Συμβατότητα hdmi1.3 με hdmi 1.4;

thodoros36

New member
15 October 2010
41
Καλημέρα σε όλους είμαι εντελώς άσχετος γι' αυτό και θα ήθελα μια διευκρίνηση θα αγοράσω τον ενισχυτή tx-sr608 της onkyo ο οποίος έχει hdmi 1.4 και θέλω να τον συνδέσω με την τηλεόρασή μου η οποία έχει hdmi 1.3 καθώς και με το playstation3 το οποίο αγόρασα προ τετραετίας και έχει επίσης hdmi 1.3.
Η ερώτησή μου είναι ...πως να τα συνδέσω; είναι συμβατά τα hdmi 1.3 - 1.4; Υπάρχει μήπως πιο αποδοτικός τρόπος σύνδεσης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εξοδος HDMI του ps3 σε μία είσοδο HDMI του ΟΝΚΥΟ και έξοδος HDMI του ΟΝΚΥΟ σε μία είσοδο HDMI της τηλεόρασης.

Το HDMI 1.4 είναι συμβατό με όλες τις παλαιότερες εκδόσεις......

Επειδη κανω καινουρια διαρυθμιση και θα χρειαστω καινουρια μακρυτερα καλωδια, σκεφτηκα να παρω Ηdmi 1.4 για να υπαρχουν για τυχον μελλοντικη χρηση.
Οι συσκευες που θα συνδεσω τωρα ειναι ενας AZBox και ενα WD TV live.
Δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας, σωστα;
Για αυτο εδω εχει κανεις γνωμη?
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21537&cat=329&page=1

As of November 18, 2010, important changes to the way HDMI cable products are sold and marketed go into effect.

The following are now mandatory for cable products.
You shall not use HDMI version numbers in the labeling, packaging, or promotion of any cable product. This includes releases of the HDMI specification (for example, HDMI 1.3, etc.), interim version numbers (for example, HDMI 1.3a, etc.) and CTS (Compliance Test Specification) version numbers (for example, 1.2, 1.3c, etc.).
All cables shall be labeled, both on the cable itself and on the front of the cable packaging, with the appropriate cable name (see below). As of November 18, 2010, compliance will be mandatory.

Standard HDMI® Cable
Standard HDMI® Cable with Ethernet
Standard Automotive HDMI® Cable
High Speed HDMI® Cable
High Speed HDMI® Cable with Ethernet

Δηλαδή ξεχνάμε τα 1.3, 1.4 κλπ στα καλώδια. Έτσι κι αλλιώς ψιλο-απάτη ήταν αυτά.