.....αλλά....θα μας κάνει να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε.....Ο τύπος έχει μυωπία σίγουρα!!!:slapface:

Last edited:
Χαθηκε ο κοσμος να συμμετειχε και το Σονυ 5000es?
Παντως, οι Αγγλοι δεν κατηγορουνται ευκολα για μεροληψια.

γιατί το PS3 το βγάζουν τόσο χάλια?
Δηλαδή να ξοδευτούμε να πάρουμε και σκέτο BR player?

μη ψαρώνεις... όπως βλέπεις οι διαφορές είναι τόσο μικρές που ο καθένας βλέπει οτι θέλει και το τεστ ψιλομούφα (ενας ας πούμε τα έβαλε όλα στην 3η θέση, ενώ έπρεπε να τα κατατάξει απο 1-2) που είναι δύσκολα αντιληπτές.

Επίσης το OPPO που βγήκε πρώτο φαντάζομαι θα κάνει ενα ποστ προσεσιν κάτι σαν sharpness κτλ όπου το μάτι αμέσως βλέπει καλύτερη εικόνα.

To πως θεωρει ο καθενας σωστη την εικονα ειναι κατι το προσωπικο.Οπως και το ηχο αλλωστε,και εδω να καναμε κατι αναλογο ο καθενας θα εβλεπε οτι ηθελε.
Οσο αφορα το ματι ενος καλιμπρειτορ ειναι αδιαφορο για καποιους απο την στιγμη που εχουν προσωπικα γουστα στην εικονα.Ακομα και αν μετρησει καποιος τις συσκευες παλι αδιαφορο ειναι για καποιους μιας και τους αρεσει να βλεπουν οπως αυτοι θελουν.

Re: Απάντηση: Συγκριτικό Blu-ray στο avforums.com

To πως θεωρει ο καθενας σωστη την εικονα ειναι κατι το προσωπικο.Οπως και το ηχο αλλωστε,και εδω να καναμε κατι αναλογο ο καθενας θα εβλεπε οτι ηθελε.
Οσο αφορα το ματι ενος καλιμπρειτορ ειναι αδιαφορο για καποιους απο την στιγμη που εχουν προσωπικα γουστα στην εικονα.Ακομα και αν μετρησει καποιος τις συσκευες παλι αδιαφορο ειναι για καποιους μιας και τους αρεσει να βλεπουν οπως αυτοι θελουν.

Σωστά....!!!

Θα πρότεινα να διαβάζουμε προσεκτικότερα τα σχόλιά τους, πριν προχωρήσουμε σε κρίσεις για την αξιοπιστία του test. Τα περί κλάσεως είναι παντελώς άτοπα. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Κάποιος από όλους συμπεραίνει ότι, ουσιαστικά, κερδισμένο είναι το format, που καταφέρνει και έχει πολύ σταθερή απόδοση σε όλες τις πλατφόρμες.

Ο βασικός χαμένος, θεωρώ εγώ, είναι οι υπερτιμολογούντες, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την διαφορά τιμής που διεκδικούν.

εγώ να το θέσω αλλιώς...

όποιος καταφέρει να βρεί BD player που θα έχει λιγότερο απο "παρα πολύ καλή" εικόνα και ήχο, το αγοράζω!

Θα πρότεινα να διαβάζουμε προσεκτικότερα τα σχόλιά τους, πριν προχωρήσουμε σε κρίσεις για την αξιοπιστία του test. Τα περί κλάσεως είναι παντελώς άτοπα. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Κάποιος από όλους συμπεραίνει ότι, ουσιαστικά, κερδισμένο είναι το format, που καταφέρνει και έχει πολύ σταθερή απόδοση σε όλες τις πλατφόρμες.

Ο βασικός χαμένος, θεωρώ εγώ, είναι οι υπερτιμολογούντες, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την διαφορά τιμής που διεκδικούν.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.....Επειδή όμως είναι μια αντιπαράθεση που μάλλον σηκώνει βαθεια ανάλυση θα πω μόνο ότι εάν από ένα Blue Ray player ζητάς μόνο την καλή του εικόνα που όπως και νάχει το ίδιο το format δεν αφήνει περιθώρια μεγάλων διακυμάνσεων στο αποτέλεσμα.....τότε μπορείς να θεωρήσεις χαμένους όσους διαθέτουν προιόντα στην αγορά με υψηλή τιμή.....:smile:

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.....Επειδή όμως είναι μια αντιπαράθεση που μάλλον σηκώνει βαθεια ανάλυση θα πω μόνο ότι εάν από ένα Blue Ray player ζητάς μόνο την καλή του εικόνα που όπως και νάχει το ίδιο το format δεν αφήνει περιθώρια μεγάλων διακυμάνσεων στο αποτέλεσμα.....τότε μπορείς να θεωρήσεις χαμένους όσους διαθέτουν προιόντα στην αγορά με υψηλή τιμή.....:smile:

στην ουσία ναι...στο bluray θα ανθίσει-ανθίζει η χαμηλή κατηγορία τιμής. Φυσικα δεν λείπουν και αυτοί που διαθέτουν μαρούλι και θέλουν το 1% παραπάνω ποιότητας για αρκετές εκατοντάδες υρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικό Blu-ray στο avforums.com

Μα... νομίζω ότι ακριβώς αυτό είπα και εγώ!

Τα "ανοιχτά" σημεία είναι τα DAC και το upscaling του DVD. Εκεί πατάνε όσοι θέλουν να χρεώσουν παραπάνω. Στο συγκεκριμένο τεστ, ο ήχος εξετάστηκε μόνο σε ψηφιακή σύνδεση.

Έγινε και μία μικρή δοκιμή σε 2κάναλο πρόγραμμα από CD μεταξύ Oppo και Denon, αλλά δεν βλέπω να ασχολήθηκε κανείς με αυτά.

Φίλτατοι, τα BD Players παίζουν περισσότερο τον ρόλο transport και λιγότερο τον ρόλο Player, και στην εικόνα και στον ήχο.

Και ως transport, η δουλειά τους είναι να δίνουν αυτό που έχει γραμμένο το δισκάκι, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό είναι πλέον αρκετά εύκολο να επιτευχθεί με τα chipsets που κυκλοφορούν.

Για εμένα η αγορά ακριβού / πολύ ακριβού BD player αποτελεί κατά 99% shopping therapy.