συμβατος print server με το HP 6110

@962fm@

Established Member
8 November 2008
216
(δεν βρηκα αλλο μερος να το ποσταρω....)
ερωτηση:
γνωριζει καποιος να μου πει ποιος ειναι συμβατος print server με το πολυμηχανημα HP 6110 ?
με ενδιαφερει δικτυωση του HP6110 τοσο ενσυρματα οσο και ασυρματα (wifi) αν ειναι δυνατο

ευχαριστω πολυ

Γιατί print server?
1. Σύνδεσέ τον σε μιά ελεύθερη πρίζα ethernet.
2. Εγκατέστησέ τον σ' ένα Pc (τρέξε το λογισμικό του, το οποίο θα τον βρεί στο δίκτυο και ολοκλήρωσε την εγκατάσταση).
3. Στη συνέχεια, σ' εκείνο το PC, μοίρασέ τον στο δίκτυο.
4. Απ' τα άλλα PC του δικτύου, κάνοντας διπλό κλικ στο πρώτο PC, θα ανοίγει και θα βλέπεις το μοιρασμένο εκτυπωτή. Αριστερό κλικ πάνω του και Connect.

Σημείωσε ότι ο εκτυπωτής δεν μπορεί να είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο και ενσύρματα και ασύρματα. Προτίμησε ενσύρματη σύνδεση.
Ασύρματοι πελάτες όμως, θα μπορούν να συνδεθούν πάνω του, μέσω δικτύου (όπως στο Νο 4 παραπάνω).

Να υποθεσω οτι στο Νο1 εννοεις Usb ?

Οχι εννοώ ethernet.
Με βάση την ερώτηση του @962fm@, θεωρώ ότι το πολυμηχάνημά του έχει δυνατότητα σύνδεσης ethernet, wifi (και φυσικά USB).

Ακριβώς όπως περιέγραψα, λειτουργώ τα πολυμηχανήματα HP Officejet 7410 all-in-one και HP Officejet Pro L7580 (είναι και τα δύο παλιότερα μοντέλα).

Οχι εννοώ ethernet.
Με βάση την ερώτηση του @962fm@, θεωρώ ότι το πολυμηχάνημά του έχει δυνατότητα σύνδεσης ethernet, wifi (και φυσικά USB).

Ακριβώς όπως περιέγραψα, λειτουργώ τα πολυμηχανήματα HP Officejet 7410 all-in-one και HP Officejet Pro L7580 (είναι και τα δύο παλιότερα μοντέλα).

Μα υποθετω πως αν ειχε ethernet δεν θα χρειαζοταν καν print server μιας και αυτος αντικαθιστα την δικτυωση.

Αν εγω εχω καταλαβει καλα, το μηχανημα εχει μονο Usb.
Δυστυχως, η χρηση print server δεν συνισταται σε πολυμηχανηματα, μιας και πιθανοτατα το σκανερ δεν θα δουλευει.
Δικη μου αποψη, μην ασχοληθεις. Αν μπορεις δωσε το και παρε ενα δικτυακο κατ ευθειαν(πχ εγω πηρα το 8500 που ειναι αψογο)
Αλλιως, οπως ειπε και ο Γιαννης,συνδεσε τον με usb σε ενα πισι και μοιρασε τον.

εχω προσπαθησει τρεις φορες να απαντησω , ελεος , με πεταει συνεχως εξω...

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
στο θεμα :

1. το μηχανημα εχει μονο usb
2. δεν με ενδιαφερει η λυση μεσω pc , γιατι αυτο προσπαθω να αποφυγω
3.
δεν με νοιαζει το scanner αν θα δουλευει μεσω του printserver , μονο σαν εκτυπωτη το δουλευω.
4. θελω να εχει πανω του ο printserver ethernet & αν ειναι δυνατο wifi(ενα απο τα δυο θα δουλεψω εννοειτε).
υπαρχουν στην αγορα τετοια κομματια , αυτο που με προβληματιζει ειναι η συμβατοτητα ,
καθως δεν ειναι ολοι οι servers συμβατοι με ολα τα μηχανηματα

5. ο print server περνει τα data απο το δικτυο μεσω ethernet και τα δινει στο
πολυμηχανημα μεσω της μοναδικης θυρας που διαθετει , την usb.

ευχαριστω ξανα , οποιος εχει να προτεινει κατι , ευχαριστως !

ουφ!!!! επιτελους το πηρε το ποστ....

Last edited:
Υπάρχει ένα HP Wireless Upgrade kit, που από USB κάνει τον εκτυπωτή Wireless. Απ' ότι φαίνεται λειτουργεί με HP Officejet 6100 series All in one. Αυτός δεν είναι ο δικός σου?

Πάντως στη θέση σου, θα έπαιρνα ένα νέο, δικτυακό και θα καθάριζα.
Υπ' όψη ότι στους δικτυακους, οι clients μπορούν να κάνουν scan, μέσω του Web Interface του εκτυπωτή.

yannisA...
ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση , ακριβως αυτο ειναι το μηχανημα μου...
ομως δε λεει να το αλλαξω , πριν 5 χρονια εσκασα 380 ευρω...
θα επικεντρωθω στο κιτ που λες , ναδω τι θα κανω...

ευχαριστω

Re: Απάντηση: συμβατος print server με το HP 6110

yannisA...
ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση , ακριβως αυτο ειναι το μηχανημα μου...
ομως δε λεει να το αλλαξω , πριν 5 χρονια εσκασα 380 ευρω...
θα επικεντρωθω στο κιτ που λες , ναδω τι θα κανω...

ευχαριστω

Ναι κι εγώ για τον HP Officejet 7410 all-in-one, πριν 5 χρόνια, τόσα και παραπάνω είχα δώσει (έχει και ασύρματο). Ευτυχώς δουλεύει ακόμα γιατί τον έχω στο σπίτι και δεν έχει πολύ φόρτο.
Αλλά σήμερα...

Η λύση που προτείνει η HP για το πολυμηχάνημά σου είναι HP JetDirect 175X (J6025A)
Αν έχεις λογαριασμό στο E-bay, τρέχει ένας τώρα με πολύ μικρή τιμή (45 ευρώ) εδώ:
http://cgi.ebay.co.uk/HP-J6035A-Jet...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0010aa71

Αν δεν το προλάβεις, υπάρχουν κι άλλοι με τιμή γύρω στα 65 ευρώ όπως:
http://cgi.ebay.co.uk/HP-PRINTER-SE...K_Computing_Networking_SM&hash=item335ca16336

Στη θέση σου δε θα το σκεφτόμουν. ΔΕΝ είναι ασύρματος αλλά είναι της HP και είναι ο προτεινόμενος για το πολυμηχάνημά σου.

Re: Απάντηση: συμβατος print server με το HP 6110

Ναι κι εγώ για τον HP Officejet 7410 all-in-one, πριν 5 χρόνια, τόσα και παραπάνω είχα δώσει (έχει και ασύρματο). Ευτυχώς δουλεύει ακόμα γιατί τον έχω στο σπίτι και δεν έχει πολύ φόρτο.
Αλλά σήμερα...

Δεν βγάζει πουθενά το link έδωσα (περίεργο).
Δες στο Πλαίσιο γι αυτό "HP Officejet J4500N Inkjet Πολυμηχάνημα" με 99Ε.